Apartamente cu 3 camere

Au făcut birou din balconul cu vedere panoramică asupra Brașovului, într-un apartament cu trei camere

publicat pe 10 ian. 2023

    În plină pandemie, doi tineri și-au cumpărat un apartament de trei camere, în Brașov. Amenajarea a pornit de la două elemente-cheie: faptul că lucrau exclusiv de acasă și integrarea apartamentului în superbul peisajul montan înconjurător.

    În mai 2020, tânărul cuplu, pasionat de activități outdoor și iubitor de animale, a cumpărat un apartament (85 metri pătrați) încă din faza de construcție a blocului, situat în complexul Stejeriș. Din start, cei doi au decis că pentru amenajare este nevoie de mâna unor specialiști, așa că au luat legătura cu echipa Miso Arhitects. Tot ce știau este că au nevoie de un spațiu comod de lucru, că vor un decor cu influențe naturale, în care să primeze funcționalitatea, și că amenajarea trebuie să fie cat friendly, pentru ca cele două pisici ale familiei să se simtă la rândul lor bine.

    „Nu am realizat modificări de compartimentare, dar am ajustat instalațiile electrice și sanitare, pentru a susține amenajarea propusă. Proprietarii și-au dorit o atmosferă primitoare și relaxantă, obținută cu ajutorul lemnului de stejar și al pereților de accent verde smarald“, spune arhitecta Andreea Pascu.

    Parchet pe pereți

    Amenajarea este în stil modern, cu accente scandinave. Întregul concept a pornit de la superba priveliște panoramică asupra Brașovului. Finisajele de la Caparol ajută la redarea unei atmosfere naturale, datorită pereților verzi de accent, ce scot în evidență piesele de mobilier în nuanța stejarului. Aceștia sunt alternați cu pereți care imită betonul, ce pun în valoare ușile și plinta albă. Un punct de atracție sunt pereții-parapet din dreptul ferestrelor, placați cu parchet pe întreaga înălțime, pentru un plus de căldură.

    Atât poziționarea sudică a apartamentului, cât și alergiile la praf ale proprietarilor au condus la înlocuirea drapajelor grele cu jaluzele tip roletă, de la Condrex, suplimentate de draperii, de la Sophia, pentru un plus de intimidate.

    Holul îngust și lung surprinde prin alăturarea finisajelor cheie ale acestei amenajări: lemn de stejar, beton aparent si vopsea verde smarald. Spațiul este exploatat la maxim, prin crearea unor dressing-uri bine compartimentate. La intrare, observăm și o banchetă cu sertar, amplasată în fața unei oglinzi ce dă senzația de spațiu mai mare.

    Parchetul de stejar natural constituie un punct central al întregii amenajări, contracarat de finisajul brut al pereților de tip beton aparent de la Caparol. Tavanul atrage atenția datorită placării cu panouri riflate Dippanels, finisaj stejar, în care sunt intercalate mai multe corpuri de iluminat.

    „Am înlocuit ușile clasice ale panourilor de distribuție cu o variantă mai elegantă, cu ramă încastrată tip filomuro, luate de la Eclisee. Ulterior, le-am finisate cu aceeași vopsea decorativă de beton aparent“, spune Andreea.

    Zona de zi include livingul, diningul și bucătăria. Livingul este dominat de o canapea mare de la Divanissimi, completată de o măsuță rotundă din lemn natural de stejar, de la Bucin Mob. În fața lor, o comodă tip banchetă și o vitrină. Realizată pe comandă de Exclusive Wood Design, aceasta maschează în partea de sus unitatea internă a aparatului de aer condiționat.

    Zona de dining este marcată de o masă extensibilă din stejar și patru scaune tapițate, de la Ioooi.

    În cazul bucătăriei, care include și o insulă, o mare preponderență o are griul antracit. Pentru a vira totuși spre ideea de natural, acesta este combinat cu nuanțe de lemn și piatră texturată. Mobilierul este comandat pe comandă la Kuxa.

    Spațiu de lucru în balcon

    Bucătăria se deschide către un balcon închis, cu vedere panoramică asupra Brașovului. Aici, echipa de arhitecți a amenajat un spațiu de lucru generos, pentru că tinerii proprietari lucrează exclusiv de acasă. Pentru un efect special pe timpul serii, tavanul este decorat după modelul plafonului din hol.

    Dormitorul matrimonial are o cromatică unitara, compusă din nuanțe calde, prăfuite de gri și maro. Tapetul brand Rebel Walls, luat de la XT Deco, atrage toate privirile și creează un ambient odihnitor și relaxant. Patul tapițat, de la Rovere Mobili, este încadrat de două noptiere, o expresie fidelă a designului scandinav.

    Dressing suspendat

    Amenajarea dormitorului de oaspeți joacă două roluri: de loc de dormit și de spațiu suplimentar de lucru. Pereții cu finisaj de beton aparent alternează cu cei decorați verde smarald, într-un joc neobosit al culorilor și finisajelor. Nu lipsește nici aici omniprezentul lemn de stejar, folosit atât la parapetul de sub fereastră, cât și ca element de accent la mobilier. Dressingul, predominant cu fronturi gri deschis, este suspendat pe o structură metalică pentru a crea impresia de spațiu mai mare și mai liber.

    Cele două băi au obiectele sanitare și finisajele propuse de dezvoltatorul imobiliar. Singurele modificări intervin la nivelul tavanelor. „Modificarea tavanelor ne-a permis realizarea unor scafe luminoase. Pentru a scoate în evidență spoturile încastrate, am vopsit plafoanele în negru“, completează Andreea.

     

    Tips&tricks pentru amenajare de la Miso Architects

    • Oricât de mult ți-ar plăcea griul, nu-l folosi în exclusivitate. Combină-l cu nuanțe calde de lemn, pentru a crea un ambient cozy și relaxant.
    • Maschează unitatea internă a aparatului de aer condiționat, pentru a nu strica armonia decorului. Ai grijă însă să nu o camuflezi ermetic, pentru a lăsa aerul să circule.
    • Folosește culori și imprimeuri regăsite în natură, cu atât mai mult dacă locuința ta este situată într-o zonă montană. Astfel, o integrezi perfect în peisajul înconjurător.
    • Folosește texturi diferite pentru a crea un ambient anti-monotonie.

    Foto: Fisheye.ro

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitecta Andreea Pascu. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Au făcut birou din balconul cu vedere panoramică asupra Brașovului, într-un ...