LIFE

Work from home, dar departe de casă: 5 locuri în care să te muți cu laptopul pentru cel puțin o lună

  Îi zice work from home sau telemuncă, pe românește. A intrat în viața multora dintre noi odată cu pandemia, în martie 2020, și pare că va mai rămâne o perioadă. Cum vacanțele lungi în afara țării nu-s la îndemâna oricui, am hotărât să căutăm locuri faine de prin toată țara, din care să poți lucra. Iar după program, să ai un view spectaculos.

  Dacă te numeri printre cei care lucrează de acasă încă de la începutul pandemiei, sigur te-ai săturat de aceiași pereți și de aceeași rutină. O idee ar fi să schimbi apartamentul, peisajul și chiar regiunea și să te relochezi împreună cu laptopul tău într-un loc în care să te simți și ca un turist, și ca un om în câmpul de telemuncă.

  Financiar, asta n-ar trebui să fie o povară, am căutat locuri cu prețuri rezonabile și avem un extra tip: pe Airbnb, pentru închirieri pe termen mediu (peste o săptămână și peste o lună), prețul scade per noapte. Mai ai posibilitatea de a închiria un astfel de loc cochet împreună cu unul sau doi prieteni sau de a negocia cu proprietarul o sumă mai mică pentru o ședere de lungă durată.

  Noi îți propunem cinci apartamente și căsuțe din locuri diferite ale țării în care să lucrezi de la distanță, dar să te și bucuri de un peisaj pe sufletul tău.

  La munte, dar nu în aglomerație

  Unde? Breaza de Sus, Județul Prahova

  O casă veche românească, biroul tău provizoriu
  O casă veche românească, biroul tău provizoriu

  Vorbim de Valea Prahovei, dar nu de o destinație sufocată de turiști, ci de o localitate în care ai mari șanse să te simți ca un localnic, chiar dacă închiriezi o casă de vacanță. Cea propusă de noi nu este una pretențioasă, deși este construită în stil vechi românesc tradițional și renovată cu lemn nature în interior.

  Casa poate găzdui maximum cinci persoane și dispune de toate dotările care să te facă să te simți ca acasă, inclusiv Wi-Fi în toată locuința. Punctul ei forte este grădina generoasă cu spațiu pentru foc de tabără. Cei care au fost cazați aici susțin că zona este liniștită, ferita de zgomotele mașinilor, perfectă, așadar, pentru telemuncă.

   

  Preț: 300 lei/noapte/toată casa

  Ca un businessman în Capitală

  Unde? București

  Priveliștea ta de la muncă poate fi asta
  Priveliștea ta de la muncă poate fi asta

  Să zicem că ești din provincie, fascinat de Capitală și vrei să te relochezi pentru o perioadă aici. Tu și laptopul tău, cum ar veni. În cazul ăsta, ar trebui să închiriezi un spațiu cool și cozy, dintr-o zonă frumoasă a orașului. Noi am găsit un studio modern, cu vedere la grădina Catedralei Patriarhale, la 750 m de centrul vechi și în inima plină de energie a orașului.

  Garsoniera de 44 metri pătrați are standarde ridicate de confort, îmbină în decorul ei vechiul cu noul și îți oferă o chicinetă complet echipată și o baie modernă cu cabină de duș. Iar terasa este piesa de rezistență și un loc perfect pentru a lua micul dejun și cina, dacă vremea îți permite. Și, desigur, pentru a lucra în tihnă.

   

  Preț: 139 lei/noapte

  Cu marea în față

  Unde? Năvodari, Județul Constanța

  Comuniunea om-mare, într-un loc decorat zen
  Comuniunea om-mare, într-un loc decorat zen

   

  Marea e superbă primăvara: vremea îți permite plimbări pe plajă, iar extra sezonul îți promite liniște. Dacă vrei să muncești în timp ce respiri aer sărat, poți încerca un apartament ca acesta, musai decorat în teme marine, care să-ți garanteze și o atmosferă zen. Apartamentul este situat într-o clădire construită în 2019, la doar 100 de metri de mare, cu vedere la apă prin ferestrele generoase și din balconul în care poți să-ți bei cafeaua sau să lucrezi.

  Locuința e potrivită pentru pretențioșii care au nevoie de tot confortul, de bucătărie utilată modern și complet și de Smart TV pentru relaxarea de seară. Ne place că poți lua masa în living în timp ce privești marea.

   

  Preț: 189 lei/noapte

  Telemuncă cu jumătatea ta

  Unde? Sibiu

  Un apartament cu un design surprinzător
  Un apartament cu un design surprinzător

  Să zicem că ești genul boem și că apreciezi orașele medievale din Transilvania. Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, te poți reloca o perioadă într-un apartament pe măsura acestui oraș cochet. Am găsit un loc la 100 metri de Podul Mincinoșilor și de piețele principale ale centrului istoric. Cu o suprafață de 50 de metri pătrați, apartamentul cu un design unic, situat într-o clădire istorică, oferă o atmosferă romantică, astfel încât îți poți invita și partenerul să se relocheze acolo, cu tine.

  Gazda promite Wi-Fi gratuit, bucătărie complet utilată și cafea proaspătă, fără de care nu poți lucra. Peretele din cărămidă, tâmplăria albă și tavanul placat cu lambriu sunt punctele forte și estetice ale acestui loc.

   

  Preț: 174 lei/noapte

  Izolat în Bucovina

  Unde? Prisaca Dornei, județul Suceava

  De aici poți lucra liniștit!
  De aici poți lucra liniștit!

  Dacă vrei să iei o pauză de la munca între cei patru pereți ai apartamentului tău, ai putea foarte bine să bifezi ceva 2 în 1: un loc liniștit în care să te poți concentra la munca ta, dar în care să fii, în același timp, în vacanță. De-aia îți propunem un această cabană din lemn din Bucovina, cu vedere spre munți, ascunsă pe un deal, care-i suficient de departe de civilizație pentru cat u să fii în comuniune cu natura, dar suficient de aproape de civilizație pentru comoditate.

  Cum vremea se încălzește și poți sta liniștit pe-afară, cabana asta are o terasă și hamace numai bune pentru inspirat aer curat. În interior, există o zonă de dormitor care poate găzdui până la șase persoane, în cazul în care vrei să vii cu câțiva colegi de muncă, o bucătărie utilată cu aragaz, frigider și apă curentă și o zonă de relaxare în jurul șemineului.

  Pentru urgențe, ai în apropiere orașul Câmpulung Moldovenesc, deși n-ar trebui să ai nevoie, căci această casă promite că are toate dotările esențiale. Mai puțin Wi-Fi, așa că pregătește-te să faci hotspot pentru orele de muncă.

  Preț: 300 lei/noapte/toată casa

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Work from home, dar departe de casă: 5 locuri în care să te muți cu laptopul...