Before&After

Before&after: au renovat și amenajat casa de 150 metri pătrați cu doar 50.000 euro

Un cuplu proaspăt căsătorit a investit 50.000 de euro în modernizarea unei case mai vechi de lângă Brașov, schimbând aproape tot: de la instalația de încălzire la reconfigurarea unor spații.

Pentru această transformare, proprietarii au colaborat cu Ana Maria Călina, designer de interior la AMC Interiors. Proiectul a început în ianuarie și a fost finalizat la sfârșitul lunii iulie, iar reamenajarea a cuprins 80% din casa compusă din parter și etaj, exceptând camera copilului. În total, e vorba de o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați.

„Nu am făcut recompartimentări, dar am reamenajat și reconfigurat spațiile, pentru o mai bună utilizare. Mai mult, pe lângă partea de design, am adăugat și încălzirea în pardoseală, am înlocuit partea electrică, centrala și tot ce înseamnă instalațiile sanitare. Am optat pentru multă lumină artificială indirectă, deoarece orientarea casei nu aduce multă lumină naturală la interior. Spațiile au rămas cu aceeași destinație, dar le-am reamenajat într-un mod cât mai ergonomic”, spune Ana Maria Călina.

Stilul casei este unul modern cu accente luxury, fiind inspirat de dorințele proprietarilor și modul lor de viață. Astfel, ei au investit aproximativ 50.000 de euro în acest proiect, iar cei mai mulți bani s-au dus pe refacerea instalațiilor de încălzire, electrice și sanitare. Costurile pentru încălzirea în pardoseală, schimbarea centralei și tot ce ține de instalațiile sanitare au ajuns la aproximativ 10.000 de euro. Bateriile sunt marca Grohe, model încastrat, iar pe partea electrică au optat pe gama mediu-înaltă de la Gewiss.

Cum arată casa după renovare

Baia de la parter a fost reconfigurată, pentru o mai bună utilizare a spațiilor. Astfel, au schimbat poziția vasului de WC și a bideului, au renunțat la duș și au introdus mașina de spălat și uscătorul de rufe. Au folosit ceramică de tip marmură porțelanată și rectificată, accesoriile de baie au un finisaj negru, lavoarul ceramic este freestanding, nișa are o bandă LED, iar iluminatul este modern.

În bucătărie au creat o zonă de vitrină pentru pahare, o bibliotecă pentru cărți și au dat o notă personală prin micile decorațiuni. Mobilierul e făcut pe comandă, din MDF înfoliat, inclusiv masa. Un element de decor, dar și de mascare, este zona de riflaje de pe tavan. Pentru iluminat au folosit o șină cu proiectoare direcționabile pe zonele de interes, dar și un corp-design pentru zona de luat masa. De asemenea, ușa de sticlă lasă să pătrundă lumina în hol.

La parter e un open space generos, format din holul de la intrare, zona de dining și livingul – dar fiecare spațiu e delimitat prin mobilier și riflajele de lemn. În zona de dining au creat o nișă decorativă din rigips, care este și iluminată, pentru a crea un impact puternic vizual. În întregul spațiu sunt mai multe tipuri de iluminat: unul decorativ (dining și hol intrare), unul cu lumina indirectă (scafele cu bandă led perimetrale și scafă pentru perdea-draperie) și unul cu spoturi fixe.

Scara este un element spectaculos, care „fură” privirea de oriunde ai privi-o. A fost modernizată prin înlocuirea treptelor ceramice cu cele din lemn. De asemenea, fiecare treaptă are canal cu bandă LED, iar designul balustradei este integral schimbat. Peretele central este tencuit cu decorativă de la San Marco și pus în evidență de un joc de lumini.

De asemenea, proprietarii și-au dorit o vitrină pentru băuturi, care a fost plasată sub scară, în locul unei cămări. 

Dormitorul matrimonial este foarte spațios, așa că au avut cum să integreze și o masă de machiaj, în afară de zona de comodă. Cromatica este una caldă și primitoare: nuanțele de bej, auriu, crem și roz pudra se îmbină perfect.

Au optat pentru mobilier suspendat din două motive: arată foarte bine și e practic, fiind mai ușor de curățat. Mobilierul este unul modern, cu mânere ascunse și finisaj auriu mat, care se regăsește și la corpurile de iluminat. Pereții sunt decorați cu fototapet de la VLAdiLA și ancadramente cu profile de la ORAC DECOR. Pentru a putea pune perdele și draperii, au decis să coboare tavanul. 

Au reconfigurat și baia de la etaj: un duș walk-in a luat locul căzii, care e freestanding și bine pusă în evidență de o bandă LED. 

„Pentru băi, mereu optez pentru spațiile de depozitare făcute din ceramică. Sunt mult mai ușor de întreținut și se integrează mai bine în spațiu”, explică Ana Maria Călina.

Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Ana Maria Călina. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

VIDEO Un birou de întâlniri și lucru alternativ a fost amenajat în pasteluri...