Apartamente cu 2 camere

Pereții din sticlă și corpurile de iluminat fac un apartament de 55 metri pătrați să pară mai mare

    Într-un apartament din Pipera, de doar 55 metri pătrați, un designer de interior a fost nevoit să găsească soluții pentru a integra spații de depozitare, zone cu diferite utilități în aceeași încăpere și pentru a face totul să pară mai mare.

    Apartamentul cu două camere (55 metri pătrați), situat în ansamblul rezidențial Cloud 9 din Pipera, e acasă pentru Răzvan (28 de ani, programator) și Oana (26 de ani, manager de vânzări). Amenajarea, semnată de designerul Inga Bunduche, mixează soluții și elemente de design inedite, cum ar fi peretele din sticlă ce separă livingul de bucătăria cu dining, jocurile scenografice de lumini și MDF-ul ce îmbracă tavanul dormitorului.

    apartament Pipera living
    Amenajare apartament Pipera: covorul este de la The Home.

    Pereții holului sunt îmbrăcați în oglindă, la fel și fronturile dulapului înalt până în tavan, căci „Este o soluție de design nu doar practică, căci mărește vizual spațiul, ci și estetică. Iluminarea oglinzii de pe peretele cu consola accentuează riflajele ce încadrează ușa de intrare”, subliniază Inga.

    Amenajare apartament Pipera: sticla e în rol principal

    Un perete din sticlă desparte bucătăria, care are și zonă de dining, de living. O metodă inedită de delimitare a două spații, ce îi permite luminii naturale să circule în voie. Fronturilor albe ale mobilierului din bucătărie sunt făcute din Topx, un material foarte rezistent la zgârieturi și șocuri mecanice. Iar fronturile dulapurilor sunt din MDF vopsit mat. Întreaga compoziție este scoasă în evidență de benzile LED montate sub corpurile de bază și deasupra celor suspendate.

    În dining, Inga a ales o masă și patru scaune de la Mobila Dalin, scaunele fiind tapițate cu o stofă Aqua Clean, rezistentă la pete. Zona este marcată de un tablou abstract, semnat de artista Nadejda Lungu. Celelalte decorațiuni sunt de la Homelux, Jysk sau IKEA.

    Pentru că între living și bucătărie e un perete transparent, Inga a fluidizat spațiul prin mici detalii, cum ar fi că în ambele zone e același model de lustră, de la The Home. De asemenea, a făcut panoul decorativ pe care este televizorul în aceeași culoare cu cel folosit la mobila de bucătărie.

    La capitolul funcționalitate, zona de zi este împărțită în trei: un spațiu de relaxare, mobilat cu o canapea modulară de la Feydom, o măsuță de cafea de la Mobilă Outlet Cluj și un șemineu electric, cumpărat de pe site-ul www.pefoc.ro, apoi o zonă de birou și una de mini-bar.

    A pornit amenajarea dormitorului cu tăblia până în tavan a patului, pe care a decis s-o încadreze în dreapta cu un panou cu riflaj. Panoul se continuă cu un tavan fals lucrat din MDF, ce imprimă eleganță spațiului. În stânga a pus o noptieră suspendată, ce poate fi folosită și pe post de măsuță de machiaj.

     

    În baie, două compoziții de mușchi și plante stabilizate, de la Urbanature.ro, încadrează oglinda. Li se alătură două cercuri din același material cu masca lavoarului, cumpărată de la Brico Dépôt. Unul dintre ele este iluminat pe partea din spate. „Am urmărit să creez un stil modern minimalist cu accente biofilice. Am accentuat totul cu ajutorul jocului de lumini”, spune Inga.

    Întreaga amenajare a durat aproximativ șase luni, iar bugetul alocat a fost de 25.000 euro. Mobilierul a fost lucrat pe comandă de George Copoeru, iar draperiile din întreaga casă au fost luate de la Store’s Interior Design.

    Iată câteva prețuri: taburet hol – 214 lei (The Home), canapea – 3.600 lei, măsuță de cafea – 530 lei, șemineu – 672 lei, covor living – 1.080 lei, taburet dormitor – 189 lei (The Home), 530 lei – mască lavoar baie.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Inga Bunduche

    • Creează mai multe straturi de lumină: ambientală, de accent, de lucru și, evident, funcțională.
    • Compune un spațiu unitar. Fiecare cameră trebuie să comunice cu cealaltă din punct de vedere al stilului și culorilor folosite.
    • Pune-ți visele în realitate. Nu neglija partea practică, dar nici nu evita anumite soluții de design doar de teamă că se întrețin greu, cum este cazul blatului alb la bucătărie.

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament din Pipera ne-a fost trimisă de Inga Bunduche.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Pereții din sticlă și corpurile de iluminat fac un apartament de 55 metri pă...