Mix&match: pentru living s-au inspirat din lofturile newyorkeze, iar pentru dormitor din stilul Art Deco
publicat pe 29 nov. 2021Amenajările din ultimii ani promovează stilul modern, cu linii simple, minimaliste: o pauză odihnitoare de la abundența de imagini care ne urmăresc la tot pasul. Însă stilurile de inspirație clasică au un farmec și o căldură aparte. Cum le împaci pe cele două în același apartament?
Partea bună în designul de azi este că te poți inspira din orice stil și poți mixa elementele care îți plac. Așa că poți avea un living modern, inspirat de lofturile din New York, și un dormitor Art Deco, în care te simți ca într-un hotel din anii ‘20, ca în această amenajare.
Aici locuiește un cuplu tânăr (34 și 35 de ani): el lucrează în IT și este pasionat de tehnologie, iar ea în domeniul consultanței de business. Au trei pisici – ceea ce a influențat alegerile de mobilier, de exemplu canapeaua are o tapițerie teflonată – și sunt pasionați de călătorii, de aceea amenajarea integrează zone pentru fotografii în hol.
Apartamentul se află într-un bloc din Pipera construit în 2008, iar noii proprietari l-au cumpărat în 2020. Are 160 de metri pătrați, patru camere, două terase și este decomandat: din holul central se intră în fiecare cameră principală. L-au ales pentru calitatea spațiului (camere largi, dormitoare de aproximativ 25 de metri pătrați, corect dimensionate) și a locației.
Pentru amenajarea interioară, au lucrat cu designerii de la Creativ Interior. Apartamentul era „la alb”, iar procesul de amenajare a durat șapte luni, din octombrie 2020 până în aprilie 2021, deoarece au folosit materiale pe comandă care au durat.
„Au dorit un design modern, funcțional, ușor de întreținut, și au vrut ca dormitorul să aibă mici accente clasice, în spiritul unui hotel de cinci stele”, își amintește Natalia Berezovskaia, arhitecta care a coordonat proiectul.
Jocuri de texturi și geometrii în camera de zi
Amenajarea a început cu bucătăria deschisă, care trebuia să relaționeze bine cu livingul. Mobilierul de bucătărie l-au făcut pe comandă cu cei de la Professional Design. Din insula care delimitează la nivel vizual bucătăria de zona de living se desprinde un blat, la o înălțime mai joasă, ce compune locul de luat masa.
Pentru a crea unitate în decor, arhitecții au folosit același placaj din MDF maro închis din bucătărie și pe doi dintre pereții din living.
Pentru a încălzi atmosfera dată de mobilierul de bucătărie, designerii au inserat lumini calde și textile plăcute la atingere: canapeaua, fotoliul și scaunele au tapițerie din catifea, material reluat pentru draperiile albastre.
Peretele din spatele canapelei are ca accente porțiuni de auriu cald, folosite în corpurile de bibliotecă metalice și dungile ce întrerup vopseaua decorativă de la Benjamin Moore. Jocul geometric este același folosit și în hol, unde e subliniat prin luminile de accent. Corpurile de iluminat din apartament sunt de la ArnStore și Luminna.
„Am vrut să obținem un spațiu cât mai aerisit și elegant prin jocuri de texturi, prin coloristica de accent sau predominantă în funcție de cameră. M-am jucat cu geometrii pe pereți, texturi și idei vizuale care să contureze spațiul cât mai bine și să îl pună în valoare”, spune Natalia.
Art Deco în dormitorul matrimonial
Linia modernă de amenajare este întreruptă în dormitorul matrimonial, unde predomină influențele neoclasice și Art Deco. Nuanța liniștitoare de verde aplicată pe pereți, tavanul din nișa cu dressingul și una dintre uși este pusă în valoare prin inserțiile prețioase de auriu.
Baia matrimonială menține nota elegantă: aici designerii au combinat plăcile ceramice de mari dimensiuni, cu imprimeu de marmură, cu profile metalice gri antracit. Din nou, auriul înnobilează spațiul, prezent în corpurile suspendate de iluminat, oglindă și profilele decorative.
Camera dedicată biroului are un stil mai industrial, ușor adolescentin, și funcționează și ca spațiu pentru relaxare.
Bugetul amenajării s-a ridicat la 55.000 euro, folosiți astfel: 15% mâna de lucru, 40% mobilierul pe comandă, 20% mobilierul standard, 10% iluminatul și 15% finisajele – ceramică, vopsea, refacere parchet, tapet.
Foto: Mihai Georgiadi
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Natalia Berezovskaia.
-
Plante
8 pași pentru plantarea corectă a bambusului în ghiveci
De la tipul de ghiveci, la tipul de sol și la modul de fertilizare, toate contează.
-
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Soluție de curățare a filtrelor de hotă cu bicarbonat. Cum faci asta singur, rapid și în siguranță
Se prepară simplu, iar efectul de curățare este garantat.