Before&after: din cameră de depozitare în dormitor artistic, cu 3000 lei
publicat pe 14 oct. 2020Arhitecții Beatrice Marta şi Vlad Ivanet de la Something We design au avut dublu rol în amenajarea acestui dormitor de 10 metri pătraţi. Au fost şi arhitecţi, şi beneficiari, și au transformat o încăpere folosită drept spațiu de depozitare – în care erau ținute tot felul de lucruri: aspiratorul, hainele pe care nu le foloseau într-un anumit anotimp, cutii cu pantofi și biciclete – într-o cameră de oaspeți absolut încântătoare.
Totul s-a petrecut în 2018, când cei doi încă locuiau în acest apartament cu trei camere din cartierul bucureștean Berceni. Iar întreg procesul a durat două săptămâni. Mai întâi au eliberat spațiul, apoi au schimbat culoarea pereților din albastru închis în alb, iar piesa de rezistență constă într-un mural desenat de Iulia Pracsiu de la Pia Studio Design.
Idei tari de amenajare dormitor mic
Cu ajutorul unor trucuri simple, dar îndrăznețe și cu niște piese la preț accesibil din Ikea, Hornbach și alte magazine, Beatrice și Vlad au conturat un spațiu calm, dar totuși jucăuș în care ne-ar plăcea să fim oaspeți.
Nuanţele închise întunecau foarte tare fostul dormitor, care nu era deloc printre cele mai plăcute locuri din casă. În plus, încet-încet devenise mai mult un depozit haotic şi fără o funcţionalitate precisă, iar patul nu mai avea saltea şi dulapul începuse să se dezmembreze.
Cei doi au intervenit la timp pentru ca renovarea să nu devină o misiune imposibilă. Au păstrat totuşi lucrurile bune: parchetul din lemn masiv, patul din lemn şi pendulul suspendat. Au decis să înceapă schimbarea cu un nou strat de vopsea, de data aceasta într-o culoare mai temperată.
Pentru că îşi doreau să păstreze o parte din vechiul look, au lăsat pe un perete o fâşie din nuanţa iniţială, peste care artista Iulia Pracsiu de la Pia Studio Design a pictat un mural cu forme abstracte care înveselește dormitorul.
Celelalte intervenţii conturează armonios camera, în care se simte simplitatea specifică stilului scandinav. Pereții albi sunt completați de materiale în nuanțe naturale, muralul sparge monotonia și dă viață încăperii, iar plantele încălzesc atmosfera. „Am recondiţionat un pat din lemn de la Mobexpert pentru care am cumpărat o saltea nouă de la Jysk. Pentru partea de dressing, am folosit un sistem metalic de la Hornbach, iar textilele şi corpurile de iluminat sunt Ikea. De asemenea, am înlocuit plinta veche cu una de lemn tot de la Hornbach”, explică Beatrice.
Sistemul de depozitare, realizat cu ajutorul unei draperii, a fost cel mai costisitor obiect, iar bugetul total a ajuns la 3000 lei.
Sfaturi de amenajare dormitor mic de la Something We design:
- Păstrează elemente din vechea amenajare dacă ele sunt într-o stare bună sau servesc ca inspiraţie;
- Stabileşte-ţi bugetul de la început şi estimează care vor fi produsele cele mai costisitoare;
- Fixează funcţionalităţile camerei şi paleta cromatică înainte să alegi obiectele.
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Beatrice de la Something We Design.
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Before&after: jacuzzi în living, într-un apartament de 44 metri pătrați din centrul Bucureștiului
-
Before&After
Before&after: de la apartament nerenovat din anii ’80, la bijuterie japandi cu elemente neoclasice
-
Before&After
Before&after: o renovare din Cotroceni cu poveste și multe obiecte de artă moștenite
-
Sponsored
Showroomul FabricaDeProfile – o călătorie experimentală în lumea elementelor decorative și a pereților fluizi (P)
Într-o lume în care designul interior evoluează rapid, FabricaDeProfile a deschis un showroom experimental dedicat produselor din portofoliul lor, oferind celor care le calcă pragul o experiență captivantă, unde estetica […]
-
LIFE
„Ce am învățat după ce am renovat pe cont propriu fosta casă a bunicii”: 7 învățături despre lucrul la o casă veche
Lecția doi: cimentul nu se potrivește cu casa din pământ
-
UTILE
Ce să nu pui niciodată în cuptorul cu microunde. Alimente și recipiente interzise
Crește riscul de incendiu și de accidente casnice.