Apartamente cu 2 camere

Amenajare fără limită de buget pentru un apartament cu două camere și vedere către Parcul Verdi din Capitală

  Brief-ul proprietarilor unui apartament cu două camere cu vedere spre Parcul Verdi, din București, a fost: locuință high-end care să îmbine, ca decor, stilurile clasic american și mid century modern. Natalia Berezovskaia de la Creativ Interior a reușit să contureze o amenajare care să îmbine cele două stiluri, cu corpuri de iluminat din cristal, covoare și tablouri personalizate, într-un buget nelimitat. 

  Apartamentul are două camere și o suprafață de 78 metri pătrați, plus o terasă spațioasă de 23 metri pătrați cu vedere către Lacul Verdi. Este compus dintr-un open space care include bucătăria și livingul, holul de la intrare, două băi, dormitorul matrimonial și balconul. Este o locuință de vacanță, amenajată cu atenție pentru detalii și cu materiale premium.

  „Proprietarii au o afinitate pentru stilurile clasic american și mid century modern, așa că am conturat conceptul de amenajare în jurul acestor preferințe. Ei știau, în mare, cam ce își doresc de la acest spațiu, dar mi-au dat mână liberă să vin cu propriile mele idei”, spune Natalia. „Nu am reușit să îi conving în toate privințele. De exemplu, eu aș fi optat pentru mobilă până în tavan și cornișe generoase, dar am mers pe varianta lor”.

  Natalia a gândit de depozitare, chiar dacă e locuință de vacanță

  În momentul preluării proiectului, apartamentul era deja finisat. Inițial, Natalia se gândise la reconfigurarea băilor, în mod special la înlocuirea căzii cu o cabină de duș. Dar ar fi fost prea complicat, așa că a personalizat spațiul prin accesorii, mobilier și diverse placări. Tot nu a scăpat, însă, de spartul pereților, pentru că proprietarul și-a dorit o casă smart. Asta s-a tradus prin nenumărate cabluri și trasee prin ziduri, dar care au fost acoperite ulterior fără probleme.

  O provocare a fost optimizarea spațiului, căci designerul a insistat să acorde atenție depozitărilor, chiar dacă locuința nu este una folosită permanent. A ales soluții personalizate, care să aibă eficiență, dar care să nu deranjeze, din punct de vedere estetic.

  Investiție de 300.000 euro

  În acest proiect, Natalia a trăit visul oricărui designer, adică a avut libertate de alegere și nu a fost condiționată de buget. Asta i-a dat posibilitatea să includă în amenajare doar obiecte premium, materiale de cea mai bună calitate și piese personalizate care, puse împreună, să contureze povestea spațiului. În fiecare încăpere, există piese statement care dau originalitate decorului: de la lustra Serip, din living, până la mobilierul pe comandă din bucătărie.

  S-a folosit de elemente personalizate pentru a crea un decor unitar, astfel că tablourile și covoarele sunt custom made pentru a respecta cromatica generală a interiorului.

  Toate aceste detalii au crescut bugetul proiectului și au întârziat finalizarea lucrărilor, dar rezultatul, cu siguranță, a meritat. Amenajarea apartamentului a costat în jur de 300.000 euro, iar șantierul a durat un an și jumătate.

  Foto Mihai Georgiadi

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Amenajare fără limită de buget pentru un apartament cu două camere și veder...