Apartamente cu 2 camere

Amenajarea aerisită a unui apartament de două camere din București a durat doar două luni

publicat pe 27 feb. 2024

    Un tânăr care activează în domeniul ONG și călătorește mult, prin natura profesiei sale, a hotărât în 2023 să își cumpere propriul apartament de două camere, în a cărui amenajare să integreze câte puțin din pasiunile lui. Pentru asta a apelat la serviciile unui designer de interior. A insistat, în mod deosebit, pe organizarea eficientă a spațiului și pe o amenajare cât mai aerisită.

    Adina Avramescu de la Sundazed Interiors este designerul care l-a ajutat pe Răzvan să obțină acel cămin modern și confortabil pe care și-l dorea. Cei doi au trasat liniile proiectului în vara lui 2023, iar implementarea propriu-zisă a durat doar două luni.

    „Am pornit de la un apartament cu două camere, complet gol, cu un parchet superb”, spune Adina. „Am avut norocul să colaborez cu un om extrem de implicat, care s-a bucurat de întreg procesul, și care a avut încredere în mine. M-am bucurat că și-a dedicat timp pentru proiect. Am mers împreună la sesiuni de shopping, am comunicat îndeaproape, chiar și în perioadele în care se afla în călătorii în interes de serviciu”.

    Apartamentul se află în Sectorul 6 din București și are o suprafață de 60 metri pătrați. Are un dormitor în care a fost amenajat și un mic spațiu de lucru, un open space care interegrează bucătăria și living-ul, un hol, baie și balcon. Este un apartament care se bucură de multă lumină naturală, iar asta face ca spațiul să pară mai mare decât e de fapt.

    Bucătăria și livingul, delimitate cu ajutorul pieselor de mobilier

    În open space, Adina a avut grijă să păstreze circulația liberă pentru un flux cât mai natural. Bucătăria, micuță și îngustă, asigură tot necesarul de depozitare. Mobilierul este făcut pe comandă, din MDF, cu dulapuri albe în partea de sus, și un verde fresh în partea de jos. Negrul e element de constrast la nivelul electrocasnicelor, obiectelor sanitare și a corpurilor de iluminat.

    „În bucătărie, am optat pentru varianta de peninsulă care se continuă cu o masă de dining. În felul acesta am reușit să integrăm toate electrocasnicele de care ai nevoie într-o casă. Am creat spații de depozitare și am câștigat și două zone de sitting: bar și dining”, explică Adina.

    Optimizarea spațiului, cea mai dificilă misiune a proiectului

    În living, piesa centrală este canapeaua extensibilă de la Mobila Dalin. Peretele pe care este așezat televizorul este pus în evidență de finsiajul riflat, element prezent în hol și în dormitor. Tot în zona de living există o bibliotecă deschisă, făcută pe comandă. Ca să păstreze o atmosferă cât mai aerisită, Adina a optat pentru pereți albi și ferestre acoperite cu perdele diafane. Look-ul este completat de covorul în tonuri neutre de la Ikea.

    Spațiul de lucru e în dormitor

    Dormitorul împarte funcția de dormit cu cea de birou, astfel că pe lângă patul de la Ikea există și un birou cu finisaj de lemn și picioare metalice. Tăblia patului este realizată din riflaj, iar partea superioară poate fi folosită ca etajeră. Locul e numai bun de agățat tablouri sau mici elemente decorative. Spațiul de lucru este evidențiat cu ajutorul tapetului cu motive geometrice de la Vladila. Biblioteca albastră este similară ca design cu cea din living, iar culoarea se potrivește cu cele două noptiere, achiziționate de la IKEA.

    „În baie am avut o intervenție minimă. Am făcut un dulap la comandă și am montat un tapet tratat pentru umezeală. Finisajele băii erau deja implementate de dezvoltator. Stilul de amenajare al apartamentului este scandinav with a twist. Cea mai dificilă parte a fost să optimizez spațiul, într-o manieră cât mai armonioasă, dar cred că am reușit. Lucrurile au mers repede, pentru că am avut o colaborare foarte bună cu clientul și pentru că nu am avut lucrări complexe. Am avut chiar și norocul să primim unele comenzi mai devreme decât ne așteptam”, spune Adina.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Adina Avramescu

    • Mobilier custom – Atunci când ai un layout mai dificil și ai nevoie de spații de depozitare, recomand să mergi pe varianta custom și să optezi pentru o construcție complexă. Astfel te vei folosi cât mai mult de spațiul disponibil.
    • Add a pop of color – Chiar dacă vrei să nu încarci spațiul cu multă informație vizuală, încearcă să introduci culoare într-o maniera subtilă, dar de efect. Poate doar un rând de uși în zona bucătăriei sau doar un colț. Va face diferența, de fiecare dată!
    • Mix and match – Nu trebuie să ai totul la comandă. Poți combina piese de la retaileri, chiar și din colecții diferite. Te poți juca cu aceste elemente ca și cum ai alcătui un outfit.

    Foto: Irenic Essence

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments