LIFE

5 hoteluri de la munte în care să-ți încarci bateriile în weekendurile de iarnă

publicat pe 25 ian. 2020

    În niște vremuri în care suntem mai mereu pe fugă și pare că jucăm un dute-vino cu timpul, micile escapade au devenit o nevoie. Așa că ți-am pregătit o listă cu cinci hoteluri de la munte cu spa, ca să-ți încarci bateriile la maxim și să te bucuri de zăpadă.

    Ai de ales între stațiuni populare, precum Poiana Brașov și Sovata, sau stațiuni balneo care și-au serbat gloria în trecut, apoi au trecut printr-o paragină tristă, iar de câțiva ani au reînceput să prindă din nou viață și turiști. Băile Govora și Herculane sunt două astfel de exemple.

    1. Hotelul Palace Băile Govora

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by hotelpalacebailegovora (@palacehotelbailegovora) on

    La puțin peste 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, chiar în mijlocul Parcului Balnear din Govora, se află o clădire monument istoric, cu o arhitectură eclectică, influențe de Art Nouveau și elemente de inspirație neoromânească, în care te poți caza. Partea și mai bună este că hotelul are un SPA care arată ca-n filme. Așa cum era de așteptat având în vedere că Băile Gomora e considerată cea de-a doua stațiune balneară din Europa din punctul de vedere al numărului de ape iodurate și bromurate de origine organică. Terapiile balneare care au la bază ape bromurate și iodate ameliorează și vindecă afecțiuni din zona ORL precum inflamaţii, laringite, otite și altele.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by hotelpalacebailegovora (@palacehotelbailegovora) on

    Hotelul a fost construit în anul 1911 de arhitectul francez Ernest Doneaud astfel încât lumina soarelui să pătrundă în fiecare cameră și are 365 de goluri în zidurile clădirii, simbolul zilelor unui an întreg.

    O noapte de cazare pentru două persoane la Palace, primul hotel cu bază de tratament într-un monument istoric din România, pornește de la 369 de lei.

    2. Hotelul Afrodita Resort & Spa

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Afrodita Resort&Spa (@afrodita_resort) on

    Poate părea greu de crezut că în urmă cu 130 de ani, Băile Herculane era declarată cea mai frumoasă stațiune balneo din Europa, mai ales dacă ne amintim paragina tristă în care au fost lăsate apoi vechile terme romane, timp de câteva decenii. De câțiva ani însă se încearcă o revenire la turismul balnear, iar mulțumită unor fonduri europene, stațiuni precum Băile Herculane și Băile Govora încep parcă să renască.

    Cu un nume de zeiță, hotelul Afrodița Resort & Spa mizează pe centrul de wellness, care a fost inaugurat la începutul anului 2019, după o majoră intervenție asupra designului și conceptului, iar detaliile arhitecturale reușesc să redea din amprenta naturală de pe Valea Cernei.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Afrodita Resort&Spa (@afrodita_resort) on

    ”Așezată la doar 600 de metri de Munții Domogled, stațiunea Herculane se bucură de o aeronizare naturală cu ioni negativi. O simplă plimbare prin pădure sau pe străzile din Herculane te ajută sa fii mai destinsă, să dormi mai bine și să gândești mai limpede”, subliniază Otilia Oprișan, doctor balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort & Spa.

    Se spune despre băile termale și cele sulfuroase că diminuează depresia și pesimismul și oferă o stare de liniște și confort.

    O noapte de cazare pentru două persoane la Hotelului Afrodita Resort & Spa pornește de la 396 de lei.

    3. Ensana Health Spa Hotels

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Sovata Health Spa Hotels (@ensanahotels.ro) on

    Când te gândești la Sovata, probabil primele lucruri care-ți vin în minte sunt sarea și nămolul. Este o stațiune recunoscută pentru apele sale binefăcătoare, aerul curat și tratamentele naturale destinate infertilității feminine, dar și cele pentru tratarea sau ameliorarea pe termen lung a afecțiunilor reumatologice.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Sovata Health Spa Hotels (@ensanahotels.ro) on

    Dar pe lângă terapiile vindecătoare, Sovata are și o bijuterie în ceea ce privește arhitectura peisageră. Drumul Sării, construit din fonduri europene de două echipe de arhitecți talentați din Bulgaria și Miercurea Ciuc, în jurul Lacului Ursu. Deşi este construit în centrul staţiunii, ai impresia că te afli undeva departe, în mijlocul naturii. Arhitecții care au lucrat la acest proiect au valorificat posibilitățile lemnului de stejar și brad, materiale de construire la îndemână în zonă. Iar Ensana Health Spa Hotels e amplasat chiar lângă Lacul Ursu, de unde sunt extrase apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen.

    O noapte de cazare pentru două persoane la Ensana Health Spa Hotels pornește de la 430 de lei. La spa poți testa băile sărate și termale despre care se spune că au un efect inedit de înfrumusețare a pielii și de destindere musculară.

    Un exemplu de lăudat în ceea ce privește Sovata e că staţiunea balneoclimaterică şi-a recăpătat aspectul arhitectural din perioada interbelică, în urma deciziei de a interzice chioşcurile, buticurile şi tarabele, lucru ce pune în valoare clădirile construite între cele două războaie mondiale.

    4. Balvanyos Resort (Grand Hotel Balvanyos)

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Balvanyos Resort (@balvanyosresort) on

    Tot în apropierea unui lac, de data asta în inima județului Covasna, poți lua o pauză de la cotidian într-un hotel aflat în mijlocul naturii, care are și SPA. Interiorul hotelului Balvyanos pare rupt din peisajele nordice, cu mobilier din lemn, iar fiecare cameră are geamuri mari cu vedere la pădure. Spa-ul are atât spații interioare, cât și exterioare, cu bazine cu ape și încăperi pentru experiențe spa individuale, căzi pentru baie încălzite ascunse printre conifere, bazine cu ape, saune și multe locuri de relaxare. În plus, te poți aventura oricând în drumeții spre Peștera Sulfuroasă, Izvoarele Tămăduitoare sau Lacul Sfânta Ana.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Balvanyos Resort (@balvanyosresort) on

    O noapte de cazare pentru două persoane la Balvanyos Resort (Grand Hotel Balvanyos) pornește de la 470 de lei.

    5. ANA Hotels

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by AnaHotels (@anahotels) on

    Peste 62% dintre români aleg să-și petreacă vacanțele de iarnă în România, adică în jur de două milioane. Iar dintre aceștia, 195.000 merg în Brașov și Poiana Brașov, unde sunt peste 1600 de locuri în care te poți caza. Următorul nume pe lista cu hoteluri de la munte este Ana Hotels, la o aruncătură de ski de pârtiile din Poiană. După o zi de slalom prin zăpadă, o fuga la spa intră la fix. Te poți bucura de peisajul de iarnă în apa unui jacuzzi fierbinte afară, te detensionezi la o sesiune de saună umedă sau la un masaj after ski.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by AnaHotels (@anahotels) on

    O noapte de cazare pentru două persoane la ANA Hotels Sport pornește de la 810 lei. Însă există și o serie de pachete care includ cazare, masă, acces la spa, ski pass, echipament de sportiv și cursuri de ski.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments