LIFE

Shopping: 30 cadouri de Crăciun pentru o casă cât mai confortabilă

  2020 a fost anul în care relația cu casa ni s-a schimbat radical, căci acolo ne-am petrecut cel mai mult timp. De ce să nu sărbătorim asta cu cadouri de Crăciun pentru casă? 30 de propuneri din care să alegi pentru familie sau prieteni.

  Crăciunul bate la ușă, iar anul ăsta, mulți sunt cei care-l vor petrece în propriile case, feriți de aglomerația și forfota specifică sărbătorilor. Dacă nu știi ce să le iei celor dragi, te poți inspira din lista noastră de cadouri de Crăciun pentru o casă confortabilă.

  Fie că-ți îndrepți atenția spre o lenjerie tematică, o pătură pufoasă sau o decorațiune christmassy, fiecare obiect are rolul de a aduce puțină bucurie și căldură în casa unde va ajunge. În mod cert poți face și combinații între opțiunile de mai jos, iar partea cea mai importantă este că-ți poți face aceste cadouri chiar ție.

  Lumânare parfumată cu cristale

  O lumânare parfumată schimbă atmosfera din casă și o face mai caldă și primitoare. We are Phoenix este un brand organic, creat în timpul carantinei din primăvara lui 2020 de actrița Ada Galeș, alături de o gașcă de prieteni talentați. Lumânările sunt vegane și create din ingrediente naturale. Magic Crystal conține cristale de cuarț și miroase a Crăciun. Mai mult, se pare că aceste cristale au și proprietăți terapeutice – alungă oboseala și dau energie.

  cadouri Crăciun
  Lumânare parfumată Magic Crystal, We are Phoenix, 104 lei

  Pătură pufoasă

  O simplă pătură poate da o pată de culoare unei camere, așezată pe colțul patului sau al canapelei. Dacă o și folosește ca să se încălzească în zilele reci și fără căldură de la sistemul de termoficare, atunci ideal.

  Lenjerie de pat festivă

  O lenjerie de bumbac festivă este perfectă pentru oricine iubește sărbătorile de iarnă. Dormitorul va fi decorat în ton cu restul casei, iar somnul va fi liniștitor și blând. Un astfel de cadou va păstra spiritul Crăciunului, mult timp după terminarea acestuia.

  cadouri Crăciun
  Lenjerie pat dublu, Bonami, 233 lei

  Fotoliu colorat, spate relaxat

  Fotoliul, un obiect de decor care crează o atmsoferă în jurul lui, care invită la zen și detensionarea după o zi agitată. Fotoliul este învelit în catifea, un material prețios, rezistent la frecare şi uşor de curăţat cu ajutorul unei perii moi, deci va avea durată de viață lungă. Sau poți să ți-l iei chiar ție și să-ți faci o bucurie înainte de Crăciun, ce zici?

  cadouri Crăciun
  Fotoliu, Djuparp verde-albastru închis, 699 lei

  Carte de Crăciun

  Cartea „Home Made Christmas”, scrisă de Yvette van Boven, este un cadou minunat pentru pasionații de bucătărie. Yvette propune zeci de rețete speciale și festive, atent organizate și explicate, astfel încât persoana care le face să nu se simtă copleșită de sărbători, ci să se bucure cât mai mult de aceste zile libere.

  cadouri Crăciun
  Carte Home made Christmas, H&M Home, 135,99 lei

  Ghirlande luminoase

  cadouri Crăciun
  Ghirlandă luminoasă SNÖYRA, Ikea, 29,90 lei

  O soluție ideală pentru a schimba atmosfera din casa într-una festivă și specială. Pot fi folosite atât în zilele obișnuite (pentru un decor romantic și cald), dar mai ales de Crăciun. Fie că sunt puse într-o vază transparentă, fie că sunt așezate pe masă, ca element de decor, ghirlandele luminoase transformă instant vibe-ul locuinței.

  cadouri Crăciun
  Ghirlandă luminoasă STRÅLA, Ikea, 59,90 lei

  Platou brânzeturi

  Dacă vrei să faci un cadou în ton cu sărbătorile, atunci poți opta pentru acest platou „crăciunesc” de brânzeturi. Prietenii tăi pasionați de brânză cu siguranță vor aprecia acest element de decor inedit, care va completa perfect aranjamentul masei de Crăciun.

  cadouri Crăciun
  Platou brânzeturi, Cărturești, 81,90 lei

  Căni speciale

  cadouri Crăciun
  Cană om de zăpadă, Dichisar, 65 lei

  Cănile au fost mult timp considerate cadouri impersonale, dar asta doar dacă le alegi la întâmplare. Un set de căni inedite, care adaugă un strop de magie Crăciunului, pot fi un cadou util și vesel pentru cine le primește. În funcție de personalitatea omului drag căruia i le dăruiești, poți opta pentru seturi elegante sau pentru cele homemade, ediție festivă.

  cadouri Crăciun
  Set căni White Christmas, Dichisar, 80 lei

  Bețișoare parfumate

  Bețișoarele parfumate schimbă mirosul fiecărei locuințe și implicit atmosfera. Poți alege dintre cele cu miros de caramel sărat, cu ajutorul cărora casa se va transforma într-o prăjitură de Crăciun sau cele cu iasomie, pentru un aer fresh și fructat. Recipientele în care vin sunt elegante și completează fără probleme orice decor.

  Brad lemn

  Cel mai bun cadou pentru prietenii tăi responsabili cu natura, sau pentru cei care vor să aibă un Crăciun diferit: un brad din lemn. E realizat manual și vine într-un pachet mic și ușor de depozitat. Se montează repede și lasă loc creativității. Nu vine împodobit.

  cadouri Crăciun
  Brad de lemn de Crăciun, Dichisar, 530 lei

  Glob de zăpadă

  Globul de zăpadă are sclipici și muzică și poate fi un element de decor perfect pentru o casă pregătită de sărbătoare. Odată agitat, el va crea o mini-lume de poveste în orice locuință va ajunge.

  Glob de zăpadă, Zara Home, 119 lei
  Glob de zăpadă, Zara Home, 119 lei

  Platou aperitive

  Antreurile vor arăta mult mai delicios pe un platou care se potrivește cu restul casei, dar și cu bradul de Crăciun. Prietenii care vor să organizeze o masă festivă intimă, mai mult ca sigur vor aprecia un astfel de dar.

  Platouri din porțelan JOY, Norda, 48 lei
  Platouri din porțelan JOY, Norda, 48 lei

  Boluri colorate

  Bol multicolor din sticlă, Norda, 62 lei
  Bol multicolor din sticlă, Norda, 62 lei

  Micile obiecte utile din bucătărie pot schimba design-ul unei camere sau al unei mese de Crăciun. Sunt potrivite pentru ronțănele (covrigei, alune, bomboane, cornulețe), fructe sau prăjituri. Plus de asta, pot fi folosite zilnic și pot crea senzația de sărbătoare chiar și într-o banală zi de luni.

  Set 4 boluri din ceramică, Norda, 193 lei
  Set 4 boluri din ceramică, Norda, 193 lei

  Farfurii de sărbătoare

  Bolurile sau platourile de mai sus merg mână-n mână cu un set de farfurii festive făcute din ceramică sau porțelan. Iubitorii Crăciunului se vor bucura în mod sigur la un astfel de cadou simpatic.

  Farfurie Lucia, 48 lei
  Farfurie Lucia, 48 lei

  Pahare fancy

  A zis cineva prosecco? Un păhărel de spumant merge mereu, dar e frumos ca de sărbători să existe și un pic de eleganță, cât să simți spiritul unor zile ieșite din tipar. Un set de pahare classy poate fi un cadou romantic pentru prietenii cuplați sau poate fi un dar de „feel good” pentru un om drag din viața ta, alături de care să te bucuri și tu.

  Set pahare șampanie, Norda, 167 lei
  Set pahare șampanie, Norda, 167 lei

  Față de masă

  O față de masă de calitate și practică aduce un plus de armonie în zona de dining. În tonuri de roșu, verde și crem, fața de masă Christmas Berries poate fi un cadou binevenit pentru o persoană care iubește Crăciunul și care s-a pregătit din timp pentru a-l petrece cu familia, fie față în față, fie online.

  Față de masă Christmas Berries, Mobexpert, 278 lei
  Față de masă Christmas Berries, Mobexpert, 278 lei

  Moș Crăciun

  Vrei să mergi la sigur cu un cadou festiv 100%? Ei bine, un Moș Crăciun luminat n-are cum să nu fie apreciat. Reprezintă fix personajul în jurul căruia se învârt aceste sărbători, e simpatic și va aduce bucurie în orice colț de casă unde va fi plasat.

  Decorațiune STRÅLA Moș Crăciun, Ikea, 119 lei
  Decorațiune STRÅLA Moș Crăciun, Ikea, 119 lei

  Cutie Crăciun

  Copiii îl iubesc pe Moș Crăciun și în fiecare an îi scriu ce-și doresc să primească de la el. Dacă vrei să faci un cadou frumos unui copil din grupul de prieteni sau chiar copilului tău, atunci ce-ar fi să cumperi o cutie poștală în care el să-și pună scrisorile? Așa va fi sigur că mesajul ajunge la Moș, iar peste ani, poate conține întreaga colecție din copilărie.

  Cutiuță poștală decorativă, Zara Home, 139 lei
  Cutiuță poștală decorativă, Zara Home, 139 lei

  Pulover de Crăciun

  Ce e Crăciunul fără un pulover care să transmită asta în cel mai evident mod posibil? Spre exemplu, poate fi un cadou fantastic pentru prietena ta cea mai bună. Îți poți lua și tu unul în același ton, să fiți asortate și să imortalizați momentul într-o fotografie dedicată sărbătorilor din 2020.

  Pulover Crăciun, Oysho, 219,90 lei
  Pulover Crăciun, Oysho, 219,90 lei

  Botoși

  Dacă tot vorbim de lucruri confortabile, atunci nu poate lipsi din listă o pereche de botoși călduroși, pentru zilele friguroase. Pentru că anul ăsta am stat mai mult în casă decât afară, un astfel de cadou e perfect pentru o persoană cozy, care vrea să se simtă cât mai relaxată și răsfățată de sărbători.

  Botoși cu pompon, Oysho, 49,90 lei
  Botoși cu pompon, Oysho, 49,90 lei

  Halat Crăciunesc

  Halat din țesătură groasă, Oysho, 149,90 lei
  Halat din țesătură groasă, Oysho, 149,90 lei

  Încununarea statului acasă în stil se poate face doar cu ajutorul unui halat pufos, în care toate grijile dispar ca prin minune. Un astfel de cadou de Crăciun este o invitație la un Crăciun călduros și comod. Dacă adaugi la dar și botoșii de mai sus, ai creat cu brio un outfit excelent pentru dimineți festive.

  Coroniță cu beculețe

  Ghirlandă cu beculețe, Zara Home, 149 lei
  Ghirlandă cu beculețe, Zara Home, 149 lei

  O coroniță cu beculețe pe bază de baterii, un element specific Crăciunului care poate fi pus atât la ușa de la intrare în casă, cât și pe masa de Crăciun sau pe un raft la loc de cinste. Cert este că va întregi decorul casei și-i va încălzi atmosfera.

  Perne decorative

  Polar Bear pernă decorativă, Mobexpert, 112 lei
  Polar Bear pernă decorativă, Mobexpert, 112 lei

  Pernele cu modele festive sunt ideale pentru decorul canapelei sau fotoliului de lângă brad. Plus de asta, asigură un confort în plus casei și pot fi un cadou ideal pentru cei care-și doresc o casă ornată perfect pentru Crăciun.

  Trees pernă decorativă, Mobexpert, 78 lei
  Trees pernă decorativă, Mobexpert, 78 lei

  Ceainic

  Iarna este anotimpul perfect pentru băuturi calde, iar ceaiurile sunt unele dintre cele mai iubite și sănătoase dintre variante. Dacă ai un prieten pasionat de ceai, îi poți face un cadou de colecție. Un ceainic decorat manual și lucrat cu aur de la Wagner. Prețul este ușor piperat, dar dacă ai buget, cu siguranță gestul va fi unul care-i va merge destinatarului direct la suflet. Mai mult, experiența ceaiului va fi una demnă de Casa Regală.

  Ceainic, Wagner, 325 lei
  Ceainic, Wagner, 325 lei

  Vază de sticlă

  Vază pictată manual, H&M Home, 139,99 lei
  Vază pictată manual, H&M Home, 139,99 lei

  Oricând este un moment bun ca o locuință primitoare să aibă flori, așa că o vază cu design inedit poate fi o variantă elegantă de cadou de Crăciun. Poți alege una care să completeze perfect designul casei persoanei către care va ajunge sau poți merge pe instinct, și-i poți alege una care să-i completeze personalitatea. În mod cert ai modele de unde poți alege, iar cele două variante de la H&M home pot fi un bun punct de pornire.

  Vază mare de sticlă, H&M Home, 179,99 lei
  Vază mare de sticlă, H&M Home, 179,99 lei

  Suport lumânări

  Sfeșnicile au tendința de a părea sobre și pretențioase, dar asta depinde foarte mult și de decorul unde sunt puse. Poți alege un astfel de cadou pentru cineva care are o pasiune prentru lucrurile vitage și care ar aprecia un element de design elegant. Plus de asta, un candelabru pus în mijlocul unei mese festive, poate crea căldură și intimitate.

  Set 3 suporturi metalice lumânări, Somproduct, 196 lei
  Set 3 suporturi metalice lumânări, Somproduct, 196 lei

  Set sare și piper

  De Crăciun, până și cele mai banale ustensile de uz casnic pot fi transformate în obiecte festive și inedite. Optează pentru un cadou haios, dar practic și neconvențional. Setul de solniță și piperniță cu ren și urs polar la interior poate fi o alegere de efect, care va aduce un strop de bucurie în casa unde vor ajunge.

  Solniță și piperniță, Bonami, 83 de lei
  Solniță și piperniță, Bonami, 83 de lei

  Suport pahare și șervețele festive

  Suporturi aurii cu sclipici, Zara Home, 49,90 lei
  Suporturi aurii cu sclipici, Zara Home, 49,90 lei

  Alege să faci un cadou practic și glam prietenului sau prietenei care colecționează, an de an, obiecte festive pentru a-și împodobi casa de sărbătoare. Designul va fi complet dacă suporturile de pahare au puțin sclipici, iar ceaiul sau prăjiturile sunt servite lângă un șervețel cu note christmassy.

  Șervețele de hârtie, Zara Home, 22,90 lei
  Șervețele de hârtie, Zara Home, 22,90 lei

  Prosop și șorț de bucătărie

  Dacă vrei să faci un dar unei persoane pasionate de bucătărie, despre care știi că adoră să facă preparate delicioase și prăjituri în prejma sărbătorilor, atunci poți alege două obiecte practice, care vor aduce spiritul Crăciunului la masa de lucru. Un prosop cu mesajul „Merry Christmas” și un șorț festiv pot aduce un zâmbet pe fața persoanei potrivite.

  Pat pisică

  Pat pentru pisică, Dichisar, 280 lei
  Pat pentru pisică, Dichisar, 280 lei

  Ai un prieten sau o prietenă care-și adoră animalul de companie și-l postează mai des pe Internet decât postează poze cu el/ea? Ei bine, Crăciunul ăsta poți alege să faci un cadou fix pentru pisica omului drag ție. Un pat lucrat manual, din fir gigant de lână merino – pisica se va îndrăgosti instant de pufoșenie, iar stăpânul sau stăpâna va aprecia la maximum un astfel de dar.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shopping: 30 cadouri de Crăciun pentru o casă cât mai confortabilă