Bucătărie

3 modele de draperii pentru bucătărie, care completează și armonizează spațiul

  Atunci când decorezi o cameră, probabil că mai întâi te gândești în ce culoare să vopsești pereții, ce fel de pardoseală să alegi și care ar fi piesele de mobilier cele mai potrivite. Așa că draperiile sunt fie lăsate pe plan secundar, fie sunt văzue doar ca un accesoriu, mai ales când vine vorba de bucătărie. Îți arătăm câteva modele de draperii de bucătărie, ca să vezi cât de bine completează un spațiu.

  Înțelegem de ce draperiile lipsesc din cele mai multe bucătării. Acestea ar trebui spălate mult mai des din cauza mirosului de mâncare, a aburilor sau a petelor de grăsime. Dar dacă îți dorești o amenajare armonioasă a spațiului, este bine să ții cont de faptul că modelele de draperii de bucătărie pe care le alegi îmbracă întreaga încăpere și pot fi un factor decisiv pentru atmosfera decorului – boho, glam, retro sau clasică.

  Draperii bucătărie: cum alegi modelul potrivit

  Primul lucru pe care ar trebui să-l iei în calcul atunci când alegi draperiiile este spațiul. ‘’Dacă priveliștea de dincolo de geamuri este plăcută, poți opta pentru materiale deschise. În schimb, dacă vrei să acoperi cât mai mult ferestrele, alegerea potrivită sunt materialele opace’’, spune Mona Foca de la showroom-ul de mobilier&design Regal Decor by Casa Foca.

  Foarte importantă este și lumina. Cantitatea de lumină pe care o ai în bucătărie te ghidează în alegerea materialul potrivit. Atunci când spațiul e unul foarte luminos și ai ferestre largi, materialele groase sunt ideale. Pe de altă parte, lipsa luminii necesită materiale fine, care să accentueze impresia unui spațiu mai cald.

  3 modele de draperii de bucătărie estetice și ușor de întreținut

  Să alegi modelele potrivite de draperii de bucătărie nu este deloc dificil, dacă ții cont de câteva aspecte importante: să poată fi curățate ușor și să ofere impresia unei zone intime și relaxante. Până la urmă, bucătăria este locul în care te aduni cu cei dragi, după o zi lungă, pentru a vă bucura împreună de ritualul mesei. Iar un decor al ferestrelor de bucătărie simplu, practic și ușor de întreținut este perfect.

  1. Storurile din bambus sau textile, pentru un aspect natural și plăcut în bucătăria ta

  Printre modelele ideale de draperii de bucătărie se numără cu succes storurile din bambus sau material textil. Storurile sunt cea mai utilă formă de decorare a geamurilor din bucătărie, completează Mona Foca. Tot ea subliniază faptul că storurile sunt ușor de folosit și de întreținut, chiar și în zona cea mai intens folosită a bucătăriei, respectiv zona blatului de lucru și a chiuvetei. Pete de grăsime, sosuri sau urme de mâncare ajunse pe ele de la cei mici? O lavetă umedă este suficientă pentru a le îndepărta, mai ales cât timp petele sunt proaspete.

  draperii bucătărie
  Storuri cu print geometric. Foto: Casa Foca

  Storurile pot fi adaptate dimensiunii dorite și pot fi fi confecționate dintr-o gamă nelimitată de materiale. În funcție de materialul ales, storurile pot fi elementele care completează și aduc culoare într-o foarte simplă sau monocoloră.

  ‘’Materialul din care sunt confecționate storurile poate avea proprietăți tehnice, dacă e tratat antipată sau ignifugat”, completează Mona Foca.

  În plus, dacă lumina care pătrunde în bucătărie este prea puternică, storurile pot fi confecționate dintr-un material tip blackout, care transformă spațiul într-unul foarte întunecat.

  2. Draperiile în nuanțe neutre, potrivite pentru decorul din bucătărie

  draperii bucătărie
  Draperii lungi pentru zona de dining

  Pentru amenajarea bucătăriei sau a zonei de dining, sunt recomandate draperiile în tonuri neutre, tocmai pentru ca întreținerea lor să nu necesite foarte mult efort. Nuanțele de gri sau maro funcționează foarte bine atunci când vine vorba despre un aspect plăcut, estetic și o rezistență în timp a materialului, indiferent de numărul de spălări sau de factorii care ating suprafața draperiilor.

  Dacă optezi pentru niște draperii lungi, pune-le în zonele în care nu se lucrează intens, departe de aragaz, blat sau frigider și în zonele de dining.

  modele de draperii pentru bucătărie
  Draperii de bucătărie în nuanțe neutre. Foto: Casa Foca

  3. Draperiile din prosoape, o alternativă interesantă a draperiilor clasice pentru bucătărie

  draperii din prosoape
  Draperii din prosoape, un proiect DIY super simpatic

  Dacă ai chef de un proiect DIY îndrăzneț, îți poți crea draperii pentru ferestrele de bucătărie din prosoape. Da, fix cum ai auzit, prosoapele de baie sau bucătărie, al căror model te inspiră și pe care nu vrei să le folosești doar după duș sau pentru a șterge vase, ci îți dorești să facă parte din decorul casei tale. O soluție distractivă și mai accesibilă, iar opțiunile sunt diverse, în funcție de cât de mult din zona ferestrei îți dorești să fie acoperită sau în funcție de cromatica preferată – uni sau multicoloră.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  3 modele de draperii pentru bucătărie, care completează și armonizează spa�...