LIFE

Nuntă în tălpile goale: cât te costă și ce câștigi dacă te căsătorești în mijlocul naturii, plus 3 locații superbe

  Punctul zero în organizarea unei nunți sau a unui botez este găsirea locației. Da, ziua ta cea mare, orice ar însemna asta, poate fi perfectă doar dacă alegi locul perfect pentru distracție și antren.

  Acum, toată lumea vrea pachetul complet, nu doar un spațiu pentru masă și dans, ci o experiență. Și cum nunțile rurale, simple, fără pretenții, dar, cu toate acestea, atât de pline de farmec oferă fix acest lucru, tot mai mulți miri sau părinți aleg să-și facă nunta sau botezul într-o grădină cu aer wabi-sabi sau shabby-chic, în care invitații lor să simtă mai degrabă ca într-o vacanță.

  Am ales trei locații pentru evenimente de lângă București, rurale și cu experiență în organizarea de evenimente și am vorbit despre avantajele și dezavantajele unei nunți în tălpile goale (prin iarbă), departe de agitația citadină. N-am lăsat deoparte nici partea financiară, pentru ca tu să te inspiri în alegerile tale.

  1. Locații evenimente lângă București: Grădina Sitaru

  Despre Grădina Sitaru am scris mai pe larg într-un articol din seria De la oraș la sat, acolo unde am povestit cum Diana și Alex Sicoe, oameni de marketing formați în corporații, au amenajat o casă tradițională și au transformat-o într-un retreat. Grădina aflată în satul cu același nume de lângă lacul Căldărușani, la 30 kilometri de București, este nu doar o oază de liniște pentru proprietari și oaspeții lor, ci și un loc în care-ți poți face nunta sau organiza alt eveniment important din viața ta. Detaliile le aflăm chiar de la Diana.

  Lovedeco: Pentru ce fel de eveniment se pretează această locație?

  Diana: Grădina Sitaru se adresează celor care își doresc un eveniment de tip garden party, preponderent de zi și restrâns, la care să se relaxeze cu adevărat, în teniși sau cum preferă. La evenimentele noastre, actorii principali ai evenimentului decid dacă se mănâncă la masă, se face picnic pe iarbă, sau, de ce nu, se mănâncă în șezlong, la piscină.

  Locul nostru este foarte volatil și are multe spații în care evenimentele pot lua forme altfel, mai ieșite din tipar și personalizate pe sufletul celor care ne aleg. Clienții noștri ne aleg pentru grădina mare de 2500 metri pătrați și pentru vibe-ul de vacanță pe care îl simți la noi, de cum intri pe poartă.

  De la ce preț pleacă pachetul de evenimente la voi?

  Diana: Fie că sunt nunți, botezuri, cununii sau aniversari, acestea se încadrează în două categorii, în funcție de numărul de persoane care participă: evenimentele restrânse, de până în 30 de persoane, au un cost de închiriere de 1600 euro, iar pentru evenimentele de până în 60 de persoane, costul este de 1800 euro.

  În costurile de mai sus sunt incluse și două nopți de cazare pentru 12 persoane, de vineri până duminică. Asta pentru a da ocazia celor pe care îi găzduim să se odihnească și să respire pre și post eveniment în hamac sau la piscină.

  În plus, avem și o alta variantă de petrecere a timpului la noi, închiriem întregul spațiu pentru grupuri de până la 12 persoane, de vineri până duminica sau de luni până joi, pentru costul de 1000 euro.

  Ce oferiți în acele pachete pentru nuntă, botez ș.a.m.d?

  Diana: În pachetele descrise mai sus oferim accesul exclusiv la toată gradina ce include piscina, livada, casa, bucătăria de vară, hambarul dedicat evenimentelor, acoperit cu iută, și cortul tip glamping.

  Pe lângă asta, oferim în prețul evenimentului două nopți de cazare pentru zece persoane în casă și pentru două persoane în cortul de glamping. Cazarea înainte de eveniment, pentru nunți, oferă posibilitatea mirilor și fotografilor să facă în tihnă pozele de cuplu.

  Iar dacă vorbim de botezuri, este mai ușor pentru cei mici să se acomodeze cu spațiul cu o zi înainte, dacă petrecerea propriu-zisă are loc sâmbăta, și este comod atât pentru părinți, cât și pentru copii să aibă un spațiu primitor pentru somnul de peste zi.

  Pentru organizarea petrecerii, oferim suport și sfaturi în orice etapă, oaspeții noștri putându-și alege furnizori – florist, catering, fotografi etc, din cei  recomandați de noi, cu care am colaborat bine anterior sau pot opta pentru furnizori preferați de ei.

  2. Ulița Deal

  Am mai cerut o părere despre cât te costă, dar și ce primești dacă îți organizezi nunta în aer liber, într-o locația rurală, și de la proprietarii Serei pentru oameni și plante, așa cum își supranumesc Ligia & Mihai Tudor locul lor de suflet, Ulița Deal. Situată în Crevedia Mică, județul Giurgiu, Ulița Deal înseamnă un deal, un capăt de uliță, o curte cu mulți copaci și iarbă verde, o căsuță cu prispă, încă una inspirată de stilul nordic și o seră.

  Acum doi ani, după ce au finalizat și construcția Serei, numelui locului i s-a adăugat și cea din urmă: o seră de evenimente pentru oameni – din mai și până în noiembrie, și un adăpost pentru toate plantele la ghiveci din curte, din decembrie până în aprilie.

  Lovedeco: De ce-ai alege să-ți faci nunta sau botezul copilului aici, la sat, și nu în restaurantul clasic din oraș?

  Ligia: Pentru că, de cele mai multe ori, înăuntru îți poate limita perspectivele, Sera a fost gândită ca un spațiu strâns legat de exterior. Un fel de spațiu intermediar, o punte de legătură între înăuntru și afară. Este un loc în care prejudecățile despre cum ar trebui să decurgă un eveniment clasic trebuie lăsate la poartă, sub plăcuța meșterită de Mihai, pe care scrie Ulița Deal – Sera pentru Oameni și Plante.

  Nu este un loc pentru petreceri în pantofi cu toc, nu este un loc în care e musai să mănânci așezat cumințel la masă, nu este un spațiu în care trebuie să rămâi pe tot parcursul evenimentului într-un singur loc, hai două locuri, că poate dansezi și mai mergi din când în când și pe ring.

  Cei care decid să vină la noi sau în alte locuri asemănătoare vor avea întotdeauna avantajul spațiului deschis, al aerului curat, al serilor răcoroase de vară, al mersului pe iarbă în picioarele goale. Sunt locuri și lucruri care te pot convinge să fugi de asfaltul încins al orașului.

  De la ce preț pleacă închirierea locației și care-i numărul maxim de invitați?

  Ligia: Costurile închirierii spațiului nostru variază în funcție de zilele săptămânii. În weekend, Sera și curtea pot fi închiriate cu 2500 euro, în timpul săptămânii, costul nu depășește 1700 de euro. Nu avem un pachet meniu, deoarece pentru celelalte servicii (food, drink, aranjamente florale) colaborăm cu furnizori.

  Din experiențele anterioare, costurile serviciilor adiacente pot oscila între sumele de 80 și 120 euro/ persoană. Capacitatea maximă a Serei noastre este de 100 de persoane.

  Ce primesc în plus dacă-și fac nunta la voi?

  Ligia: Curtea de 2300 metri pătrați amenajată pentru petrecere: ghirlande, lumini ambientale, hamace, leagăn, treegloo, zonă special amenajată pentru cununia religioasă, băncuțele de patru persoane, pentru participanții la cununia religioasă și/sau civilă, pavilionul tip seră (120 metri pătrați) dotat cu mese, scaune, bar, șemineu, sonorizare ambientală, ring de dans acoperit, acces în căsuța nordică exclusiv pentru eroii evenimentului (miri/părinți + bebe), bucătărie pentru catering, piscină, posibilitatea amenajării unui cinematograf în aer liber și Retro Van ce poate fi utilizat pentru candy bar.

  3. The Wedding House

  Prin recomandări (din partea prietenilor noștri de la Grădina Sitaru) am ajuns la o altă locație pretabilă pentru nunta ta, dacă ești genul boem. Este vorba despre un loc de-acum cunoscut, The Wedding House, din Poiana lui Stângă, un sat în comuna Vânătorii Mici din județul Giurgiu.

  Descrierea de pe pagina proprietății spune totul despre ce-ar trebui să găsești aici: „o locație pentru petreceri în grădină relaxate, romantice, country-chic, fără fițe de ballroom, scaune îmbrăcate în huse de satin, covor roșu sau candelabre kitsch; o locație cu cireși, decoruri vintage, limonadă, beculețe în copaci și zâmbete”.

  The Wedding House este un vis inspirat de tatăl gazdei Alina Popa, după cum mărturisește chiar ea: „Aici am făcut nunta eu și soțul meu, în iulie 2010 – așa și-a dorit tata, care cumpărase căsuța în urmă cu câțiva ani și visa să facem nunta acasă”.

  Lovedeco Ce fel de nuntă poți face în această locație și cu câți invitați?

  Alina:Locația noastră se pretează pentru petreceri relaxate în aer liber, cu atmosferă de vacanță – unde protagoniștiii se pot distra în mod autentic,  fară formalități și tradiții nedorite. Pentru nunți gen festival și botezuri tip „pool party” sau orice tematică sau fantezie au în minte, întrucât spațiul foarte generos și zonele foarte variate pot fi personalizate după bunul plac al fiecăruia. Putem găzdui evenimente cu maxim 150 de invitați.

  Ce primesc cei care aleg să facă nunta sau botezul aici?

  Alina: Acces exclusiv la întreagă proprietate: foișorul de lemn cu suprafață de 400 metri pătrați – echipat cu mese, scaune, mobilier vintage, ring de dans –  grădina de 4000 metri pătrați situată la marginea pădurii și zonele de relaxare decorate pentru petrecere (livada, plaja, zona special amenajată pentru cununiile civilă și religioasă, bucătărie pentru catering, zona de camping cu piscina), acces și cazare în noaptea nunții pentru miri în camerele destinate din casă, cazare pentru trei-patru cupluri de prieteni apropiați în cabins-urile de lemn și cortul de glamping din zona TheCamp.

  În plus, le suntem alături mirilor noștri pe tot  parcursul pregătirilor, cu sfaturi organizatorice și recomandări de furnizori/parteneri de încredere pentru toate serviciile necesare unui eveniment reușit (catering, florist, entertainment etc), astfel încât totul să fie așa cum visează în ziua cea mare. Pentru detalii despre costuri, poți trimite un mesaj pe conturile The Wedding House.

  Foto: site-urile proprietăților menționate în articol, deersphotography.com

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Nuntă în tălpile goale: cât te costă și ce câștigi dacă te căsătoreș...