DIY

13 idei creative să-ți faci propriile decorațiuni de Paște în 2024

  Dacă alte sărbători impun un ritm alert, o stare de urgență în ceea ce privește cumpărăturile și decorarea, Paștele mi s-a părut întotdeauna mai liniștit, mai pașnic și mai blând cu timpul tuturor. Pentru a profita de această atmosferă mai domoală, am decis să-mi folosesc zilele libere pentru a-mi relaxa mintea și a mă dedica unor proiecte DIY simple. Așa că am pornit în căutarea unor idei creative de decorațiuni de Paște și mi-a plăcut atât de mult ce am găsit, că am simțit nevoia să le împărtășesc, de dragul inspirației.

  Idei creative de decoratiuni pentru Paste în 2024

  Mai jos, am aranjat într-o listă ideile care mi-au plăcut cel mai mult, împreună cu notele mentale pe care le-am făcut atunci când le-am găsit și câteva informații despre cum le poți face simplu și ușor, cu resurse din magazinele de la noi.

  Decoratiuni specifice sezonului pascal

  1. Easter tree

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Helen A. W. (@interior_by_helena)

  Una dintre cele mai populare idei creative de decorațiuni pentru Paște pe care l-am găsit a fost aceea de a crea un fel de pom împodobit cu ouă roșii. Cei de la House Beautiful spun că ideea nu e nouă, ci reciclată din tradiția nemțească „Ostereierbaum” de a decora copacii cu ouă.

  Cea mai simplă variantă de a realiza un astfel de aranjament acasă este să folosești crenguțe de copac așezate într-o vază, pe care să agăți diverse ghirlande în formă de ou, iepurași și alte obiecte cu specific pascal.

  2. Ghirlande în formă de iepurași

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Kathrin (@wohnliebe_4)

  Dacă tot vorbeam despre ghirlande numai bune de atârnat în „pomul” de Paște, mi-am notat și această idee de ghirlandă în formă de iepuraș. Se face simplu, din sârmă și flori mici, colorate, iar în video-ul din postare găsești toți pașii necesari.

  3. Buzunare pentru cadourile primite de la Iepuraș

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by woodlark® • ashley (@woodlark)

  Cu un șablon decupat din hârtie și câteva resturi de materiale aruncate prin casă, poți realiza aceste buzunare în formă de ouă. Acestei idei creative se potrivesc și ca decorațiuni de Paște, însă mie mi s-au părut perfecte pentru oferit, drept buzunare în care să dăruiești celor dragi mici surprize venite direct de la Iepuraș.

  4. Coronițe pascale

  Dacă de Crăciun atârni la uși și peste tot prin casă coronițe din brad, de ce să nu faci același lucru și de Paște? Poți folosi frunze de eucalipt, muguri de bumbac și flori mici, precum margaretele, pentru a-ți face propria coroniță pascală.

  5. Instalație florală în formă de iepuraș

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Viva a Páscoa (@vivaapascoa)

  Pentru că sunt de-a dreptul îndrăgostită de florile de primăvară, nu îmi închipui o masă festivă de Paște fără flori. Mie una îmi place și să le țin în vază, însă am găsit și idei creative de decorațiuni de Paște făcute cu flori. Cum este cea de mai sus, în formă de iepuraș de paște. Poți folosi un pistol de lipit pentru a prinde capetele înflorite pe un șablon – nu trebuie să fie neapărat în formă de iepuraș, rămâne la latitudinea ta ce temică vrei să-i dai acestei instalații.

  6. Role de hârtie igienică transformate în iepurași pentru Paște

  O altă variantă de buzunar pentru mici cadouri este aceasta, realizată din rolele care rămân după consumarea hârtiei igienice. Poți folosi cartonul pentru a crea un fel de portofele în formă de iepuri, iar pentru asta nu ai nevoie decât de o foarfecă, un pic de vopsea, un capsator și răbdare.

  7. Decor tematic pentru masa de Paște

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Stephanie Hanna (@stephaniehannahome)

  Probabil una dintre cele mai la îndemână idei creative de decorațiuni pentru masa de Paște este acest aranjament în formă de iepure. Atinge toate punctele – Iepurașul de Paște, oul vopsit și utilitatea de a putea folosi șervetul în timpul mesei de sărbătoare.

  8. Suporturi de lumânări din coji de ouă

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Rebecca Wallenta (@sinnenrausch.diy)

  Proiectul ăsta mi s-a părut unul dintre cele mai simple și de efect. Cine s-ar fi gândit că poți realiza suporturi de lumânări din coji de ouă golite și uscate? Le poți decora cu mici plante, care le dau un efect super satisfăcător din punct de vedere estetic, mai ales dacă ești fan al stilului wabi sabi.

  9. Terariu cu ouă vopsite

  Conform Pinterest, terariile sunt unele dintre cele mai iubite tendințe din 2024 și uite că am găsit cum poți face unul cu specific de paște.  Folosește un borcan supradimensionat, transparent, în care să pui puțin mușchi de copac, câteva crenguțe și, piesa de rezistență, ouăle vopsite. Click pe video să vezi toți pașii.

  10. Vază ceramică în formă de coajă de ou

  Asemeni suporturilor de lumânări de mai sus, această vază în formă de coajă de ou aduce aminte de stilul wabi sabi, în care perfecțiunile sunt glorificate. E simplu de făcut și dacă am rămas ceva de la orele de artă din liceu, acel lucru este că poți folosi feșe gipsate pentru astfel de proiecte. Tehinca pentru vază e simplă – umfli un balon, îl înfășori în folie alimentară, iar apoi începi să îl acoperi cu feșe gipsate pe care le-ai umezit în prealabil. Le lași să se usuce, iar la final obții masca de vază din imagine – simplu și rapid.

  Obiecte pe care le poti folosi pe tot parcursul anului

  Dacă în lista de mai sus se regăsesc numai idei creative de decorațiuni pentru Paște, am ales și câteva proiecte care vor arăta bine și în perioada de sărbătoare, dar și în restul anului.

  11. Platou DIY

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jessica (@mrs_285)

  Cu o ramă, puțin ratan, un pistol de lipit și patru mărgele din lemn poți face acasă un platou în stil boho, numai bun pentru a expune pe el preparatele de Paște. Partea bună este că nu are un design tematic, așa că îl vei putea folosi ori de câte ori ai nevoie, indiferent de ocazie.

  12. Platou ceramic pentru ouă vopsite sau prăjituri

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Sarah Johnson (@thenorthernhome_)

  Am mai găsit un platou DIY ingenios, iar pentru acesta nu ai nevoie decât de două boluri ceramice – unul mai mic și unul mai mare, lipici și puțină vopsea. La final el va arăta ca un platou pentru prăjituri, iar de Paște îl poți folosi drept suport pentru ouăle vopsite de pe masă.

  13. Coș boho

  Dacă pui în el iarbă proaspătă, lalele și ouă vopsite, este un coș de Paște. Dacă pui în el orice altfel de obiecte decorative, de la pături la lumânări, e un simplu coș boho, potrivit și pentru living și pentru dormitor. De asta mi-a plăcut atât de mult acest proiect DIY pe care îl poți face și tu, dacă urmezi pașii din reel.

  Aranjamente de Paște facute manual

  Dacă îți plac aceste idei creative de decorațiuni de Paște, însă poate nu ai timp, chef sau priceperea necesară să le faci acasă, e bine de știut că poți găsi aranjamente handmade de cumpărat. O mulțime de artizani comercializează proiectele la care lucrează, iar de curiozitate am vrut să văd ce opțiuni găsesc. Mi s-au părut drăguțe aceste jucării croșetate în formă de puișori – care le poți pune pe masa festivă, dar le poți și dărui. Dacă nu reușești să-ți faci acasă o coroniță de Paște, aceasta e o variantă simpatică. Și am mai găsit și aceste ghirlande ceramice în formă de iepurași, pastelate, minimaliste și perfecte de agățat într-un „pom” de Paște.

  Fie că alegi să faci cu mâinile tale una dintre aceste idei creative de decorațiuni de Paște DIY, fie că alegi să cumperi obiecte handmade direct de la artizani, tot ce contează este să integrezi în decor mici piese tematice care să completeze atmosfera de sărbătoare.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  13 idei creative să-ți faci propriile decorațiuni de Paște în 2024