LIFE

Obsesia lunii: aceste obiecte minimaliste din fier schimbă total modul în care te-ai gândit la o vază până acum

publicat pe 04 nov. 2021

  Contrastul dintre fier și formele delicate pe care le ia în mâinile creatorilor Conturat ne-a atras atenția de la prima vază apărută în feedul de Instagram. De fapt, când spui vază te aștepți la un obiect fragil, casant, din sticlă sau ceramică delicată, nicidecum la o formă din metal. Însă Ariana și Albert au ignorat orice fel de paradigmă și au venit cu propria lor definiție.

  Absolvenți ai facultății de Arte din București, la secțiile grafică și sculptură, au fost mereu înclinați să creeze și să reinventeze. „Mereu ne-a plăcut să meșterim, să aducem un plus oricărui obiect, decât să cumpărăm altul”, spune Ariana. Așa că s-au folosit de asta pentru a pune bazele unui brand – Conturat.

  Flori + metal = love

  vaze decorative metal conturat
  Pe când lucra în domeniul floristic, Ariana era în căutare de o vază care să-i placă și să-i reziste oricărei pisici

  Ideea acestor vaze decorative metalice a fost una inspirată de experiență. „Deși am lucrat în domeniul floristic, nu am găsit în decursul a trei ani o vază care să-mi placă cu adevărat și pe care să nu o spargă pisica”, spune Ariana. Și fiindcă Albert se folosea deja de metal în practica lui artistică, și-au pus abilitățile laolaltă și au creat o vază aproape indestructibilă, căci metalul este „un material rezistent, greu de manevrat, dar totuși cu o estetică aparte dacă este folosit corespunzător”.

  Afacerea lor a prins contur la început de pandemie, când au avut timp să se ocupe de toate aspectele personal. Nu aveau așteptări sau planuri prea mari, iar odată ce lucrurile au fost puse în mișcare, au învățat cum să se descurce din aproape în aproape. „Noi am făcut totul in-house, de la logo concept, descrieri, fotografii, social media managing, iar concluzia a fost că un produs frumos nu este îndeajuns, este în aceeași măsură importantă promovarea de calitate în mediul online”, explică Ariana.

  Lucrul cu fierul necesită îndemânare și grijă

  vaza metal colorat
  Deși formele minimaliste ale acestor vaze decorative te-ar putea păcăli că sunt simplu de făcut, procesul e destul de complex. Prețul acestei vaze este 150 lei

  Deși aceste vaze decorative au un aer minimalist, estetic, care inspiră simplitate, procesul de a le crea este destul de complex. „Implică tăierea sârmei, sudarea, polizarea, iar toate acestea necesită multă îndemânare și grijă”, explică Ariana.

  De la prima lucrare până la vazele pe care le vezi astăzi pe pagina Conturat, a avut loc un proces de perfecționare. „Fierul era un material deja familiar pentru Albert, însă trebuie să recunoaștem că se vede o diferență majoră, când vine vorba de tehnică, între primele modele și cele făcute două luni mai târziu. Linia este mult mai finisată acum și procesul de lucru diferit, cum s-ar zice, practice makes perfect”, spune ea.

  vaza metal colorat conturat
  Ariana și Albert se ocupă singuri de tot ceea ce ține de brand, de la crearea obiectelor până la fotografiile de promovare

  Iar dacă ți-a trecut prin gând că ai putea să faci și tu ce fac ei, ar fi bine să ceri ajutor. „Sfaturile noastre pentru cei care doresc să facă astfel de obiecte sau care vor să se folosească de fier în general este să se documenteze corespunzător înainte, eventual să învețe de la cineva care este deja familiarizat, pentru că poate fi un proces periculos”, atenționează Ariana.

  Dacă vrei să începi o afacere, nu aștepta momentul potrivit

  Ariana și Albert și-au pus bazele brandului de vaze decorative chiar la începutul pandemiei, când lucrurile erau destul de incerte. „Nu știu dacă avem experiența necesară pentru a-i sfătui pe alții cum să conducă un business, ne aflăm încă la început, dar primul lucru care ne trece prin cap este să nu așteptați momentul perfect pentru a începe”, spune Ariana.

  Iar dacă lucrurile par complicate, reamintește-ți să iei totul pas cu pas, rezolvă problemele pe măsură ce vin. „Am învățat pe parcurs cum să ne descurcăm, așa că să nu vă fie frică de necunoscut”, recomandă ea.

  concept rafturi conturat
  De la vaze decorative au ajuns chiar și la rafturi și alte obiecte personalizate

  Și odată ce ai pornit, nu te limita la conceptul inițial. De exemplu, Ariana și Albert au pornit cu vaze decorative, însă pe parcurs au început să ia și altfel de comenzi. „Dinamica proiectului Conturat s-a schimbat puțin, de când am început să construim ideile altora. Acum oamenii ne scriu pentru că își doresc să ofere cadouri diferite, obiecte pe care nu le poți găsi nicăieri altundeva pe rafturile magazinelor”, explică Ariana. Așa au descoperit că posibilitățile sunt nelimitate și și-au deschis orizonturile pentru a evolua.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Obsesia lunii: aceste obiecte minimaliste din fier schimbă total modul în care...