LIFE

Vacanța din țară: 5 cazări mai puțin cunoscute, de la o șură ardelenească până la odăi din piatră

  Am găsit cinci case și cabane noi sau puțin cunoscute în care să te relaxezi. Avem de toate pentru toți: o fostă vilă a protipendadei comuniste, un loc decorat ca locuințele românilor dinainte de Revoluție, căsuțe de hobbit, un sat tradițional și o cabană after-ski nouă, în vârf de munte.

  Așa că dacă nu știi unde să-ți petreci weekendurile de primăvară, uite ce opțiuni faine ți-am pregătit.

  1. Anna Charisma Chalet

  O fostă cabană a elitei comuniste a fost transformată într-o vilă de lux
  O fostă cabană a elitei comuniste a fost transformată într-o vilă de lux

  Unde? Avrig, județul Sibiu

  O cabană carpatină ascunsă în munte, pe care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cehii au folosit-o pentru a alimenta cu apă fabrica de arme secretă din apropiere, de la Mîrșa. Apoi, în timpul regimului comunist, a găzduit sesiunile de vânătoare și petrecerile secrete ale elitei de la acea vreme. După Revoluție, vechea clădire a fost cumpărată de actualii proprietari și transformată într-o bijuterie ascunsă în natură.

  Apoi, special e și modul în care ajungi la ea: un drum de munte care culminează cu un pod suspendat deasupra unui râu. Când treci peste puntea suspendată, te așteaptă o altă priveliște de vis: Cascada Îngerilor, înaltă de 15 metri, o altă dovadă că rafinamentul din chalet este susținut de frumusețea naturală a locurilor.

  Preț: de la 300 euro/noapte

  2. Șura din Joseni

  Un spațiu ardelenesc care te invită să te întorci în anii ’80
  Un spațiu ardelenesc care te invită să te întorci în anii ’80

  Unde? Porumbacu de Sus, județul Sibiu

  Rămânem în peisajul special al județului Sibiu, într-o atmosferă tipic ardelenească, dacă ești genul care gustă turismul în case săsești. Iar dacă ai nostalgia decorurilor tipice anilor ᾽80 și ᾽90, Șura ți-i aduce înapoi. Casa are de o curte generoasă și este alcătuita din două locuințe, o șură, o terasă cu plită pe lemne, un cuptor tradițional de pâine și grătar.

  În Șură, proprietarii au amenajat un adevărat muzeu al acelor vremuri. Iese în evidență o bucătărie utilată în stil retro cu electrocasnice moderne, un spațiu în care regăsești obiecte de decor din anii ’80 și poți viziona filme pe videoproiector.

  Preț: de la 600 lei/noapte

  3. Raven’s Nest

  Cătunul izolat din inima Apusenilor
  Cătunul izolat din inima Apusenilor

  Unde? Sălciua, județul Alba

  Dacă vrei să experimentezi turismul și să simți că te muți, provizoriu, într-o comunitate, acest mini-sat transilvănean din zona Apusenilor poate fi ceea ce cauți. La stânga, la dreapta, în față și în spate ai măreția munților, iar cazarea te duce cu gândul la Muzeul Satului. Și chiar se poate vorbi despre muzeu, căci căsuțele sunt șuri vechi din secolele XVIII și XIX, care au fost dezasamblate și reasamblate pe noua locație. Legătura cu trecutul rămâne la elementele arhitecturale și de decor, căci în interiorul acestor căsuțe țărănești ai parte de tot confortul vremurilor noastre.

  În cadrul complexului există și un restaurant cu preparate pe bază de alimente organice, gătite după rețete arhaice. Locul nostru preferat? Terasa construită pe stânci, de unde poți admira frumusețea sălbatică a munților.

  Preț: la cerere

  4. Odăi din plai

  Căsuțele ca de hobbit au fost inaugurate recent
  Căsuțele ca de hobbit au fost inaugurate recent

  Unde? Fundata, județul Brașov

  Cocoțată la altitudinea de 1360 metri, comuna Fundata este cel mai impresionant loc din zona Rucăr-Bran, cu vedere la munții Bucegi și Piatra Craiului. Aici sunt patru odăi care aduc cu locuințele hobbiților, cu o arhitectură nonconformistă, care îmbină elementele din lemn brut și piatră, și sunt acoperite cu iarbă. Să dormi într-una din ele e o experiență în sine.

  Dacă vrei să intri în pielea hobbiților și să te gospodărești singur, proprietatea îți pune la dispoziție o bucătărie, un grătar și o sală de mese. Îți recomandăm să testezi acest loc cât iarna este încă în drepturi, pentru că peisajul montan are un farmec în plus.

  Preț: 400 lei/camera dublă

  5. Yager Chalet

  Noua perlă din Masivul Postăvarul, la 1.699 m
  Noua perlă din Masivul Postăvarul, la 1.699 m

  Unde? Poiana Brașov

  Dacă ești schior pasionat, sigur ai văzut-o sezonul acesta: o cabană nouă, ce aduce cu cele austriece, care te așteaptă cu vin fiert, ceai și gustări calde, chiar la ultima stație a gondolei din Poiana Brașov. Cu o panoramă spectaculoasă asupra masivului Postăvarul, cabana a fost inaugurată anul trecut și a devenit, deja, preferata schiorilor. Dar noul adăpost montan din Poiana nu este doar un loc de popas pentru schiorii obosiți și înfrigurați. Dacă vrei o escapadă la înălțime, mai exact la 1.699 metri, te poți caza într-una dintre camerele chaletului și te poți trezi cu răsăritul printre brazi și merge la culcare cu stelele și cu luna în față.

  Noua cabană îți arată că este posibilă o cazare la înălțime, la pachet cu rafinament și confort. În camerele decorate elegant predomină mobilierul din lemn cu aspect netratat și culorile naturale, iar dacă simți nevoia, te poți delecta seara cu filme la televizorul Smart.

  Preț: de la 750 lei/camera

  Foto: arhiva proprietăților

  *Prețuri valabile la momentul redactării articolului.

  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Andreea
  Andreea
  2 years ago

  Unde mama naibii astea sunt cazări mai puțin cunoscute? Amărâților…nici un articol nu sunteți în stare să faceti

  Last edited 2 years ago by Andreea
  Alina Ciobanu
  Admin
  2 years ago
  Reply to  Andreea

  Salut, Andreea! Ne-ar plăcea să păstrăm un ton cât mai calm în comentarii. Ne bucurăm că știi de toate locurile prezentate în articolul acesta, înseamnă că te plimbi mult. Dacă ai câteva recomandări de cazări faine din România, abia așteptăm să aflăm de ele. Iar dacă ești în căutare de alte locații, cu siguranță vei găsi măcar una de care să nu fi știut în serialul nostru editorial „Vacanța din țară” – https://lovedeco.ro/tag/vacanta-din-tara/

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...