LIFE

Vacanța din țară: cabane, căsuțe suspendate și bungalow-uri cu vedere către Dunăre și lacuri din România

  În plină experiență Covid, turismul nu mai este la fel. Libertatea de mișcare este umbrită de restricțiile legate de distanțarea socială, felul în care călătorim se schimbă, așa că ne putem orienta spre destinații locale în care să ne relaxăm. Acum poposim la marginea câtorva lacuri din România și chiar deasupra Dunării.

  Îți propunem, de data aceasta, locuri în care îți poți elibera mintea de grijile cotidiene și să asculți susurul apei. Be like water și evadează în mijlocul naturii, pe malul unui lac, râu sau chiar fluviu, în căsuțe primitoare și cochete, ascunse în zone mai puțin frecventate de la noi din țară.

  Atra Doftana

  Pensiunea are o arhitectură în formă de fagure

  Unde? Valea Doftanei
  Panoramă: Situată la doar 100 de metri de malul lacului Paltinu din localitatea Teșila, această pensiune ultra modernă este vedeta zonei.

  Nici nu are cum să fie altfel, având în vedere designul avangardist al locației, interioarele ultra moderne decorate cu mult gust și punctul de atracție principal, vederea către lacul Paltinu, cu a lui celebră apă cu tente turcoaz.

  Rafinamentul pensiunii construite în formă de fagure îl dau materialele naturale folosite, precum lemnul, marmura, granitul și piatra, geamurile până în podea, care invită natura în interior.
  Cazarea se face în nouă camere, iar pensiunea dispune de un restaurant gourmet, cu meniu internațional. Fine dining și răsfăț de cinci stele în mijlocul naturii, cu o panoramă de invidiat către lac, totul într-o liniște răsunătoare.
  Preț: de la 340 lei

  Tarnița Forest Lake

  Te trezești cu lacul în față

  Unde? Gilău, județul Cluj
  Panoramă: Cele trei cabane din lemn care aparțin de complex sunt situate între munți, înconjurate de pădure, la baza lacului Tarnița, cel mai popular din zonă.

  Pe un drum ușor accesibil, printre munți și păduri, ajungi în acest loc care promite să te primească cu un mix irezistibil: lux, natură și deconectare de la haosul urban.

  Lake House, una dintre cele trei cabane, este situată chiar la baza lacului Tarnița, are parter și etaj, șase camere, patru băi, un living și o bucătărie. Capacitatea totală este de 12 persoane și se închiriază pentru minimum două nopți.
  Dacă te întrebi ce poți face aici în afară de a socializa cu prietenii, răspunsul este cât se poate de clar: sporturi de apă. Cei de la Tarnița Forest Lake au și o bază de unde poți închiria caiace, bărci sau paddle board-uri, iar lacul se află la picioarele tale.

  Preț: 3.850 lei/2 nopți de cazare/12 persoane

  Enpi Lake Resort

  O lume scandinavă la picioarele unui lac

  Unde? Satul Dorobanț, județul Iași

  Panoramă: Amplasat pe malul lacului Dorobanț, resortul îți propune cazare în bungalow-uri și căsuțe scandinave, ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță cu parfum exotic.

  Arhitectură scandinavă fix în inima Moldovei: căsuțe cochete și frumos colorate care se potrivesc perfect cu cadrul natural din jurul lacului.

  Căsuțele din lemn, cu aspect atât de primitor, sunt alegerea perfecta pentru cei care vor o vacanță activă, cu posibilitate de a practica sporturi de apă, de a închiria bărci și hidrobiciclete, fără ca asta să vină la pachet cu agitația din parcurile urbane.

  Interioarele sunt decorate în stilul cabanelor moderne scandinave, cu accent pe lemn și pe piese calde de mobilier. Cabanele au capacitate maximă de două persoane, iar bungalow-urile pot caza până la șase persoane.

  Preț: de la 170 lei/camera

  Traditional fisherman house

  Pescuit și relaxare, departe de lume

  Unde? Satul Colibița, județul Bistrița Năsăud
  Panoramă: Traditional fisherman house, lakefront w/pontoon este una dintre cele mai populare cazări de lângă unul dintre cele mai frumoase lacuri din țară, Colibița, situat la o altitudine de 900 m.

  Proprietatea este situată la 44 kilometri de Bistriţa, are un bar, o grădină şi o zonă de plajă privată, în caz că vrei să încerci o recomandată baie în lac, vara.
  Casa de vacanță are trei dormitoare separate, living, bucătărie complet utilată și o baie. Iese în evidență terasa cu o vedere perfectă spre lac, dotată cu șezlonguri și paturi pentru o relaxare în aer liber și curat, în timp ce te bucuri de panorama munților din depărtare.

  Și pentru că vorbim de o casă a pescarului, evident că pescuitul este una dintre activitățile pe care le poți practica aici, alături de canotaj și drumeții. Iar casa poate găzdui șase adulți și doi copii în cele trei dormitoare decorate tradițional, completate de o bucătărie complet utilată și o baie.
  Preț: de la 965 lei/noapte

  Complex Egreta

  O poezie lacustră, în Clisura Dunării

  Unde? Comuna Berzasca, județul Caraș Severin
  Panoramă: Prima staţiune lacustră din România propune 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, legătura lor cu malul românesc al fluviului fiind un ponton lung.

  E drept că nu doar cazarea deosebită te-ar putea face să dai o șansă unei escapade aici, ci mai ales frumusețea regiunii Clisura Dunării, cu celebrele Cazane ale Dunării și Cascada Bigar la o aruncătură de băț.

  În acest complex ai șansa să te simți ca un naufragiat pe fluviu, dar să te știi, totuși, în siguranță și confort. Fiecare bungalow este compus dintr-un dormitor, o sufragerie, o baie cu cabină de duș și o terasă prevăzută cu copertină împotriva soarelui, măsuță și scaune.

  Complexul are și un restaurant cu preparate tradiționale românești și internaționale.
  Tarif: 300 lei/noapte

  Foto: paginile de internet ale cazărilor, Booking.com, Wildventure.ro

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...