UTILE

Unde să pui routerul Wi-Fi pentru a avea internet rapid în casă 

  Fără o conexiune stabilă la internet, folosirea mai multor dispozitive din casă poate să fie compromisă. Un semnal bun la internet depinde și de un router la fel de bun, precum și de o amplasare corectă a acestuia. Iată unde trebuie pus routerul Wi-Fi pentru internet rapid în casă. Detalii în articol. 

  Poziționarea routerului Wi-Fi este unul dintre aspectele cheie care facilitează o viteză mai bună și constantă a semnalului de internet în casă. De multe ori, semnalul emis de acest dispozitiv poate fi bruiat sau emis în alte direcții din cauza poziționării greșite. Lucru care poate îngreuna folosirea internetului pe dispozitivele conectate din casă. 

  Tocmai de aceea, e foarte important să știi unde trebuie pus routerul Wi-Fi pentru internet rapid în casă. Precum și unde să nu îl pui ca semnalul să aibă de suferit. 

  Unde trebuie pus routerul Wi-Fi: amplasare și înălțime recomandate

  unde trebuie pus routerul wi fi shutterstock

  Routerul Wi-Fi are ca scop gestionarea conexiunilor wireless din casă în timp ce suportă mai multe dispozitive conectate în același timp. Unele suprafețe pe care este pus, precum și unele obiecte din jur pot afecta conexiunea la internet. Amplasarea corectă a routerului Wi-Fi poate elimina acest inconvenient. 

  Una dintre regulile generale ale folosirii routerului Wi-Fi este ca acesta să fie amplasat cât mai aproape de dispozitivele care sunt conectate la el. Routerul funcționează pe bază de semnale radio care se propagă în mod egal în toate direcțiile.

  Dacă trebuie să conectezi mai multe dispozitive din mai multe camere, atunci routerul trebuie amplasat în mijlocul casei. În felul acesta, semnalul se distribuie în mod egal, iar întreaga casă are parte de o acoperire bună. Iar conexiunea nu poate fi compromisă de alt participant din exterior. 

  Foarte important: nu pune routerul lângă o fereastră. Semnalul poate fi transmis mai mult în exterior. 

  Înălțimea la care este pusă este, iarăși, un aspect important când vine vorba de amplasarea routerului. Este de preferat ca routerul să fie pus la aceeași înălțime cu dispozitivele conectate. Referința ar fi amplasarea pe o masă sau un birou. Din moment ce laptopurile, televizoarele sau telefoanele conectate sunt folosite la o înălțime aproximativă. 

  Unde trebuie pus routerul Wi-Fi: locuri de evitat

  unde trebuie pus routerul wi fi shutterstock

  Camera în care routerul este pus, precum și suprafețele pe care este așezat pot avea un impact semnificativ asupra funcționării dispozitivului. De exemplu, bucătăria este una dintre camerele casei unde routerul nu ar trebui să fie pus. 

  În bucătărie, unele suprafețe metalice pot absorbi și perturba semnalul. Iar alte aparate din bucătărie, cum ar fi cuptorul cu microunde, folosesc același canal de 2,4 gHz ca routerele Wi-Fi. E posibil ca cele două dispozitive să concureze pentru semnalul wireless din casă când sunt utilizate. 

  Pereții groși ai casei pot să îngreuneze semnalul routerului Wi-Fi. Deoarece absorb semnalul și îi pot reduce calitatea. Dacă totuși alegi să pui routerul lângă un perete atunci asigură-te că există o ușă deschisă. Astfel, semnalul poate trece mai ușor dintr-o cameră în alta. 

  Foarte important: nu ascunde routerul în dulap sau în spatele unei canapele. Lasă-l la vedere. Amplasarea routerului într-o zonă ascunsă îi va diminua eficiența. Totodată, nu pune routerul pe podea. Semnalul emis va fi absorbit imediat de sol. 

  Evită să pui routerul lângă oglinzi. Semnalele radio emise de router pot să fie reflectate de oglindă. Ceea ce poate distorsiona felul în care acestea sunt emise în casă. Suprafețele plane și reflectorizante au acest efect asupra routerului. 

  Semnalul Wi-Fi poate să fie distorsionat și de plasarea routerului lângă un acvariu de pești, de exemplu. Apa inhibă semnalul, iar impactul va fi negativ asupra stabilității acestuia. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Unde să pui routerul Wi-Fi pentru a avea internet rapid în casă