Apartamente cu 3 camere

Apartament de vacanță din Olimp amenajat în culorile și texturile mării, spre care are priveliște

  Marea este o sursă generoasă de inspirație când vine vorba de design interior. Iar dacă acestei inspirații îi adăugăm și celebra regiunea Provence, rezultatul va fi un spațiu de relaxare și evadare într-un cadru natural și reconfortant. Este și povestea acestui apartament de vacanță din Olimp, unde finisajele joacă rolul principal.

  În 2022, un cuplu cu doi copii a decis să își cumpere un apartament de vacanță. La scurt timp după ce au început căutările, cei doi tineri au găsit unul de trei camere (85 metri pătrați), care i-a cucerit pe loc datorită vederii superbe către mare. L-au cumpărat la roșu și au luat legătura cu arhitectul Mihail Neagu, de la Inedit Works, pentru amenajare.

  Inspirat de peisajul înconjurător și de celebra regiune Provence, interiorul este definit de un joc aparte de culori și texturi. Practic, fiecare încăpere își definește identitatea la nivel de texturi. Astfel, în zona de zi atenția ne este atrasă de tencuiala decorativă ce pune perfect în valoare mobilierul, în cele două dormitoare tapetul joacă un rol de bază, iar în băi  – plăcile ceramice cu al lor joc geometric și cromatic.

  „Pardoseala este un element fluid ce leagă diversele spații ale apartamentului. Textura de ceramică ce imită o dușumea veche intens folosită susține caracterul de <acasă> al amenajării, chiar dacă discutăm despre un apartament ce va fi utilizat doar câteva luni pe an“, spune Mihail.

  Mix de nuanțe de bleu

  Zona de zi este un spațiu deschis, ce cuprinde livingul, diningul și bucătăria. Nuanțele calde de nisip ale pieselor din living și dining induc o senzație de relaxare și confort, în timp de albastrul senin al mobilei de bucătărie aduce serenitate și un strop din farmecul provensal.

  Zona este definită nu doar de un mix al culorilor, ci și al stilurilor. Canapeaua și fotoliul cu linii moderne se îmbină perfect cu masa, scaunele și cele două comode cu detalii bogate, de inspirație Arts&Crafts.

  Dormitorul matrimonial continuă linia stilistică a zonei de zi și atrage atenția nu doar prin tapetul cu pattern dinamic, ci și prin patul perfect asortat cu noptierele tapițate. Un alt punct de atracție este ușa glisantă din lemn dincolo de care se află baia matrimonială. Lucrată la comandă după schițele lui Mihail, ușa contribuie la farmecul provensal al amenajării.

  În baia matrimonială, faianța în nuanțe închise creează cadrul perfect pentru etalarea mobilierului albastru și al lavoarului din piatră, pe care le pune în valoare la cote maxime.

  Dormitorul copiilor și baia care îl deservește au ca numitor comun aerul ludic. Responsabil cu veselia este cocktail-ul de culori folosite fie la nivelul mobilierului (în dormitor), fie al finisajelor (în baie). O contribuție o are și leagănul suspendat de plafon, o piesă neconvențională ce dă originalitate spațiului.

  Buget și resurse

  Proiectul a durat în jur de un an, pentru că s-a lucrat cu echipe din București și distanța și-a spus cuvântul. Execuția mobilierului lucrat pe comandă la Domus Art a durat două luni. Restul mobilei a fost cumpărat de la magazine precum Mobexpert (canapeaua și fotoliul), The Home (comodele, mesele și scaunele din zona de zi), Somproduct (patul și noptierele din dormitorul matrimonial).

  Gresia (circa 80 euro/metru pătrat) a fost luat de la LivArt, iar tencuiala decorativă din living (circa 70 euro/metru pătrat) de la Murali Store.

  Bugetul investit a fost de 80.000 euro.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Inedit Work

  • Finisați contrablatul de la bucătărie cu tencuială decorativă, pentru un plus de originalitate. Această tencuială poate deveni foarte rezistentă la apă prin aplicarea unui impermeabilizant.
  • Puneți în valoare finisajele folosite cu ajutorul unei soluții de iluminat adecvate. Benzile LED și aplicele cu lumină difuză sunt variante de luat în calcul.
  • Evitați iluminarea exagerată a tavanelor, pentru că veți crea un interior rece, neprimitor.

  Foto: Sabin Prodan

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Mihail Neagu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Apartament de vacanță din Olimp amenajat în culorile și texturile mării, sp...