Advertoriale

Stilul Boem în Designul Interior: Cum să creezi un spațiu plin de diversitate culturală, artă și libertate?

  Fiecare casă are o poveste de spus, una care este dezvăluită în fiecare nuanță, piesă de mobilier sau detaliu din decorul acesteia. 

  Atunci când discutăm de amenajarea interioară a unei locuințe, nu ne referim doar la integrarea culorilor preferate sau decorului care ți-a atras atenția. Un design interior reușit al unei case este acela care reflectă întru totul personalitatea, esența, pasiunile și stilul de viață al locuitorilor. 

  Astfel, alegere unui stil de amenajare potrivit pentru casa ta îți oferă oportunitatea de a-ți transpune identitatea în elementele care vor contura peisajul spațiului pe care îl vei numi „acasă”. 

  De asemenea, o casă amenajată în concordanță cu dorințele și nevoile tale poate crea o atmosferă deosebită și un confort aparte în locuința ta.

  Pentru a alege elementele potrivite pentru casa ta, este esențial să explorezi diverse stiluri și curente din designul interior pentru a înțelege ce te atrage și ce te face să te simți confortabil, liniștit și odihnit, deoarece aceste aspecte definesc conceptul de „acasă”.

  În cadrul acestui articol vom discuta despre stilul boem. În acest sens, specialiștii de la iDecorate, un studio de design interior renumit din România, ne-au oferit informații utile, complete și precise pentru a te ajuta să iei cele mai bune decizii în ceea ce privește designul interior al căminului tău.

  Istoria stilului boem

  Stilul boem în designul interior a început să-și facă simțită prezența în Franța și Marea Britanie în timpul mișcării romantice din secolul al XIX-lea. Termenul „boem” era asociat inițial cu o viață liberă și neconvențională, trăită de artiști, scriitori și intelectuali care își găseau inspirația în călătorii, experiențe unice de viață și artă. Acest concept de libertate și creativitate a fost ulterior adoptat în sfera designului interior, unde a devenit sinonim cu o abordare nonconformistă, plină de culoare și de autenticitate.

  Trăsături cheie ale stilului boem

  Stilul boem este caracterizat de o abundență de culori vibrante, texturi bogate, mobilier vintage și accente etnice. Acesta îmbrățișează amestecul neașteptat de elemente, aducând împreună influențe din culturi diverse, precum cele africane, orientale sau latino-americane. 

  Fuziunea acestor elemente creează un spațiu în care vei regăsi diversitate culturală și un amestec de tradiție și modernitate.

  Aspecte definitorii ale stilului boem în designul interior

  • Culori vesele și intense

  Un aspect definitoriu al stilului boem este utilizarea culorilor îndrăznețe și intense. Tonuri precum turcoaz, portocaliu, roșu sau mov sunt adesea integrate într-o paletă de culori care oferă căldură și vitalitate spațiului. Aceste culori vii sunt adesea combinate cu nuanțe pământii și tonuri neutre pentru a crea acea senzație de stablitate și confort.

  • Texturile naturale și diverse

  Pentru da adâncime spațiului și a-l face plăcut din punct de vedere vizual, stilul boem folosește o varietate de texturi naturale.

  Materiale precum bumbacul, lână, mătasea, catifeaua sau iută sunt adesea folosite în amenjarea unui spațiu care se ghidează după principiile boeme din design interior. De asemenea, acesteea pot oferi o senzație tactilă plăcută și dau acea notă de autenticitate locuinței. 

  Totodată, covorele, pernelor decorative cu texturi diverse și a perdelele cu imprimeuri unice pot fi și ele integrate în amenajarea interioară a unei case cu spirit „boem”. 

  • Mobilier eclectic și accentele artistice

  Mobilierul ce aparține stilului boem este adesea o combinație de piese vintage, cele cu influențe etnice și cele moderne, care se îmbină armonios pentru a crea un spațiu plin de personaliate. Elemente precum canapelele cu tapițerie colorată, scaunele sculptate, măsuțele de cafea sau dulapurile cu uși încrustate pot să ofere un farmec unic căminului tău.

  • Accentele etnice și obiectele artizanale

  Stilul boem este cunoscut pentru integrarea obiectelor artizanale și a decorurilor etnice din diverse culturi. De la obiecte de artă și sculpturi până la textile lucrate manual, măști tribale sau alte suveniruri aduse din călătorii, aceste elemente îți vor transforma casa într-un muzeu plin de istorie, diversitate și artă.

  Cum integrezi stilul boem în amenajarea interioară a locuinței tale?

  Imaginează-ți stilul boem ca o călătorie în jurul lumii, unde fiecare loc vizitat își lasă amprenta sa unică asupra ta. În căutarea de amintiri și experiențe, aduci cu tine din fiecare colț al lumii suveniruri speciale. Acasă, fiecare dintre aceste obiecte are un rol important – acela de a găsi locul perfect în casa ta, aducând cu ele nu doar amintirile, ci și o parte din esența și frumusețea lumii pe care ai explorat-o.

  Dacă dorești să aduci în propria casă esența stilului boem, începe prin a explora diversitatea paletelor de culori, texturilor și culturilor din jurul lumii. După ce ai adunat toate variantele care ți-au atras atenția, creează-ți un moodboard.

  Apoi, poți căuta inspirație pe platforme precum Pinterest, Instagram sau chiar TikTok.

  Ai nevoie de ajutor în procesul de amenajare interioară al locuinței tale?

  Alege să colaborezi cu iDecorate

  iDecorate este un studio de design interior alcătuit dintr-o echipă de specialiști pasionați și dornici să transforme fiecare spațiu într-o poveste care să reflecte nevoile și dorințele clienților.

  Visurile clienților care au ales să colaboreze cu acest studio de design interior s-au materializat în spații care nu doar încântă ochiul, ci și povestesc despre personalitatea și trăirile unice ale fiecărui individ.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Stilul Boem în Designul Interior: Cum să creezi un spațiu plin de diversitate...