DESIGN INTERIOR

Sisteme de mobilier modular pentru orice tip de buget, pe care le găsești la producători locali

  Gândit ca un puzzle, un sistem de mobilier modular îți dă posibilitatea să-i schimbi forma și funcțiunea în funcție de cum ți se schimbă nevoile casnice. Chiar dacă este folosit în special în bucătărie, poate fi o opțiune interesantă și pentru living, dormitor sau dining.

  „Mobilierul modular există deja în dimensiuni presetate, dar variate, pe care le poți uni și combina astfel încât să îți satisfacă nevoile personale. În cazul unei bucătării, producătorul îți oferă corpuri de bază cu lățime de 20, 40, 60 și 80 centimetri și, probabil, două adâncimi (40 și 60 centimetri). Cu doar aceste patru dimensiuni poți face o configurație pe orice lungime de bucătărie vrei. Îți vor rămâne doar 5-10 cm neacoperiți, iar pentru aceștia ți se oferă, de obicei, piese de umplere, astfel încât la final mobila pare făcută la comandă pentru spațiul tău, din perete în perete”, explică Simona Ungurean, designer de interior la Home Styling.

  La rândul ei, Cristina Sarion, architect de interior la Pure-Mess Design, spune că piesele de mobilier modular sunt o alegere excelentă atunci când avem un spațiu de dimensiuni reduse sau cu o formă atipică (bucătărie pe colț).

  Simona și Cristina ne-au recomandat cele mai bune sisteme de mobilier modular, cu accent pe producătorii autohtoni și soluții pentru casă testate chiar de către ele.

  O bucătărie configurată chiar de tine

  mobilier modular
  Bucătărie Amelie, Mobexpert, preț de 8.262 lei

  Mobexpert comercializează o gamă de bucătării modulare, din lemn și MDF (placă din fibre lemnoase cu densitate medie), fabricate la Târgu-Mureș. Simona Ungurean propune o bucătărie într-o culoare superbă, care poate fi configurată în funcție de dimensiunile de care ai nevoie, astfel încât să valorifici la maximum spațiul din bucătărie.

  bucatarie mobilier modular
  Corp mobilă, Rustic Butique, 3.092 lei

  Similar, dar pe lemn de brad, există bucătăriile modulare de la Zsel Mob, fabricate tot în România. Piesa principală poate fi această mască pentru chiuvetă, cu două uși, trei sertare și blat de stejar. Produsele din această categorie pot fi comandate separat, dar și construite împreună, ca o bucătărie completă.

  bucătărie mobilier modular
  Mască chiuvetă Leroy Merlin, 339 lei

  Soluții mai ieftine de bucătărie modulară găsim în magazinele mass market de mobilă și decorațiuni. Este cazul acestui corp de bază pentru chiuvetă, din MDF, cu adâncimea de 57 centimetri și cu picioare reglabile pe înălțime. El poate fi completat de piese asemănătoare, până utilezi complet bucătăria.

  Livingul, după nevoile tale

  Bibliotecă Phoenix, Cioata, 4.869 lei
  Bibliotecă Phoenix, Cioata, 4.869 lei

  Tot în România se fabrică și acest sistem de biblioteci, care vine în diferite dimensiuni și sunt din lemn masiv de stejar. Cea din imagine are o înălțime de 220 centimetri și o înălțime de 210 centimetri, iar materialul secundar este oțelul carbon.

  biblioteca mobilier modular
  Raft din aluminiu și metal, Nordashop, 475 lei

  O piesă extrem de cool, propunerea Cristinei Sarion este și utilă când vine vorba de salvat spațiu, deoarece se montează pe perete.

  masa cafea mobilier modular
  Set trei măsuțe de cafea, Insignis, 3.704 lei

  Mesele hexagonale propuse de Cristina, din oțel inoxidabil și cu blat din sticlă, pot face o masă de mijloc pentru living sau trei măsuțe de cafea pe care să le plimbi prin casă. Dimensiunea unei măsuțe este de 60×40 centimetri.

  Canapele mai mari sau mai mici

  mobilier modular canapea
  Canapea 3 locuri, Divanissimi, de la 5.166 lei

  Simona mai recomandă un producător local cu mai multe modele de canapele modulare, Divanissimi. Când te hotărăști la un model și o culoare preferate, ai libertatea de a configura canapeaua pentru trei locuri, pentru șase locuri și un pouf sau ca un colțar alcătuit din trei canapele fixe de trei locuri.

  Canapea modul mijloc, Poetic Store, 2.890 lei
  Canapea modul mijloc, Poetic Store, 2.890 lei

  Iar Cristina vine cu un modul cu tapițerie verde din spumă și pene și o structură de metal și lemn. Poți adăuga singur mai multe module împreună, chiar de nuanțe diferite, pentru a alcătui dimensiunea dorită a canapelei.

  Dressing la cheremul tău

  Dressing Cioata, 9.817 lei
  Dressing Cioata, 9.817 lei

  Dulapul de dormitor modulabil produs la Târgu-Mureș, din stejar de foarte bună calitate, poate fi configurat dintr-una sau mai multe module, în funcție de spațiul tău. Și culoarea lui naturală poate fi aleasă dintr-o paletă generoasă.

  Mobilier pentru o baie mică

  Mobilier modular, Mobilavogue, preț la cerere
  Mobilier modular, Mobilavogue, preț la cerere

  Mobilierul de baie modular din imagine este executat la comandă în Italia și îți oferă peste 100 de finisaje la alegere. Sigur vei găsi module care să se preteze gustului tău, dar și dimensiunii băii tale. Ușile și sertarele au sistem de închidere cu frânare (soft-close).

  Masa perfectă există

  Masă modulară, Masara, preț la cerere
  Masă modulară, Masara, preț la cerere

  Cu blat rectangular sau oval? Din stejar sau molid? Nu-i mai interesant să-ți configurezi tu masa de bucătărie, pornind de la un model care-ți place? Acest producător local recomandat de Simona îți dă ocazia să îți alegi tipul de picioare, dimensiunea, forma, culorile: o soluție perfectă când ai nevoi anume.

  Foto mare: Mobexpert

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Sisteme de mobilier modular pentru orice tip de buget, pe care le găsești la p...