DESIGN INTERIOR

Sisteme de mobilier modular pentru orice tip de buget, pe care le găsești la producători locali

Gândit ca un puzzle, un sistem de mobilier modular îți dă posibilitatea să-i schimbi forma și funcțiunea în funcție de cum ți se schimbă nevoile casnice. Chiar dacă este folosit în special în bucătărie, poate fi o opțiune interesantă și pentru living, dormitor sau dining.

„Mobilierul modular există deja în dimensiuni presetate, dar variate, pe care le poți uni și combina astfel încât să îți satisfacă nevoile personale. În cazul unei bucătării, producătorul îți oferă corpuri de bază cu lățime de 20, 40, 60 și 80 centimetri și, probabil, două adâncimi (40 și 60 centimetri). Cu doar aceste patru dimensiuni poți face o configurație pe orice lungime de bucătărie vrei. Îți vor rămâne doar 5-10 cm neacoperiți, iar pentru aceștia ți se oferă, de obicei, piese de umplere, astfel încât la final mobila pare făcută la comandă pentru spațiul tău, din perete în perete”, explică Simona Ungurean, designer de interior la Home Styling.

La rândul ei, Cristina Sarion, architect de interior la Pure-Mess Design, spune că piesele de mobilier modular sunt o alegere excelentă atunci când avem un spațiu de dimensiuni reduse sau cu o formă atipică (bucătărie pe colț).

Simona și Cristina ne-au recomandat cele mai bune sisteme de mobilier modular, cu accent pe producătorii autohtoni și soluții pentru casă testate chiar de către ele.

O bucătărie configurată chiar de tine

mobilier modular
Bucătărie Amelie, Mobexpert, preț de 8.262 lei

Mobexpert comercializează o gamă de bucătării modulare, din lemn și MDF (placă din fibre lemnoase cu densitate medie), fabricate la Târgu-Mureș. Simona Ungurean propune o bucătărie într-o culoare superbă, care poate fi configurată în funcție de dimensiunile de care ai nevoie, astfel încât să valorifici la maximum spațiul din bucătărie.

bucatarie mobilier modular
Corp mobilă, Rustic Butique, 3.092 lei

Similar, dar pe lemn de brad, există bucătăriile modulare de la Zsel Mob, fabricate tot în România. Piesa principală poate fi această mască pentru chiuvetă, cu două uși, trei sertare și blat de stejar. Produsele din această categorie pot fi comandate separat, dar și construite împreună, ca o bucătărie completă.

bucătărie mobilier modular
Mască chiuvetă Leroy Merlin, 339 lei

Soluții mai ieftine de bucătărie modulară găsim în magazinele mass market de mobilă și decorațiuni. Este cazul acestui corp de bază pentru chiuvetă, din MDF, cu adâncimea de 57 centimetri și cu picioare reglabile pe înălțime. El poate fi completat de piese asemănătoare, până utilezi complet bucătăria.

Livingul, după nevoile tale

Bibliotecă Phoenix, Cioata, 4.869 lei
Bibliotecă Phoenix, Cioata, 4.869 lei

Tot în România se fabrică și acest sistem de biblioteci, care vine în diferite dimensiuni și sunt din lemn masiv de stejar. Cea din imagine are o înălțime de 220 centimetri și o înălțime de 210 centimetri, iar materialul secundar este oțelul carbon.

biblioteca mobilier modular
Raft din aluminiu și metal, Nordashop, 475 lei

O piesă extrem de cool, propunerea Cristinei Sarion este și utilă când vine vorba de salvat spațiu, deoarece se montează pe perete.

masa cafea mobilier modular
Set trei măsuțe de cafea, Insignis, 3.704 lei

Mesele hexagonale propuse de Cristina, din oțel inoxidabil și cu blat din sticlă, pot face o masă de mijloc pentru living sau trei măsuțe de cafea pe care să le plimbi prin casă. Dimensiunea unei măsuțe este de 60×40 centimetri.

Canapele mai mari sau mai mici

mobilier modular canapea
Canapea 3 locuri, Divanissimi, de la 5.166 lei

Simona mai recomandă un producător local cu mai multe modele de canapele modulare, Divanissimi. Când te hotărăști la un model și o culoare preferate, ai libertatea de a configura canapeaua pentru trei locuri, pentru șase locuri și un pouf sau ca un colțar alcătuit din trei canapele fixe de trei locuri.

Canapea modul mijloc, Poetic Store, 2.890 lei
Canapea modul mijloc, Poetic Store, 2.890 lei

Iar Cristina vine cu un modul cu tapițerie verde din spumă și pene și o structură de metal și lemn. Poți adăuga singur mai multe module împreună, chiar de nuanțe diferite, pentru a alcătui dimensiunea dorită a canapelei.

Dressing la cheremul tău

Dressing Cioata, 9.817 lei
Dressing Cioata, 9.817 lei

Dulapul de dormitor modulabil produs la Târgu-Mureș, din stejar de foarte bună calitate, poate fi configurat dintr-una sau mai multe module, în funcție de spațiul tău. Și culoarea lui naturală poate fi aleasă dintr-o paletă generoasă.

Mobilier pentru o baie mică

Mobilier modular, Mobilavogue, preț la cerere
Mobilier modular, Mobilavogue, preț la cerere

Mobilierul de baie modular din imagine este executat la comandă în Italia și îți oferă peste 100 de finisaje la alegere. Sigur vei găsi module care să se preteze gustului tău, dar și dimensiunii băii tale. Ușile și sertarele au sistem de închidere cu frânare (soft-close).

Masa perfectă există

Masă modulară, Masara, preț la cerere
Masă modulară, Masara, preț la cerere

Cu blat rectangular sau oval? Din stejar sau molid? Nu-i mai interesant să-ți configurezi tu masa de bucătărie, pornind de la un model care-ți place? Acest producător local recomandat de Simona îți dă ocazia să îți alegi tipul de picioare, dimensiunea, forma, culorile: o soluție perfectă când ai nevoi anume.

Foto mare: Mobexpert

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Dani Oțil face pentru prima dată turul casei lui din Corbeanca, plină cu pove...