Smart Shopping

Shop the look: 6 idei de amenajări pentru living și piesele de care ai nevoie

  Dacă inspirația ta supremă este Pinterest, atunci o să-ți placă aceste șase amenajări ale unui living pe care le-am ales pentru tine. Stiluri diferite adunate din sursa noastră preferată și transpuse în piese de mobilier reale, pe care le poți găsi în magazinele din România.

  Fie că ești în căutarea canapelei perfecte, te afli în dubii de unde să cumperi ilustrații moderne pentru galeria ta de pe perete sau pur și simplu cauți inspirație pentru amenajarea viitorului tău living, aruncă o privire peste lista de mai jos. Bonus: îţi dăm două variante de canapele.

  1. Fundal neutru și imprimeuri geometrice

  Stil scandinav, în culori neutre

  Spațiile amenajate în stil scandinav sunt încă în trend și pot fi soluția ideală dacă preferi simplitatea. Cu pereți albi și o canapea gri, nu-ți rămâne pentru decorarea livingului decât să găsești cele mai jucăușe accesorii, de la perne colorate la ilustrații cu mesaje. Ca să nu exagerezi cu paleta cromatică, poți alege un covor alb-negru cu motive geometrice și un set de măsuțe albe sau din lemn, care să tempereze curcubeul de accesorii colorate.

  Fie că vrei să-ți așezi galeria de ilustrații pe o poliță sau direct pe perete, asigură-te că aceasta include culorile din amenajare. 

  2. Stil boho, ca o vacanță eternă

  Materialele organice sunt piesele de rezistenţă în stilul boho

  Livingul ar trebui să fie un spațiu relaxant, iar amenajarea lui în stil boho asigură o atmosfera de vacanță eternă. Dacă îți plac texturile naturale, culorile pământii și tapițeriile din piele, ai o paletă largă de piese din care să alegi. Ți-am pregătit câteva obiecte care le seamănă foarte bine celor din imagine.

  Stilul boho merge foarte bine cu lumina naturală, așa că nu cumpăra draperii groase care să eclipseze acest look. Lasă lumina să pătrundă prin țesături subțiri, dar cu personalitate.

  3. Vibe retro, cu canapea galbenă

  Amenajările inspirate de nostalgie au un farmec aparte

  Canapeaua galbenă e întotdeauna potrivită, dar e și mai bine dacă alături canapeaua galbenă unor obiecte cu aspect vintage: un scaun cu aspect Mid-Century, un covor colorat, un ghiveci cu formă clasică și ilustrații cu un stil pueril și jucăuș.

  Combină elemente moderne cu piese retro și joacă-te cu accesoriile. 

  4. Piese nefinisate, cu accente industriale

  Dacă ai un spaţiu generos, cu tavan înalt, ia în consideraţie stilul industrial

  Dacă preferi stilul industrial, în culori închise și cu accesorii metalice, atunci livingul tău poate arăta ca în imaginea alăturată. Acest stil se potrivește mai ales în casele și apartamentele cu tavan înalt și cu spațiu generos, pentru a nu îl micșora optic și mai mult atunci când sunt aplicate culorile închise. Ce spui de mix-ul nostru? Chiar şi măsuţa de cafea e pe aproape.

  Alege o canapeaua gri masivă, cu aspect mai nefinisat decât cea din amenajarea scandinavă. 

  5. Influență mediteraneană, cu un măslin decorativ

  Adu marea mai aproape cu o amenajare navy

  Dorul de mare nu se vindecă ușor, dar poți încerca cu un concept decorativ mediteranean, care să aducă albastrul apei direct pe canapeaua ta. Pentru acest model de amenajare, ai avea nevoie de o canapea navy și de accesorii vaporoase, care să dea senzația că în orice moment vei simți briza mării. Alege fețe de pernă din bumbac, multe piese de mobilier din ratan și decorațiuni de culoare albă, care să contrasteze direct cu nuanțele de albastru.

  În completare, lasă la vedere cât mai mult suprafețele de lemn, pentru a încălzi atmosfera.

  6. Romantism la el acasă

  Stilul Shabby Chic pare ponosit, dar nu e întotdeauna ieftin

  Un living de poveste este unul plin de detalii romantice, shabby chic. Dacă acesta este stilul tău, pregătește-te să vânezi mobilă sculptată ca din dantelă pentru decorarea livingului, piese cu imprimeu floral și textile în culori pale, delicate. Nu ezita să vizitezi târgurile de mobilă second-hand. Poți găsi acolo cele mai valoroase piese shabby-chic.

   

  Acum poţi aduce şi tu acasă o parte din farmecul acestor amenajări, însă important e să aduci apoi propria ta amprentă prin accesorii şi idei personale.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shop the look: 6 idei de amenajări pentru living și piesele de care ai nevoie