De la specialiști

9 scaune moderne recomandate de designeri români

  Scaunele nu sunt doar obiecte funcționale, ci adevărate piese de decor, iar unele ar putea fi încadrate chiar la categoria „opere de artă”. De la celebrele modele Eames din polipropilenă, Panton – care aduce a sculptură – la practicul Butterfly, inspirat din clasicele scaune de pescar, ai o mulțime de opțiuni când vine vorba de scaune moderne. 

  Ca să îți fie mai ușor, am întrebat cinci arhitecți și designeri interior care sunt modelele pe care le folosesc cel mai frecvent în proiectele lor. Iată nouă exemple:

  1. Spider

  scaune moderne
  (Spider, Jysk, 200 lei)

  Designerul de interior Beatrice Marta de la Something We Design alege adesea pentru zona de dining un model minimalist de la Jysk, la preț accesibi, a cărui ramă neagră subțire merge la fix într-o amenajare contemporană. Este realizat din spumă, polipropilenă, poliester și oţel și are o înălțime de 76 de centimetri. Îl pui pe lista ta de scaune moderne?

  2. Odger

  scaune moderne ikea
  (Odger, Ikea, 299 lei)

  Beatrice propune și acest model Ikea, disponibil în patru culori. Realizat dintr-un material compozit din plastic şi lemn, are o suprafață cu o coloristică aparte, similară terrazzo. Designul rotunjit îl clasează în topul preferințelor pentru scaune moderne, iar ușurința de asamblare fără unelte e un argument în plus pentru specialistul de la Something We Design.

  3. Zuiver

  scaune moderne din piele
  (Zuiver, The Home, 796 lei)

   

  Alegerea principală a echipei Next Interior este acest scaun din piele ecologică. Îl folosim frecvent în proiecte, mai ales în zona de dining. Este un scaun care își merită numele OMG, foarte comod, ergonomic și vine într-o multitudine de nuanțe. Există de asemenea o variantă de scaun de birou din aceeași gamă”, explică arhitectele Alexandra Pătrașcu și Daniela Truță.

  4. Lars

  scaune moderne galben
  (Lars, The Home, 245 lei)

  Pe lângă nuanța electrică atrăgătoare, Alexandra și Daniela propun scaunul Lars pentru versatilitatea lui. L-au folosit într-o amenajare în stil scandinav, în combinație cu o masă rabatabilă realizată la comandă. Dar la fel de bine îl poți folosi și în alt tip de amenajare cu scaune moderne. Îl găsești în foarte multe culori, iar prețul este prietenos.

  5. Tossberg

  (Tossberg, Ikea, 599 lei)

  Elegant și creat într-o culoare universală, scaunul de la Ikea poate fi folosit atât pentru dining, cât și pentru birou. Designerul de interior Iulia Văculişteanu de la Designful atrage atenția: Alegerea scaunelor depinde foarte mult de beneficiar. Unei persoane de 1.80 înălțime și 80 kilograme îi va fi benefic un anumit tip de scaun, pe când unei persoane de 1.55 și 45 de kilograme îi va fi benefic un alt tip de scaun”, spune ea.

  6. Norraryd

  scaune moderne
  (Norraryd, Ikea, 299 lei)

  Total diferit de prima ei opțiune, acest model ales de Iulia îmbină perfect aspectul rustic cu simplitatea scandinavă. Poate fi pus ca element asimetric la o masă cu trei scaune identice model Eames sau poate fi integrat la fel de bine într-o casă în stil famhouse. Este realizat din lemn masiv de fag.

  7. Eames DSR

  (Eames DSR, Introdesign, 1239 lei)

  Arhitecta Irina Radu de la iDecorate se orientează spre scaune celebre, autentice, cu certificat de garanție, când vine vorba despre amenajările ei. Una dintre cele mai frecvente propuneri este Eames DSR, un scaun faimos disponibil în 12 nuanțe, cu bază metalică din oțel.

  8. Eames Wire DKW

  (Eames Wire DKW, Introdesign, 2394 lei)

  Pentru clienții cu spirit îndrăzneț, Irina are o propunere pe măsură: acest scaun netapițat cu aspect industrial este varianta spectaculoasă a clasicului model Eames. Îl poți comanda într-una dintre cele trei nuanțe disponibile, iar transportul poate dura până la 4-6 săptămâni.

  proiect iDecorate
  Proiectul iDecorate integrează scaunele Eames cu succes

  9. Connubia

  (Connubia, Calligaris, 2884 lei)

  Arhitectul Sergiu Califar de la Pure-Mess Design prioritizează modelele premium, iar unul dintre brandurile sale preferate, adus în multe dintre amenajările realizate de el, este Calligaris. Au și o linie modernă, dar și una care se duce spre Art Deco. Au finisaje reușite”, motivează el alegerea. 

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  9 scaune moderne recomandate de designeri români