Camera copilului

Shopping: 7 scaune de birou pentru copii și tips&tricks să-l alegi pe cel potrivit

  La ce te uiți când alegi scaune de birou pentru copii? Să aibă un design simpatic nu-i singurul criteriu. Îți spunem ce contează cel mai mult.

  Dacă ai ales deja un birou pentru camera copilului și credeai că greul a trecut, stai să vezi când încerci să alegi din mulțimea de scaune de birou pentru copii. Ca să-ți fie mai ușor, am cerut sfatul unui designer de interior și am selectat noi și câteva modele simpatice, mai jos.

  Cum alegi un scaun potrivit pentru copilul tău

  Scaunul de birou este important pentru că dirijează poziția copilului pentru câteva ore bune, iar asta i-ar putea afecta sănătatea spatelui. Ca să nu aibă un disconfort sau chiar dureri, ideal este să alegi un scaun în care să stea corect. Dar ce înseamnă corect? „Trunchiul trebuie să stea drept și să formeze un unghi de 90 de grade cu șoldul”, explică designerul de interior Alexia Miulescu. „Același unghi trebuie să îl avem și între genunchi și gambe”, adaugă Alexia. Neapărat, tălpile copilului trebuie să poată sta pe podea atunci când este așezat.

  „Recomand un scaun ergonomic, care să poată fi reglat la nevoie și în funcție de înălțimea copilului”, spune designerul Alexia Miulescu. În plus, pentru confortul său, ar fi ideal să fie tapițat, adaugă ea.

  7 scaune de birou pentru copii ergonomice

  scaun birou copil dona
  Scaun Dona, Mobexpert, 672 lei

  Design-ul plăcut este un plus la scaunul Dona, însă cel mai important este că și spătarul poate fi reglat, ceea ce favorizează o poziție corectă a corpului. Tapițeria este din microfibră, un material confortabil, iar imprimeul colorat ar completa armonios o cameră de copil pastelată. Iar înălțimea totală este una întâlnită, mai degrabă, la scaune de birou pentru copii mai mari – variază între 92 și 106 centimetri.

  scaune birou copii ergonomic kids
  Scaun ergonomic KIDS, Mobexpert, 306 lei

  Scaunul ergonomic Kids are de asemenea o înălțime reglabilă, între 90 și 100 centimetri. Este îmbrăcat cu spumă poliuretanică confortabilă și tapițat în imitație de piele, ușor de întreținut și curățat. Iar nuanța de verde crud înveselește orice spațiu.

  scaune birou copii acaju
  Scaun pentru copii Doral verde închis, Acaju, 288 lei

  Dacă ți-ai dorit o amenajare modernă și elegantă chiar și în camera copilului, atunci scaunul Doral s-ar putea să fie pe gustul tău. Este tapițat cu stofă verde închis, ca un scaun de „om mare”. Însă dimensiunile sunt cu siguranță potrivite pentru un copil: are o înălțime totală reglabilă între 88 și 98 centimetri.

  scaune birou copii somproduct rose
  Scaun de birou pentru copii Relax Rose, Somproduct, 671 lei

  Tot în categoria scaune de birou pentru copii elegante intră și modelul Relax Rose. Stofa roz pastelat și formele rotunjite te duc cu gândul la un fotoliu somptuos, însă în miniatură. Înălțimea totală se poate regla între 88 și 95 centimetri.

  scaun birou copil galben
  Scaun de birou pivotant galben, vidaXL, 449 lei

  Dacă ești în căutare de nuanțe mai tari, atunci ți-ar putea plăcea modelul de la vidaXL cu tapițerie galbenă. Este pivotant, nu are roți la bază, dar asta nu știrbește din confort. Șezutul și spătarul sunt proiectate ergonomic, astfel încât să reducă presiunea asupra coloanei vertebrale. Înălțimea totală poate fi reglată între 78 și 92 centimetri.

  scaun birou copii tapitat somproduct
  Scaun de birou pentru copii Comfort Blue/Black, Somproduct, 525 lei

  Așa cum îi spune și numele, confortul este principalul avantaj al scaunului de birou Comfort de la Somproduct. Este tapițat cu stofă în două culori și are o înălțime reglabilă între 85 și 95 centimetri.

  scaun birou copil negru
  Scaun de birou pentru copii Ujar, Vivre, 289,99 lei

  Iar dacă nu te mulțumesc modelele de scaune de birou pentru copii în tot felul de culori stridente, modelul Ujar s-ar putea să fie pe gustul tău. Tapițeria din textil și piele ecologică este neagră și acoperă un strat de spumă confortabilă. Înălțimea totală poate fi ajustată între 77 și 85 centimetri.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Shopping: 7 scaune de birou pentru copii și tips&tricks să-l alegi pe cel...