LIFE

Castele superbe din Europa în care să trăiești ca prinții, fără să cheltui ca ei

  Trăim vremuri în care suntem îndemnați să fim chibzuiți, și lucrul ăsta se referă și la cât cheltuim pentru vacanțe și escapade de weekend. Noi suntem de părere că poți face asta și fără să scazi din pretenții, chiar dacă aceste pretenții înseamnă să te cazezi în diferite castele din Europa, fostele locuințe ale prinților, conților ș.a.m.d.

  Vorbim de castele și palate care au intrat, de ani buni, în circuit turistic și pentru care există un interes din ce în ce mai crescut. Dacă vrei să experimentezi un weekend la castel (sau, de ce nu, chiar și un concediu în toată regula), te vei bucura să afli că există opțiuni pentru toate buzunarele.

  Am căutat astfel de perle ascunse în țările cu tradiție regală din Europa și suntem foarte bucuroși de ce-am găsit. Nu te aștepta chiar la Balmoral, dar tot clasic, fin și cu gazon tăiat corect.

  Castelul Lispida, Padova (Italia)

  Un conac magnific datând din secolul al XIX-lea, Castello di Lispida te încântă atât cu arhitectura și grădinile lui, cât și cu apartamentele mobilate cu gust, cu un design elegant, în stil clasic, toate dotate cu o varietate de facilități moderne, inclusiv piscină acoperită și căzi cu hidromasaj. Ferma din Lispida se întinde pe 90 de hectare și are un lac termal care produce nămol cu proprietățile terapeutice. Apartamentele situate la parter sunt mobilate cu piese și decorațiuni de epocă, baie cu cadă și duș vintage, iar aerul pe care-l respiri aici are un parfum nobil, dar aproape contemporan.

  Preț: de la 861 lei/noapte

  Palatul Urgoiti, Bilbao (Spania)

  Acest palat din secolul al XVII-lea nu are acea arhitectură clasică cu care te-ai obișnuit, dar este amplasat într-un cadru natural de vis, pe un deal, iar decorul interior este o feerie de culori și printuri vesele. Palatul este situat la 12 km de centrul orașului Bilbao și la zece minute de mers cu mașina de plajele din Costa Vasca, iar camerele lui sunt luminoase, spațioase și decorate cochet. Palatul te cucerește prin curtea exterioară și peisajul natural din zona rurală a bascilor, iar camerele și apartamentele spațioase sunt decorate în stil tradițional, dar cu toate facilitățile moderne, care includ spa, piscină și restaurant specializat în bucătăria bască.

  Preț: de la 546 lei/noapte

  Hotelul Coombe Abbey, Coventry (Anglia)

  Ok, dar a fost chiar castel, dar pe-acolo. Inițial, o mănăstire din secolul al XII-lea, acest hotel de 4 stele este situat la 15 minute de mers cu mașina de orașul Coventry, în apropiere de Birmingham, și oferă camere elegant decorate, în stil victorian sau chiar mai vechi, bașca cu artefacte istorice. Coombe Abbey a fost restaurată pentru a atinge strălucirea de odinioară și combină decorul vechi tradițional cu facilitățile moderne. Wi-Fi este gratuit în întreaga proprietate, iar parcarea este posibilă la un cost suplimentar. Peluza, lacul, drumul frumos mărginit de copaci și grădina cu gazon perfect, tipic englezesc, te duc cu gândul la filmele de epocă și te-aștepți să te întâlnești din moment în moment cu un Mr. Darcy din „Mândrie și prejudecată”. În plus, aici are loc în fiecare weekend un banchet medieval, așa că istoria este la ea acasă.

  Preț: de la 481 lei/noapte

  Castelul Hürbel, Baden-Württemberg (Germania)

  Situat în apropiere de orașul Ulm, castelul Hürbel face parte din așa numitul Traseu Baroc și este situat în regiunea Oberschwaben, una înțesată de mănăstiri și palate. Acest apartament fermecător, cu un dormitor, o bucătărie privată și baie, are o vedere frumoasă la grădină și la biserică, acces la balcon și 30.000 metri pătrați de spațiu verde (partajat cu alți rezidenți ai palatului). Castelul cu arhitectură barocă este complet modernizat și reparat în interior, cu camere cu ferestre generoase, tavan înalt și mobilă clasică, dar în ceea ce privește exteriorul proprietarii specifică că fac tot posibilul pentru a aduce acest frumos edificiu înapoi la splendoarea sa.

  Preț: de la 444 lei/noapte

  Castelul Třebešice, Cehia

  Castelul renascentist Třebešice este situat în peisajul liniștit al satului Třebešice din Regiunea Boemia Centrală. Pe lângă aspectul lui deosebit și grădinile luxuriante, castelul oferă oaspeților și o colecție de artă contemporană în camerele lui elegante, cu obiecte de mobilier din trecut sau cu patina timpului. Toate suitele sunt mari și luminoase, cu vedere la grădină, decorate într-un stil individual, fiecare este ca o galerie artistică proprie. Edificiul se află la o distanță de 5 km de orașul Kutná Hora, unul dintre cele mai frumoase din Europa Centrală, înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

  Preț: de la 443 lei/noapte

  Château de Castelnau în Occitanie (Franța)

  Aflat la 15 minute de comuna Uzès, în sudul Franței, acest castel strigă povești cu turniruri și castelane. În apropierea orașelor Avignon și Nîmes și a regiunilor Provence și Camargue, în mijlocul unui parc și al unei podgorii, Château de Castelnau  oferă cazare în dormitoare cu decor unic, autentic, dar și exclusivist. Datând încă din secolul XII, acest castel cu ziduri groase te surprinde cu camere decorate așa cum ai văzut în filmele cu regii francezi, cu detalii romantice și feminine, în cea mai mare parte a încăperilor.

  Preț: de la 587 lei/noapte

  Foto: Booking, Airbnb

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Castele superbe din Europa în care să trăiești ca prinții, fără să chelt...