UTILE

Review: cât de bun e sunetul unei boxe de 1500 euro și cât de ușor o poți folosi

    După primul review, al unei boxe portabile clasice, am testat și un model high-end: Beosound Level. Când dai în jur de 1500 euro pe o boxă portabilă cu bluetooth, te aștepți ca produsul să fie perfect. Sunetul trebuie să fie excepțional, design-ul la fel și să aibă cele mai noi opțiuni tehnice. Este Level de la Bang&Olufsen o boxă perfectă? Nu, dar se apropie mult de perfecțiune.  

    Pros: elegantă, sunet impecabil, tehnică modernă, upgradabilă

    Cons: preț mare, nu foarte portabilă, bateria ține destul de puțin

    Tehnic

    Bateria m-a ținut cam o zi la volum mediu spre tare. Cam puțin, după părerea mea. Level-ul e certificată cu IP54, adică este rezistă la apă și praf. Poți să conectezi boxa la Wifi, ca să te bucuri de Google assistant și Spotify Connect, ai Bluetooth 5.0, Apple AirPlay 2 și Chromecast pentru conexiunea wireless, microfon integrat pentru convorbiri și comenzi vocale, cum e vremea, schimbă melodia sau dă volumul mai tare. Ai USB-C pentru alimentare, cu un conector tip magsafe, un jack și-un port pentru cablul ethernet.  

    Design

    Motivul pentru care această boxă costă cât un laptop este design-ul. Produsul e minimalist, dreptunghiular și arată ca un radio retro, dar cu un twist modern. Sunt două versiuni disponibile: una aurie cu aspect lemnos și cealaltă neagră cu țesătură Kvadrat. Eu am avut-o pe prima și m-au impresionat materialele din care e construită (lemn și aluminiu) pentru că îți dă acea senzație premium. E relativ subțire și nu foarte ușoară, dar nici prea grea – are 3.3 kilograme. Nu sunt multe de zis datorită design-ului simplu și curat, ceea ce este cât se poate de bine. Boxa arată excelent în bibliotecă, pe masă sau montată pe perete (există un suport de perete pe care poți să-l comanzi pentru aproximativ încă o sută de euro). 

    review boxa portabila bangolufsen
    Lemn natural și atenție la detalii

    Practicalitate

    Cu siguranță boxa strălucește și la acest capitol. Primul lucru care te fură este touch barul de deasupra boxei cu care controlezi volumul, schimbi, oprești sau pornești melodia, oprești și pornești bluetooth-ul, activezi sau închizi comandă vocală și patru opțiuni configurabile cu canale radio. 

    După părerea mea, chiar dacă este o boxă portabilă, nu prea îți vine să o iei cu tine la munte. Nu e făcută pentru asta, ci mai degrabă să-o plimbi prin casă, eventual până la piscină. În meniul Bluetooth boxa se cheamă Dining Room Speaker dintr-un motiv. 

    Însă, dacă o ții conectată la priză, va fi tot timpul pornită ceea ce o face mai accesibilă. Mi-a plăcut că am putut să mă conectez dimineață la ea, când încă nu m-am dat jos din pat, ca să-mi pun o melodie de bună dimineața.   

    Level-ul are un senzor de proximitate, asta înseamnă că touch barul se aprinde când te apropii, dar cel mai impresionat este că știe când pui boxa pe spate și-și schimbă modul prin care disperseaza sunetul. De fapt, face asta în funcție de locul în care este pusă în cameră pentru a umple camera mai bine.

    Aplicația merge surprinzător de bine. Zic asta pentru că din experiența mea cu alte boxe și căști, chiar dacă produsele erau premium, aplicațiile erau inutile și pline de probleme. Așa că am fost plăcut surprins să descopăr că aplicația Bang&Olufsen merge brici. Poți să controlezi egalizatorul de sunet cu ea (eu l-am dat pe Party pentru că înseamnă mai mult bass și mai multe înalte ) și poți să-l configurezi cum vrei.  

    Poți să conectezi două boxe Bang&Olufsen între ele și să funcționeze stereo, dar, din păcate, nu poți să contactezi două device-uri, gen un laptop și un telefon, la aceeași boxă. Sună ca și cum nu e mare chestie, dar crede-mă, e mult mai ușor decât să trebuiască să te deconectezi laptopul, să telefonul, apoi iar te deconectezi, iar te conectezi la loc. La banii ăștia, mare păcat. 

    Sunet

    Sunetul este cristal. Nu sunt prea multe de zis aici pentru că pur și simplu boxa se aude foarte bine, camera este umplută fără probleme și dacă dai la maximum poți să faci o mică petrecere. Iar folosind aplicația poți să-ți configurezi înaltele, mediile și joasele după bunul plac, cum ziceam și mai sus.

    Să-ți cumperi sau nu? Dacă nu te deranjează să dai 1500 de euro pe o boxă, îți place cum arată și vrei un gadget care să se audă țais, da, merită. Un alt selling point pe care brandul insistă este că boxa e făcută să reziste. Bang&Olufsen sugerează că ai putea să o cumperi și să te țină zece ani, mai ales având în vedere că poți să-i schimbi bateria și aspectul. Poți să găsești o boxă foarte bună la un preț mai mic? După părerea mea, da. Dar ține de gust și buget.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Review: cât de bun e sunetul unei boxe de 1500 euro și cât de ușor o poți f...