LIFE

Review: cum m-am înțeles cu boxa portabilă Beosound A1 de la Bang & Olufsen, în două săptămâni de testare

    Bang & Olufsen, compania daneză care produce sisteme audio și televizoare încă din 1925, nu e cel mai cunoscut brand din România când vine vorba de boxe portabile. Așa că hai să povestim despre el și despre boxa portabilă Beosound A1 Gen 2.

    Bang & Olufsen produce sisteme audio și televizoare high end, iar prețurile gadgeturilor pornesc de la sute de euro și ajung la zeci de mii de euro (cum ar fi boxa asta super fancy care costă 85.000 dolari). Prețurile sunt justificate de designul special, elegant și artistic al produselor. Dacă vrei să-ți iei un sistem audio-video care să arate finuț lângă obiectele tale de artă, atunci ai nimerit unde trebuie.

    Dar nu toate produsele lor costă cât o mașină. Beosound A1 Gen 2 e o boxă de dimensiuni medii, la un preț cât de cât mai accesibil: în jur de 1300 lei. Așa cum îi spune și numele este generația a doua, un follow-up al primei versiuni lansate în 2016.

    Pros: portabilă, practică, elegantă
    Cons: preț mare, nu cel mai puternic bass

    Tehnic

    Beosound A1 Gen 2 ține pasul cu vremurile. Are bluetooth 5.1, deci conexiunea e mai sigură, nu are întârzieri și străbate distanțe mai lungi. Bateria ține o perioadă decentă, a trebuit să o încarc de trei ori în două săptămâni ascultând la volum mediu spre tare. Ca să încarci boxa ai mufă USB-C și conector. Este IP67, adică rezistă scufundărilor în apă și este protejată de praf sau nisip. Și, ca orice boxă care se respectă, poate fi folosită și ca difuzor și microfon pentru convorbiri telefonice.

    Design

    bang olusfen beosound boxa portabila beosound waterproof
    Boxa portabilă beosound

    Boxă este minimalistă, elegantă, rotundă și făcută dintr-un material metalic de calitate. Se simte bine când o ții în mână, nu ai senzația că o să se sfărâme când o strângi, dimpotrivă. Un design frumos este degeaba dacă nu are o relație strânsă cu cât de ușor poți mânui gadgetul. Iar aici Beosound A1 Gen 2 strălucește: faptul că e ușurică (are doar jumătate de kilogram) plus forma plată o face ușor de transportat și ușor de poziționat oriunde în cameră. Eu am agățat-o de perete folosind șnurul de piele atașat și a fost perfect.

    Practicalitate

    Poate că nu pare mare chestie, dar opțiunea de a conecta mai multe device-uri la boxă este minunată. Nu mai trebuie să mă deconectez de la laptop, să conectez telefonul, apoi să mă deconectez de la telefon și să revin la laptop. Trecerea de la un device la altul se face lin și fără bătăi de cap. O bilă albă pentru asta. Și încă o bilă albă pentru că poți să conectezi două boxe Beosound A1 Gen 2 între ele.

    Însă nu-mi place că nu pot să recunosc tactil butoanele și trebuie să mă uit la boxă ca să-mi dau seama pe ce apăs.

    Sunet

    Genul de muzică pe care îl ascult cel mai des este electronic, în special techno, house, tri-hop. Recunosc că-mi place un bass puternic, iar la capitolul ăsta, Besound A1 Gen 2 nu duduie. Nu se aude un bass adânc și cărnos. Asta nu înseamnă că se aude prost, în niciun caz. Sunetul este echilibrat între înalte și joase, iar pentru alte genuri muzica e perfect.

    Camera este acoperită de sunet fără probleme pentru că este transmis 360. Iar în aer liber își face treaba dacă ești la o adunare mică, cu câțiva oameni și-un grătar, dar nu o să întrețină o petrecere.

    Să-ți cumperi sau nu? Pentru avantajele tehnice și designul căruia îi poți face loc ușor în casă, da. Dar dacă ți se pare scumpă, mai așteaptă și fă un research bun.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Review: cum m-am înțeles cu boxa portabilă Beosound A1 de la Bang & Oluf...