Advertoriale

Recolta de toamnă. Unelte și accesorii agricole care îți vin în ajutor

  Pentru fermieri sau agricultori, toamna nu înseamnă doar frunze care cad și culori vibrante, ci înseamnă sezonul aglomerat al recoltei și pregătirea pentru sezonul de iarnă care urmează. Alegerea echipamentului potrivit pentru a gestiona munca la fermă sau în grădină poate fi crucială atunci când temperaturile încep să scadă.

  Ți-am pregătit o listă de unelte și accesorii agricole care să-ți vină în ajutor pentru acest sezon al recoltei. Pentru și mai multă inspirație, descoperă întreaga gamă de unelte și instrumente de pe zep.ro.

  Mașină de curățat porumb

  Pentru fermele care cultivă cereale, toamna este sezonul în care porumbul este vedeta principală, dar și personajul care necesită cel mai mult timp și efort.

  Însă, din fericire, există instrumentele moderne pentru activități agricole care pot prelua din munca manuală pe care o faci la fermă, permițându-ți să-ți concentrezi atenția asupra altor lucruri cu adevărat importante.

  Pentru sezonul porumbului, mașina electrică pentru curățat porumb este indispensabilă de la orice fermă.

  Batozele sau mașinile de curățat porumb se utilizează în special la curățarea de boabe a știuleților de porumb. Pentru un randament mare al batozei, știuleții trebuie să fie cât mai uscați.

  Mașina de curățat porumbul este un echipament mic și compact, în general, așa că ocupă un spațiu restrâns în gospodărie sau la fermă.

  Dacă alegi o mașină de curățat porumb, te bucuri de o rată de curățare de > 99% și de mult timp salvat.

  Zdrobitor struguri

  Tot în sezonul de toamnă, terenurile viticole încep să producă gustoșii struguri, care așteaptă să fie procesați și transformați în vin.

  Așa că este ideal să fii pregătit și să întâmpini recolta bogată cu instrumentele necesare de procesare, dar mai ales cu un zdrobitor de struguri.

  Pentru maximizarea eficienței, poți alege de pe zep.ro un zdrobitor de struguri cu motor electric, care să te scape de efortul fizic de zdrobire.

  Astfel, te bucuri de capacitate mare de zdrobire într-un timp scurt, efort minim depus, capacitate mare a cuvei și materiale ușor de curățat.

  Tocător fructe și legume 

  Trecând de la vin la alte tipuri de băuturi produse din recolta de toamnă, un tocător de fructe și legume va fi de nelipsit de la fermă, toamna.

  Un tocător electric de fructe și legume oferă o soluție ușoară, rapidă și sustenabilă pentru procesarea fructelor și legumelor pentru fermentație sau pentru producerea furajelor.

  Iar întreg procesul de tocare va fi ușor și rapid, datorită motorului puternic și capacității mari de tocare.

  Teasc struguri

  Ca ultim pas de procesare a strugurilor, stoarcerea ciorchinilor și a boabelor rămase după procesul de zdrobire aduce un plus de valoare pentru ferma ta.

  Iar ca să-ți faci procesul cât mai ușor, un teasc de struguri sau fructe îți va veni în ajutor și va maximiza productivitatea.

  Teascul este destinat presării strugurilor, fructelor și legumelor, pentru a extrage suc sau must, în condiții casnice, la ferme și crame.

  Acesta poate fi folosit la producerea sucului natural pentru perioada de iarnă sau a mustului. Teascul pentru struguri se acționează manual și este un produs care nu trebuie să lipsească din arsenalul de echipamente și unelte pentru toamnă.

  Tocător crengi și resturi vegetale

  Curățarea curții și a grădinii și pregătirea lor pentru iarnă cuprind și gestionarea crengilor și a resturilor vegetale crescute de-a lungul anului.

  Pentru astfel de sarcini din grădină sau fermă, un tocător de crengi este instrumentul perfect care să te ajute să-ți faci treaba rapid și eficient.

  Tocătorul de crengi și resturi vegetale este recomandat pentru tăierea în aer liber, cu sau fără racordare la curent electric. În funcție de preferințele tale, poți alege un tocător de crengi cu motor pe benzină sau cu alimentare electrică, ambele capabile să ofere o putere suficientă pentru tăierea lină și precisă a crengilor.

  Butoi din inox

  După o recoltă fructuoasă de toamnă, vei avea nevoie de soluții de depozitare potrivite pentru ferma sau gospodăria ta.

  Pentru lichide de uz alimentar, zep.ro îți recomandă un butoi din inox, pentru depozitarea în condiții optime a lichidelor precum: vin, țuică, miere, lapte, suc, diferite concentrate, etc.

  Un butoi din inox va fi la fel de eficient și pentru păstrarea diferitelor soluții din industria farmaceutică și din întreprinderi industriale.

  Pentru că este confecționat din oțel inoxidabil alimentar (AISI 304), nu trebuie să-ți faci griji legate de modificarea proprietăților lichidului depozitat (gust, miros, culoare).

  Ce alte nevoi ai pe listă? Găsești soluții pe zep.ro pentru orice echipamente, instrumente, unelte și accesorii agricole sau de bricolaj, pentru proiecte de succes acasă. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Recolta de toamnă. Unelte și accesorii agricole care îți vin în ajutor