Proiecte

Hărți și culori într-un apartament cu patru camere din centrul Bucureștiului

publicat pe 19 feb. 2020

  În centrul Capitalei, într-un bloc premiat  în 2018 la Anuala de Arhitectură București, se află acest apartament colorat, a cărui amenajare interioară a pornit de la pasiunea proprietarilor pentru călătorii. Ca să-și amintească de locul în care s-au cunoscut, pe unul dintre pereții din camera de zi este integrată o hartă printată a orașului Buenos Aires, iar altul e acoperit cu riflaj din lemn. 

  Apartamentul are patru camere și o terasă de 15 metri pătrați, iar în el locuiește o familie tânără, cu un copil mic. Ei au cumpărat casa gata finisată, cu băile complet echipate, iar de designul interior s-a ocupat echipa Miso Architects.

  amenajare apartament cu 3 camere Bucuresti
  Proiectul a început cu regândirea spațiilor: dormitorul a fost mutat într-o cameră mai umbrită

  Primul pas a fost regândirea spațiul și relocarea unor camere. Dormitorul matrimonial, gândit inițial într-o încăpere cu vedere la strada principală, a fost mutat într-o cameră mai liniștită, cu mai multă umbră.

  Următorul pas a constat în dărâmarea a două fâșii de pereţi din gips-carton,  pentru a extinde bucătăria către living și pentru a crea un dressing mai mare în dormitorul matrimonial.

  Această relocare a venit, pe de o parte, cu compromisul de a renunța la baia care deservea dormitorul matrimonial, și pe de altă parte, cu provocarea de a nu rezerva această baie exclusiv camerei de oaspeți. Am propus un panou glisant pentru delimitarea camerei, oferind posibilitatea creării unui spații tampon, un mic hol între living, camera de oaspeți și baie”, explică arhitecta Sorana Leru.

  Proprietarii și-au dorit ca pasiunea pentru călătorii să se reflecte în casa lor, așa că în decor au fost integrate o hartă printată a orașului Buenos Aires –  locul unde cei doi s-au cunoscut – și un panou glisant cu harta Golfului San Francisco, un alt oraș drag lor.

  amenajare apartament cu 3 camere modern
  Pasiunea proprietarilor pentru călătorii se reflectă în pereții casei

  Pentru că familia are un câine de talie mare, echipa Miso Architects a luat în calcul și nevoile acestuia.

  A trebuit să rezolvăm problema spălării prietenului necuvântător. Am mărit zona de duș a băii de serviciu și am placat peretele aferent cu faianţă. Am ales un model care imită parchetul pentru a crea contrast şi a da personalitate spațiului”, povestește Sorana Leru.

  amenajare apartament cu 3 camere baie
  A fost mărită zona de duș din baia de serviciu

  Amenajarea, care a durat șase luni și a atins un buget de 60 000 euro, are câteva puncte cheie: elemente grafice alb-negru prezente în toată locuința, de la faianța din bucătărie la cele două hărți și accesorii. Și riflajul, acele lamele de lemn folosite cu diverse scopuri estetice și practice.

  Tips & tricks Miso Architects:

  • Maschează prezența inestetică a caloriferelor cu un riflaj din lemn. Pe polița astfel creată expune obiecte decorative. În stânga și dreapta riflajului poți crea mici dulapuri.
  • În cazul unei camere mici de copil, concentrează toate spaţiile de depozitare pentru haine şi jucării într-o compoziţie la nivelul unui singur perete. În cadrul acesteia integrează și un birou.
  • Ai o bucătărie în genul celei din imagini? Extinde-i spațiul către dining/living, chiar dacă depășește perimetrul ei inițial. Marchează-i pe perete noua limită cu un riflaj. Perpendicular pe el vino cu o piesă de mobilier, care să completeze în L mobila de bucătărie.
  • Decorează unul dintre pereți cu o construcție luminoasă tip Barrisol (o membrană din PVC, care se montează pe profile de aluminiu sau PVC fixate perimetral). Aici, am decorat construcția Barrisol, din living, cu harta orașului Buenos Aires.
  • În locul ușii dintre dormitorul matrimonial și baia aferentă, folosește un panou glisant imprimat. Acesta oferă nu doar intimitate, ci şi personalitate.

  Resurse:

  Mobilier pe comandă realizat de Movi Design și Stwoodio

  Panou glisant: Dekoflex

  Mobilier prefabricat: Ioooi, Intro, Vivre, Decor Pentru Copii

  Canapele: Moor

  Corpuri de iluminat importate de Luminna, Ioooi, ARN Store, Design&After

  Plăci ceramice bucătărie şi baie de la DHD

  Vopsele: Benjamin Moore

  Pictură pe perete: Rou Atelier (Raluca Georgescu)

  Fototapet: XT Deco

  Plută: DMG Art

  Draperii şi perdele realizate de Emerald 2000

  Covoare: Dare to Rug, Decora Design, IKEA

  Decorațiuni: The Home, Design and After, Zara Home

  Perete luminos tip Barrisol: Stretch Systems

  Foto: Alexandru Drăgoi

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Hărți și culori într-un apartament cu patru camere din centrul Bucureștiulu...