SHOPPING

Opt idei de cadouri de Crăciun din ceramică realizate de designeri români

  Pregătirile de Crăciun includ și căutarea „cadoului perfect”. Și cum cei mai mulți dintre noi vrem să oferim ceva cu totul și cu totul unic, o bună idee e să apelăm la creațiile designerilor români.

  Obiectele din ceramică realizate manual sunt tot mai îndrăgite – ceramica e un material natural, sincer, cu o frumusețe și eleganță aparte, ce poate lua forme variate. Iată câteva obiecte din ceramică realizate de opt creatori români cu care poți surprinde pe cineva drag Crăciunul acesta.

  1. Clopoței de porțelan cu case pictate de la Ceramic Sparrow

  În fiecare an, cei doi designeri din spatele atelierului Ceramic Sparrow realizează colecții noi, complet originale. Clopoțeii pictați cu case recreează o atmosferă de poveste de iarnă. „Fiecare clopoțel este unic și înfățișează atmosfera liniștită și clară, când zăpada e luminată de cerul senin”, explică Andreea Lăzărescu, cea care pictează obiectele.
  Materialele folosite sunt: porțelan, pigmenți ceramici, glazură non-toxică.
  Dimensiuni: 10 cm înălțime, 8 cm diametru bază.
  Preț: 130 lei.

  2. Ceainic Doric de la Ceramic Sparrow

  Ceainic Doric Roz Mat - Cadou de Crăciun - Ceramic Sparrow
  Ceainicul din ceramică roz mat este un cadou potrivit pentru iubitorii de ceai și momente liniștite.

  Creat în 2019, noul ceainic este denumit după ordinul doric din arhitectura Greciei Antice, un stil artistic sobru, cu puține decorațiuni. Forma ceainicului este complet originală, cu baza în formă de cerc. Este un obiect ergonomic, ușor de folosit și de ținut în mână. Plantele se pun direct în ceainic și se strecoară prin orificiile de filtrare din interior.
  Materialele folosite sunt: porțelan, glazură non-toxică.
  Volum: 1.7l
  Preț: 350 lei.

  3. Set de ceai Design Neaoș

  ceramică design neaos
  Ceainic și cănuțe din porțelan, numai bune de încălzit serile friguroase de iarnă.

  Rămânem în lumea de poveste a ceaiului, atât de potrivită sărbătorilor de iarnă, cu un set realizat de brandul Design Neaoș, format din doi artiști tineri. Ceainicul și cele două căni sunt lucrate integral manual din porțelan, cu glazură ceramică non-toxică, fără plumb, potrivită pentru a fi folosită pentru veselă.

  Inspirația provine din ritualul servirii ceaiului pe care Regina Maria a României l-a adus în țara noastră. Cu origini britanice și rusești, Majestatea Sa a adus în țara de adopție obiceiul ceaiului de la ora cinci. „Pentru a susține continuarea acestei tradiții atât de frumoase, am hotărât să creăm un set de ceai ce poartă cu el parfumul acelor momente, deschizând totodată portițe către noi povești și experiențe”, povestește Smaranda Isar, creatoarea obiectelor.
  Preț ceainic: 350 lei.
  Preț set (ceainic+două căni): 450 lei.

  4. Platou cu iepure Decartis ceramics

  Platou de porțelan cu iepure Decartis ceramics
  Decorat cu un iepure de câmp și tulpini de anghinare, platoul este realizat din gresie și pictat cu cobalt sub glazură.

  După un ceai servit regește, rămânem la masă cu un platou pe măsură creat de Decartis, un atelier dedicat ceramicii înființat de artistul ceramist Irina Silivestru. Platoul are ca sursă de inspirație lumea vegetală și animalieră și poate fi folosit atât ca piesă funcțională cât și decorativă – se poate agăța pe perete.
  Diametru: 46 cm.
  Preț: 200 euro.

  5. Veselă inspirată de stele De Ceramică

  Albastrul închis arată splendid pe obiectele ceramice. Creațiile Mădălinei Teler, artista care și-a lansat propriul studio la începutul lui 2013, sunt inspirate de cerul înstelat. „De ce să ne imaginăm noi constelaţii? Oamenii au fost dintotdeauna fascinaţi de haosul feeric al cerului înstelat şi au ȋncercat să introducă un sens, o ordine ce poate fi numită şi recunoscută pentru a-şi apropia acest univers enigmatic. De ce să nu putem atunci să trasăm şi alte constelaţii care să exprime dorinţele şi speranţele noastre?”, își descrie Mădălina colecția.

  Pahare Celestiale - cadou de Crăciun - De Ceramica

  Paharele Celestiale
  Dimensiuni: 7,5 cm înălțime, 8 cm diametru, 200 ml volum
  Materiale: porțelan, pigmenți și glazuri non-toxice
  Preț: 130 lei/ bucata.

  Platou Desired Constellation - cadou de Crăciun - De Ceramica

  Platou Desired Constellation

  Dimensiuni: 1,5 cm înălțime, 18 cm diametru
  Materiale: porțelan, pigmenți și glazuri non-toxice.
  Preț: 170 lei.

  6. Bol cu fulgi de zăpadă Una ca luna

  Bol fulgi de nea - Ceramică - Una ca Luna
  Albul se combină de minune cu albastrul în acest bol realizat și decorat manual de Anca Vintilă Dragu, designerul din spatele brandului Una ca Luna, lansat în 2012.
  Dimensiune: 14x 6 cm.
  Preț: 100 lei.

  7. Cănile și platourile de la MellonCollie Ceramics

  Farfurie ceramică MellonCollie
  Noua colecție de ceramică “Wundergarten”, creată de MellonCollie, este un omagiu adus fotografului german Karl Blossfeldt, cunoscut pentru cadrele sale alb-negru luate de aproape, care reproduceau cu mare acuratețe nervurile plantelor.

  Cană ceramică MellonCollieDesignerii MellonCollie Ceramics au fost fascinați de aceste „minunății ale naturii” de ani buni, de aici luând naștere colecția lor.

  Platou ceramic MellonCollie

  Platou
  Diametru 22 cm.
  Preț: 200 lei.

  Cană ceramică MellonCollie

  Ceașcă
  Preț: 75 lei.

  8. Farfurioare Made by Mura

  Decorate cu pigmenți speciali de ceramică și aur de 22 karate, farfurioarele-unicat create de Made by Mura ar face pe oricine să zâmbească. Au între 10 și 20 cm lungime și costă între 70 și 150 lei. Mura este o ilustratoare talentată din București cu un stil aparte, ușor de recunoscut. Poveștile ei minunate sunt ilustrate prin picturi și obiecte delicate de porțelan.

  Farfurioara în formă de raton serios
  Farfurioara în formă de raton serios e un cadou tare simpatic, mai ales pentru cei sobri, care au nevoie să-și reamintească de partea amuzantă a vieții. Preț: 32 euro.

   

  Farfurioară de porțelan în formă de pisică Made by Mura
  Farfurioară de porțelan în formă de pisică Made by Mura

  Nici cu farfurioara de porțelan în formă de pisicuță Calico nu ai cum să dai greș, dacă te adresezi unui iubitor de feline.

  Cu creațiile ceramice ale designerilor români te întâlnești și la târgurile de design din această perioadă, unde e mai ușor să le îndrăgești, pentru că le poți vedea și simți textura fină și elegantă. Spor la cadorisit!

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Opt idei de cadouri de Crăciun din ceramică realizate de designeri români