Proiecte

În această casă din Ploiești găsești tavane casetate, mobilier din toată lumea și o bibliotecă imensă

publicat pe 27 mai 2021

  Într-o casă de 265 metri pătrați din Ploiești și-au dat întâlnire influențe clasice, moderne, orientale și etnice, toate într-un acord perfect. Printre vedetele decorului se numără piese de mobilier aduse din Asia, Africa și America, precum și pictura din baie, ce imită un mozaic. Iar biblioteca din birou este visul oricărui iubitor de lectură.

  Casa a fost construită de la zero în 2015 și are parter, etaj și mansardă. La parter se află bucătăria, un living cu dining, un dormitor, o baie și o cameră tehnică. La etaj regăsim două dormitoare, un dressing, un birou și două băi. Mansarda este open space.

  Proprietarii sunt niște oameni de afaceri foarte pasionați de călătorii, iar asta se vede și-n căminul lor. Până nu demult au locuit aici împreună cu fiica lor de 20 de ani, care acum este studentă în București. Dintotdeauna au visat la o casă pe pământ, în a cărei amenajare să se reflecte hobby-urile și personalitatea lor, motiv pentru care designul casei este influențat mult de aceste două aspecte. Tot conceptul interior a fost creat de arhitecta Magdalena Ancu.

  amenajare casa dining

  Amenajarea este gândită în jurul a mai multor elemente speciale, cum ar fi piesele aduse din diverse colțuri ale lumii: granitul din bucătărie – din Africa, comoda din dormitorul matrimonial – din Asia, capul de cerb din zona de zi – din America. Următoarea pe lista de „specialități” este pictura complexă din baie, care imită un mozaic floral. Aceasta este opera a doi pictori, care au lucrat la foc continuu două săptămâni. Ultimele, dar nu în cele din urmă sunt tavanele casetate din living și birou, elemente ce sporesc eleganța amenajării. Pentru crearea lor, au lucrat doi meșteri locali timp de o lună.

  Stilul este unul eclectic, în care și-au reunit forțele clasicul și modernul, influențele orientale și etnice. Practic, proprietarii și-au dorit o ambianță care să le amintească de multe din locurile în care au călătorit, iar șederea lor acasă să se simtă ca o vacanță perpetuă.

  „Proiectul este o călătorie în timp, în care sunt explorate și descoperite treptat elemente ale unor stiluri diverse. Alăturarea pieselor din lemn recuperat sau nefinisat de la Dialma Brown, cu elemente atent finisate de la Cantori și Eichholtz conturează un eclectism plin de emoție și povești din trecut”,  spune arhitecta.

  Arhitecta a preluat proiectul la roșu, adică fără finisaje. Proprietarii și-au dorit  tavanele casetate, iar complexitatea modelului le-a cam dat bătăi de cap meșterilor.

  Resurse:

  Living și dining
  – canapea și fotoliu Dialma Brown (canapea – 2.055€, fotoliu – 867 €)
  – măsuțe Cantori
  – covoare RugVity
  – tablouri Kare (1.245 lei/buc.)
  – decorațiuni Ethan Allen
  – divan Photoliu (600 €)
  – candelabre Eichholtz (1.100€/buc. )
  – scaune Dialma Brown (555€ /buc.)
  – masa dining Mobexpert (model Frozen – 5.987 lei)
  – veioze Eichholtz (990€/buc.)
  – cap de cerb  White Faux Taxidermy (98 $)
  – consolă și oglindă hol – Cantori (oglinda – 955€, consola – 2.600€)

  Baie
  – candelabru și aplice Ideal Lux (270€, respectiv 92€ buc.)
  – cada 1.690€

  Birou
  – lampadar Kare (2.745 lei)
  – divan Photoliu (600 €)
  – măsuță cu blat din lemn pietrificat Eichholtz (1.100€)
  – candelabre Kare (2.195 lei/buc.)
  – tapet Lewis&Wood (910 euro)

  Tips&tricks pentru amenajare de la Magdalena Ancu:

  • Fii original. Înlocuiește caloriferele obișnuite cu unele decorative, tip panou, ce pot fi vopsite în ton cu restul amenajării.
  • Efect wow. Alege tablourile supradimensionate, pentru a crea un impact vizual puternic. Acestea pot fi adevăratele vedete ale unui decor.
  • Atenție maximă. Atunci când ai încălzire în pardoseală, asigură-te că alegi o pardoseală care permite transferul termic. Înainte de a face orice achiziție, consultă-te cu un specialist.
  • Planuri eficiente. Poziționarea și alegerea corpurilor de iluminat și a prizelor este foarte importantă încă din faza de proiectare. Asigură-te că ai multiple surse de lumină și prize suficiente în fiecare cameră. De exemplu, în zona de citit poți amplasa un lampadar, care să creeze o atmosferă relaxantă”.

  Foto: Ovidiu Codreanu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Magdalena Ancu.

   

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  În această casă din Ploiești găsești tavane casetate, mobilier din toată ...