Apartamente cu 2 camere

O amenajare cu elemente natur și influențe parisiene, în care rozul e peste tot

    Atunci când un designer stă de vorbă cu proprietarul unui spațiu și încearcă să îl descopere și să-i afle toate plăcerile și dorințele pentru noua amenajare, cel mai probabil va ieși un apartament 100% personalizat pe chipul și asemănarea persoanei.

    Exact în acest mod lucrează Laura Breabăn în cadrul Duende de Luna, unde realizează amenajări interioare foarte personalizate, croite pe stilul și caracterul fiecărui client. Laura este avocat în Baroul București din 2014, însă din 2019 s-a orientat mai mult către designul interior. A urmat toate cursurile din țară și cursurile online din Spania, și-a luat certificarea COR de „decorator interior”, iar în 2020 și-a deschis propria firmă. Proiectele nu au întârziat să apară, unul dintre ele fiind chiar pentru acest apartament din zona de Nord a Capitalei.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Duende de Luna (@duendedeluna)

    Mult lemn, elemente natur și contraste masculine

    Proprietara casei, Alexandra, lucrează la o companie pharma și locuiește într-un apartament de 62 metri pătrați utili, cu terasă. Ea și-a dorit foarte mult ca în amenajare să se regăsească lemnul – brut, recuperat, nou, cu nervuri bătute de ploi sau vopsit.

    De asemenea, a ținut ca fiecare încăpere să spună câte o poveste diferită și să îi transmită o anumită stare atunci când petrece timp acasă. Printre preferințele ei s-au mai regăsit elementele naturale, organice, dar Laura și-a dat seama, pe măsură ce discutau, că este atrasă și de eleganța nobilă a patinelor aurii, de albastrul roial și de rozul feminin.

    Pentru amenajarea spațiului, Laura a făcut un moodboard detaliat și a ales să îmbine mai multe stiluri și accente pentru a ajunge la rezultatul mult dorit. A folosit elemente din stilul modern-rustic, glam, dar și câteva amprente subtile clasice și bizantine. Ea a numit stilul conceptual Eclectic Bohemian, un mix & match curajos între elemente natur, cu influențe chic parisiene.

    Alegeri îndrăznețe pentru holul apartamentului

    Au preluat apartamentul direct de la dezvoltator, fapt care le-a permis să facă mai ușor o modificare destul de îndrăzneață. Proprietara i-a comunicat Laurei de la început că își dorește multe spații pentru depozitarea hainelor, dar în același timp și un dormitor aerisit, cu aer de vacanță. Drept urmare, designerul a hotărât să proiecteze dressingul principal în holul deschis spre living, exact la intrarea în apartament.

    „Am reușit să facem – custom made – chiar un dressing generos, walk-in, din sticlă securizată și metal, cu stâlpi solizi din lemn vechi. Astfel, acesta a devenit un element wow al amenajării de cum intri în casă – atrage priviri fără a fi ostentativ, pentru că în spatele sticlei stau subtil și niște perdele fluide din in”, povestește Laura.

    Încă de la început au fost câteva detalii în apartament care nu se încadrau foarte bine în conceptul amenajării. Însă, cu puțină inspirație și curaj, au ales să facă modificările necesare. De exemplu, ușile comandate de către dezvoltator erau albe, simple, cu o tentă prea minimalistă față de restul conceptului. Drept urmare, au lipit profile decorative pe ele.

    De asemenea, scafa creată de dezvoltator în living, proiectată pentru o bandă led în tavan, nu era chiar tocmai pe placul proprietarei. Așa că au reinterpretat puțin zona conectând la acel fir o instalație cu luminițe mici care, acum, curge boem din tavan și oferă o atmosferă intimă încăperii.

    Fiecare cameră cu povestea și starea sa

    Alexandra și-a dorit tare mult câteva obiecte speciale în amenajare, iar unul dintre ele este chiar biroul din living, cu model de picioare în V întors, realizat din lemn vechi de stejar. Inițial l-au văzut pe Instagram, apoi l-au făcut pe comandă la Slender Tree și a costat 1.200 euro. Cada freestanding și vopseaua din baie, în detrimentul faianței, s-au enumerat și ele printre plăcerile vinovate.

    Bucătăria este o încăpere separată de living, așa cum proprietara își dorea de la bun început. Aici au reușit să integreze un mobilier impecabil estetic, dar și funcțional, mașina de spălat rufe și o măsuță de tip bar, rabatabilă, pentru momentele de dans în timp ce se gătește. Paleta cromatică este una neutră, cu mici accente de culoare oferite de verdele mentă al mobilierului și lemnul folosit pentru blat, polițe și măsuță.

    Livingul împreună cu holul formează un open space de 23 metri pătrați. Lipsa unui hol standard, de tip culoar, i-a permis Laurei să se joace cu împărțirea spațiului pe mai multe funcțiuni. A reușit să integreze un dressing mare, de tip walk-in pentru depozitare, o zonă de lucru pentru birou, una de lounge și relaxare, dar a lăsat puțin spațiu și pentru momentele în care proprietara vrea să își întindă salteluța de yoga.

    Culoarea piersică-rozie diafană, ieșită din varul natural de pe pereți, se completează perfect cu inserțiile masculine date de albastrul și negrul din canapea și dressing. Totuși, tușele de auriu-bronz și negru apar în aproape fiecare încăpere, tocmai pentru a puncta într-un mod rafinat cromatica aleasă.

    Caneapaua este de la Divanissimi, iar cufărul de la Vivre.

    Dormitorul are 14,5 metri pătrați și, pentru că au poziționat depozitarea principală în living, au reușit să păstreze un spațiu aerisit, potrivit pentru odihnă. Cromatica este una natur, compusă din alb, bej și mult lemn, deoarece Alexandra și-a dorit să fie o cameră care o duce cu gândul la o vacanță în Grecia.

    Mobilierul realizat din lemn brut este mai costisitor

    În ceea ce privește bugetul, pentru întreaga amenajare totalul a fost de aproximativ 32.000 de euro. Aproape 50% din buget a fost alocat mobilierului realizat pe comandă din lemn sau metal. Restul sumei a fost cheltuită pe finisaje – vopsea decorativă, tapet, gresie decorativă și parchetul chevron. De asemenea, costisitoare au fost și elementele de legătură precum sunt întrerupătoarele și prizele din porțelan de la Katy Paty, cornișele din polimer rigid înalte, rozetele, perdelele și toate celelalte lucruri care nu se văd, dar care au făcut diferența în amenajare.

    Chiar dacă majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă la Slender Tree, Artpiecesdecor (băncuța din dormitor) și Gazela.ro (consola din baie), Laura a ales obiecte și de la magazine cunoscute, precum The Home, Vivre, Norda Shop, Divanissimi.

    Tips & tricks pentru amenajare de la Duende de Luna:

    • Ai încredere în volumele și distanțele din schema de mobilare mai mult decât în imaginarea obiectelor în spațiu;
    • Este indicat să nu mergi în magazine fără un moodboard general sau un concept omogen creat înainte de a începe orice cumpărătură. Un obiect individual plăcut în magazin nu va mai arăta la fel în contextul de acasă. Designul este despre mix & match, este despre o stare pe care fiecare o caută;
    • Acordă atenție spațiilor care te fac să te simți bine, la locurile în care revii ca să îți iei energie sau ca să te relaxezi. Fii la fel de curajos și cu amenajarea spațiului de locuit. Cu toții căutăm starea de bine. Cred că o amenajare personalizată are efectul de a-ți da o stare bună, pur și simplu, de a te energiza când trebuie sau de a te liniști atunci când ai nevoie.

    Sursa foto: Mădălina Riza & Vlad Georgescu

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    O amenajare cu elemente natur și influențe parisiene, în care rozul e peste t...