Apartamente cu 3 camere

Negrul este fundalul perfect într-un apartament de 73 metri pătrați din București

    Negrul este fundalul perfect într-un apartament din București, amenajat de arhitectele Alexandra Nicolau și Anca Ionescu de la Kulcuș Design. Interiorul nu este nici pe departe întunecos și rece, cum probabil te-ai aștepta. Dimpotrivă, decorul este unul modern și primitor.

    Apartamentul are trei camere, o suprafață de 73 metri pătrați și se află într-un bloc nou din centrul Capitalei. Este o locuință semidecomandată, alcătuită din bucătărie și living, organizate sub forma unui open space, birou, baie și dormitor matrimonial, cu baie proprie. Proiectul a fost preluat la alb (cu finisaje și obiecte sanitare). Cu excepția băii matrimoniale, unde au fost schimbate gresia și faianța, finisajele sunt cele alese de dezvoltator. Amenajarea a durat trei luni și a presupus o investiție de 20.000 euro.

    Plantele și materialele naturale dau căldură interiorului

    Alexandra și Anca au propus un concept de design care să reflecte pasiunile proprietarilor. Arta, muzica, plantele și călătoriile au devenit astfel elemente care au decis direcția proiectului. Rezultatul este o locuință cu un look urban și cu o atmosferă foarte cozy.

    apartament București living
    Proprietarii au vrut ca amenajarea să le reflecte cât mai bine gusturile, așa că printurile de artă au fost integrate în decor.

    „Am căutat în această amenajare îmbinarea confortului și căldurii cu stilul de viață dinamic al proprietarilor. Astfel, jocul a fost creat din texturi și culori contrastante, care formează un spațiu vibrant. Am avut mână destul de liberă în acest proiect. A fost una dintre amenajările care a ieșit ca în randări”, spune Alexandra.

    Tencuiala decorativă a înlocuit tradiționala faianță

    Zona de zi este cea mai folosită partea a casei. Livingul și bucătăria creează un spațiu comun, aerisit și funcțional. Depozitările sunt eficiente, dar proiectate în așa fel încât să nu atragă atenția.

    În bucătărie, cele două arhitecte au păstrat câteva rafturi deschise pentru a le da proprietarilor posibilitatea să țină la vedere lucrurile dragi. Piesa centrală este însă raftul metalic, suspendat deasupra insulei, cu mica expoziție de plante. Este un element care dă viață întregului spațiu. Aspectul modern al bucătăriei este dat nu numai de liniile simple ale mobilierului, ci și de materialele folosite aici. Blatul este din quartz composit, îl observăm și în cazul mesei tip insulă. Aerul minimalist este completat de tencuiala decorativă de la IR Colours care înlocuiește placarea ceramică.

    Mobilier minimalist în living

    Din punct de vedere cromatic, amenajarea merge pe o combinație de alb și gri, cu mici accente de culoare care să spargă monotonia. Metalul negru și texturile pereților dau apartamentului un aer urban. Interiorul capătă însă căldură prin prezența materialelor naturale. În living nu există foarte mult spațiu de depozitare, Alexandra și Anca au preferat să păstreze zona cât mai aerisită. Piesele de mobilier cu picioare sunt alese în același scop. Comoda TV este formată din două comode unite, cumpărate de la Norda Shop.

    „Pentru peretele din fața canapelei, în contrast cu cel din spatele ei care are rolul de a prezenta printurile de artă, am ales tot o tencuială de la IR Colours, cu aspect rugos”, explică Alexandra. „Culoarea închisă pune în evidență lemnul, plantele și obiectele decorative de pe comodă”.

    Pentru dormitor, arhitectele au folosit mult negru

    Dormitorul matrimonial este un spațiu relaxant și odihnitor, deși este o încăpere în care predomină negrul. Inserțiile de lemn sunt prezente și aici și funcționează ca element de legătură cu restul apartamentului. Iarăși, cromatica și materialele folosite contribuie la conturarea unui concept unitar de amenajare.

    „Peretele cu rizuri din dormitor a însemnat o mică provocare. Este realizat cu materiale Caparol. Executantul a fost nevoit să facă mai multe încercări până să obțină rezultatul dorit, fiind o tehnică pe care nu o mai încercase până atunci. Textura peretelui și frezările ușilor dulapului accentuează jocul de umbre și lumini creat atât de lumina naturală, cât și de corpul de iluminat împletit”.  

    Sfaturi pentru o amenajare reușită de la arhitectele Alexandra Nicolau și Anca Ionescu

    • Este întotdeauna o idee bună să împletim materialele naturale calde – cum ar fi lemnul – cu cele reci: metal, ceramică, materiale compozite.
    • Am folosit aici culori închise pe suprafețe mari – în acest caz ele nu sunt actorul principal, ci oferă un background și pun în valoare piese mici: obiecte de decor, plante, piese de mobilier, texturi.
    • Trebuie să existe o piesă centrală a casei: fie ea o prezență evidentă ca parte din concept, fie un obiect mic cu valoare mare pentru proprietar. În acest caz, actorul principal a fost ansamblul insulei de bucătărie cu expoziția de plante.
    • Pentru un sentiment de confort si căldură, alege materiale și culori pe care le găsești în natură.
    • Plantele aduc viață și un aer fresh oricărei încăperi.

    Resurse:

    Vivre, Norda shop, Mozaique-Studio. Tencuielile decorative, atât în bucătărie, cât și în living sunt de la IR Colours. Mobilerul custom a fost facut cu Kitchen Expert, mai puțin biroul și structura de deasupra insulei care au fost făcute cu Inovo Mobili.

    Foto: Cătălin Georgescu

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...