Apartamente cu 3 camere

Un duplex din București cu trepte care plutesc și o imensă pădure în living

  Birou sub scară, open space de aproximativ 70 de metri pătrați, un dormitor matrimonial cu patul în mijloc și o cameră de fetiță mai delicioasă ca o vată de zahăr. Sunt doar câteva din punctele forte ale unui duplex din București, de 170 de metri pătrați. Designerii au personalizat amenajarea prin esențe lemnoase, elemente naturale și detalii de efect.

  O familie cu o fetiță de nouă ani a cumpărat un duplex în București cu zona de zi la primul etaj, iar la etaj spațiile de noapte: două dormitoare, dressing și baie.

  „Când am preluat proiectul, spațiul era la gri, cu traseele electrice parțial trase și fără scara interioară, pe care am proiectat-o cu structură metalică și am ancorat-o în stâlpii de beton”, își amintește arhitecta Cristina Caradim de la Studio 2.1, biroul care s-a ocupat de amenajare.

  Ecourile naturii în fiecare cameră

  Echipa Studio 2.1 a propus un stil de amenajare modern, minimalist, cu materiale naturale, în nuanțe neutre, cu accente metalice prețioase. Arhitecții au mai amenajat anul trecut un duplex minimalist cu living pe două etaje.

  „Sursa de inspirație principală a fost natura și modul în care să o redăm subtil în spațiul interior cu ajutorul texturilor naturale – în special lemn și marmură – asociate cu elemente ce dau rafinament, precum alama”, spune Cristina.

  Amenajare open space duplex modern_birou sub scara_Studio2.1 Bucuresti
  Beneficiarul și-a dorit neapărat un birou unde să poată lucra de acasă, fără a sacrifica o cameră. Arhitecții l-au amplasat sub scară, pentru a fructifica spațiul disponibil.
  Amenajare open space duplex modern_birou sub scara_Studio2.1 Bucuresti (1)
  Blatul de birou este o prelungire a uneia dintre treptele în consolă, de aceea se integrează natural în decor.

  Scara e punctul forte al zonei de zi, dar a constituit și principala provocare: „Având trepte în consolă, a trebuit să realizăm o structură metalică, calculată minuțios pentru a suporta greutatea, pe care am ancorat-o în peretele exterior. Și montajul tapetului pe dubla înălțime a reprezentat o provocare, însă totul a ieșit conform proiectului”, declară Cristina. Scara e realizată împreună cu Haute Couture Metal, iar tapetul ce redă o pădure stilizată este de la Rebel Walls. La început, beneficiarilor li s-a părut prea îndrăzneț tapetul, dar s-au lăsat convinși de arhitecți și până la urmă l-au acceptat. acum spun că nici nu și-ar mai putea imagina casa altfel și le place foarte mult, fiind elementul spectaculos din zona de zi.

  Amenajare open space duplex modern_Studio2.1 Bucuresti
  Ferestrele de sus până jos lasă lumina naturală să inunde spațiul. Corpul de mobilier din living include un șemineu luat de la PeFoc.ro.

  Arhitecții au ales o canapea gri amplă și confortabilă, poziționată spre peretele cu televizorul.

  Amenajare open space duplex modern_Studio2.1 Bucuresti
  Masa rotundă primește lumină de la două corpuri de iluminat de design.

  Locul de luat masa e așezat între bucătărie și canapea. E marcat vizual și printr-o zonă placată cu marmură, ce servește ca dulap pentru zona de hol.

  Amenajare bucatarie alba cu perete de sticla galbena_Studio 2
  Bucătăria integrează o zonă de bar și multe aspecte funcționale solicitate de beneficiari: un aspirator centralizat, un aparat de alcalinizare a apei, un blat de cuarț și un frigider side-by-side cu knock-knock (un sistem care îți permite să vezi ce ai în frigider fără să deschizi ușa).

  În bucătăria deschisă, arhitecții au proiectat un mobilier minimalist, din MDF alb. Pentru peretele dintre corpuri (porțiunea denumită „splashback”), au ales o placare de sticlă galbenă – un accent cromatic cu efect de energizare a spațiului, ce se regăsește și în scaunele de bar pentru locul de mic-dejun și pernuțele canapelei. Un alt element revitalizant este peretele cu mușchi verde din zona de bar.

  Ce se ascunde în spatele patului?

  La etaj se află dormitoarele – fiecare are parte de intimitate și de spațiu suficient. Dormitorul matrimonial trebuia să fie cât mai special, așa că arhitecții au venit cu ideea de a poziționa patul cu tăblie până în tavan în centrul camerei. În spatele lui, au pus dressingul – prin această alegere originală, zona cu haine este separată vizual de spațiul dedicat somnului. Nimeni nu vrea să vadă o mulțime de haine înainte să adoarmă.

  Paleta cromatică neutră și accentele de auriu din corpurile de iluminat și tapet aduc eleganță zonei de dormit. În partea stângă, în spatele noptierei, oglinda creează o iluzie optică și echilibrează golul intrării în dressing din partea dreaptă a patului.

  Decor de poveste în camera fetiței

  Camera și baia fetiței de nouă ani integrează elemente roz, culoarea ei preferată.

  „Pentru dormitorul fetei, am realizat un scenariu de poveste: nori, păsări și baloane, idee susținută și de prezența unui covor alb ca un nor, de jocul liniei de lemn care pornește de la birou și continuă pe perete devenind rafturi de depozitare care se prelungesc în zona dressingului”, explică Cristina.

  Amenajare baie roz_mozaic_semn hello_baie fetita_Studio 2.1
  Lavoarul pe blat e de la Dalet, iar inserțiile de auriu (oglinda, bateria, decorațiunile) aduc o notă și mai feminină spațiului.

  Baia fetiței preia paleta cromatică din dormitor, prin mozaicul ceramic roz-somon de la Vidrepur, găsit la Delta Studio, și semnul luminos „Hello” de la Kare Design. Mobilierul alb are o notă jucăușă dată de butonii diferiți.

  Amenajare baie roz_mozaic_semn hello_baie fetita_Studio 2.1

  Gresia și faianța cu aspect de marmură aduc o notă prețioasă în baia micuței domnișoare.

  Și în baia matrimonială, materialele naturale oferă un impact pronunțat spațiului: marmură albă și neagră, lemn pentru zona lavoarului.
  Amenajare baie moderna marmura alba si neagra_Studio 2.1

  Deasupra vasului de toaletă și bideului, în peretele care maschează rezervoarele îngropate, s-a creat o nișă, acoperită cu hexagoane de marmură neagră de la PiatraOnline.Echipa Studio 2.1 care s-a ocupat de proiect: arh. Cristina Caradim, arh. Radu Caradim, arh. Emanuel Budaes, arh. Andreea Istrate.

  Foto: Sabin Prodan

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui duplex din București ne-a fost trimisă de Cristina Caradim.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un duplex din București cu trepte care plutesc și o imensă pădure în living