Baie

Modele de chiuvete pentru baie și cum o alegi pe cea potrivită

  Când vine vorba de cadă sau cabină de duș, știi de la început ce îți dorești sau, cel puțin, ce poți alege, în funcție de cât de mare este baia. În schimb atunci când ajungi la raionul cu modele de chiuvete, s-ar putea să stai, să analizezi, să măsori și tot să pleci acasă fără să fi luat vreo decizie. Simplificăm puțin lucrurile, ca să știi cum să alegi chiuveta, în funcție de designul băii.

  Dimensiunile băii dictează care este tipul de chiuvetă ideal, în timp ce forma o alegi în armonie cu restul obiectelor sanitare. Iată din ce modele de chiuvete poți să alegi și care e cel potrivit pentru casa ta, potrivit celor de la The Spruce.

  Cele mai întâlnite modele de chiuvete pentru baie

  modele de chiuvete pentru baie
  Chiuveta cu picior nu a pierdut teren și rămâne o alegere inspirată

  Chiuveta cu picior. Cel mai cunoscut este modelul de chiuvetă cu picior, care își poate găsi cu ușurință locul și într-o baie modernă pentru că în magazine sunt multe astfel de modele cu un aspect îmbunătățit. O asemenea chiuvetă e potrivită pentru o baie medie sau chiar mică, dacă alegi una de dimensiuni reduse.

  modele de chiuvete pentru baie
  O chiuvetă așezată pe blat este un model elegant și foarte ușor de curățat

  Chiuveta așezată pe blat. Principalul avantaj al acestui model este că se montează foarte ușor. Apoi, e practică, dar mai ales elegantă și se potrivește într-o baie în stil modern sau scandinav. Cele mai întâlnite modele sunt cele cu un lavoar rotund sau oval, dar poți alege și unul dreptunghiular, dacă ai o baie de dimensiuni mari.

  chiuveta suspendata
  Chiuveta suspendată poate fi cea mai bună soluție pentru o baie mică

  Chiuveta prinsă în perete. Dacă ai o baie mică, s-ar putea să fie cea mai bună soluție. Dacă ai o baie mare, iar lipsa spațiului de depozitare de sub chiuveta nu reprezintă o problemă, chiuveta suspendată poate fi o soluție. Pe scurt, acest model se potrivește în orice baie, indiferent de dimensiunile ei. Un lucru important de menționat este că acest tip de chiuvetă a fost gândit astfel încât să vină în ajutorul persoanelor cu dizabilități, pentru că permite scaunului cu rotile să intre sub chiuvetă.

  modele de chhiuvete
  Alege un model cu mobilier, dacă ai multe produse pe care vrei să le depozitezi în baie

  Chiuveta cu mască. Dintre toate aceste modele de chiuvete pentru baie, cea mai practică este chiuveta cu mobilier. Motivul este simplu: poți să depozitezi aici multitudinea de produse cosmetice pe care o deții, produsele de curățenie, prosoapele sau orice altceva îți dorești. De multe ori, chiuveta este vândută împreună cu masca, însă asta nu este o regulă. Dacă le cumperi separat, măsoară-le cu atenție și asigură-te că se potrivesc, înainte să ajungi acasă și să regreți decizia.

  Cum alegi forma chiuvetei de baie

  După ce ai deslușit misterul modelelor de chiuvete pentru baie, trebuie să alegi o formă. Aceasta poate fi rotundă, semicirculară, pătrată, dreptunghiulară sau ovală. Singura regulă este că modelul chiuvetei trebuie să completeze estetic restul obiectelor din baie. Dacă ai o cadă de colț, cu latura externă curbată, alege un lavoar oval sau rotund. Dacă ai o cadă clasică, dreptunghiulară, sau o cabină de duș, optează pentru o chiuvetă care are la rândul ei unghiuri – dreptunghiulară sau pătrată deci.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Modele de chiuvete pentru baie și cum o alegi pe cea potrivită