Baie

Cum amenajezi o baie modernă – culori, materiale și accesorii

  Regula principală în amenajarea unei băi moderne e să îmbini utilul cu plăcutul. De la culori și materiale, până la piese de mobilier și elemente decorative, iată câteva idei de băi moderne pe care le poți reproduce la tine acasă.

  Stilul de amenajare modern urmează câteva reguli de design bine stabilite. Îți spunem cum poți să le aplici în baia ta.

  Care sunt culorile cele mai potrivite

  idei de bai moderne perete accent
  Dacă ai suficient spațiu, optează pentru un perete-accent zugrăvit într-o culoare intensă
  Foto: Pinterest

  Înainte să începi amenajarea, ai petrecut ore întregi cu telefonul în mână, pe Instagram și Pinterest, dar când ai ajuns în magazinele de specialitate, ți-au făcut cu ochiul toate piesele de mobilier. La baza unei băi moderne stau – de cele mai multe ori – culorile deschise. În special dacă încăperea este de dimensiuni mici. De cealaltă parte, dacă ai o baie spațioasă, poți să vopsești pereții într-o culoare închisă sau să alegi calea de mijloc, un perete accent.

  Ce materiale să alegi

  idei de bai moderne gresie si faianta
  Alege modele lucioase de plăci ceramice
  Foto: Pinterest

  Multe idei de băi moderne pe care ți le inspiră filmele, serialele și pozele din Social Media presupun să ai un spațiu aproape de dimensiunea unei garsoniere, pe care să îl amenajezi cu marmură, granit, travertin sau mozaic.

  Deși sunt deosebite, aceste materiale ridică foarte mult costurile de amenajare. Dacă bugetul nu îți permite să alegi marmură sau granit, poți să optezi pentru un model de faianță lucioasă, care imită materialele mai sus menționate. Costul total va fi înjumătățit, iar rezultatul, foarte asemănător. La Dedeman, de exemplu, găsești multe modele de faianță și gresie potrivite pentru o baie modernă. Pentru un rezultat cât mai natural, alege unul care are plăci de dimensiuni mari.

  Pentru pereți ai și opțiunea de a-i vopsi într-o culoare (sau mai multe), fără a monta faianță sau alt material. Aceste tipuri de băi câștigă din ce în ce mai multe teren și nu necesită investiții mari. Alege o vopsea lavabilă, pentru a evita eventualele pete – Brico Dépôt și Hornbach sunt două exemple de magazine de specialitate unde poți găsi astfel de produse.

  Piese de mobilier și accesorii pentru o baie modernă

  idei de bai moderne mobila
  O chiuvetă dreptunghiulară și un duș walk-in sunt potrivite pentru o baie modernă
  Foto: Pinterest

  O chiuvetă dreptunghiulară, amplasată pe un blat suspendat, un duș walk-in, cu perete din sticlă – toate astea sunt idei de băi moderne care măresc vizual încăperea. Completează designul cu accesorii monocrome, care să aibă forme geometrice cât mai simple.

  Băile moderne sunt ordonate și amenajate în linii drepte, astfel că și mobilierul trebuie să îndeplinească aceleași criterii. Pentru chiuveta dreptunghiulară menționată mai sus, alege un corp suspendat, care să mascheze țevile, iar pentru produsele personale și de curățenie alege un dulap turn sau unul suspendat, în funcție de preferințe și de spațiul de care dispui.

  Pentru o pată de culoare, pune în baie o plantă care să reziste într-un mediu umed și întunecat sau o vază decorativă, din ceramică, de exemplu. Pentru mobilier și obiecte sanitare, vizitează siteul celor de la Ikea, iar pentru accesorii moderne, dar accesibile, aruncă un ochi peste produsele H&M și Zara.

  Dacă ți-ai făcut deja planul pentru amenajarea băii, iar spațiul este, totuși, limitat, iată câteva soluții ingenioase să aranjezi prosoapele într-o baie mică.

  Foto: Pixabay

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum amenajezi o baie modernă – culori, materiale și accesorii