Apartamente cu 3 camere

Amenajare de 72.000 euro: întreg mobilierul a fost realizat la comandă, iar finisajele aduse din afară

  Când intri în acest penthouse de 90 metri pătrați, nu știi la ce să te uiți mai întâi: la peretele din living placat în întregime cu ceramică neagră, la dormitorul cu pat impozant, a cărui tăblie urcă până la tavan, sau la baia luxoasă cu cada amplasată pe o platformă iluminată și ceramică.

  În 2019, un tânăr antreprenor și-a cumpărat la alb acest penthouse situat în complexul rezidențial 4City North, Pipera. L-a atras zona mare de open-space, formată din bucătărie, dining și living, care a permis crearea unui joc special de culori și texturi. Același joc a fost reluat și în dormitor, birou și cele două băi, pentru obținerea unui decor unitar. Stilul abordat este unul eclectic, ce îmbină modernul și avangardismul, iar amenajarea poartă semnătura designerului Laurențiu Paicu.

  Finisaje exclusiviste

  Pereții de la intrarea în casă sunt finisați cu vopsea decorativă lucioasă și catifelată. În principala zonă de interes a casei, open-space-ul, finisajele au rolul de a delimita livingul de zona de dining și bucătărie.

  „În zona de zi am creat două puncte de atracție: zona de televizor și una de lounge, cu un șemineu. Pentru a le scoate în evidență, am finisat pereții de fundal cu plăci ceramice închise la culoare, de mari dimensiuni. Din același material am creat și blatul mesei din dining”, spune Laurențiu.

  Pentru restul pereților, Laurențiu a folosit tapet exclusivist comandat din Olanda, în culori deschise. Acesta pune excelent în valoare canapeaua turcoaz din living.

  Mobilierul din bucătărie este realizat la comandă din MDF vopsit lucios, într-o paletă de gri-antracit și alb. Peretele din dreptul frontului de lucru este finisat cu același tip de placare regăsit în living, pe peretele cu televizorul.

  Pat cu tăblie până la tavan

  Dormitorul este gândit asemenea unui cuib de relaxare, în culori ce reflectă ideea de calm și armonie. Piesa lui de rezistență este patul impozant, a cărui tăblie tapițată ce urcă din podea până în tavan este decorată cu inserții de alamă și oglinzi teșite. Cei doi pereți laterali (cel cu ușa și cel cu geamul) sunt complet finisați cu fototapet italian, pentru a da senzația de spațiu mai mare.

  Biroul este o cameră foarte practică, pentru că servește și ca dressing. 
Astfel, Laurențiu a gândit un dulap pe toată lungimea încăperii, care este nu încăpător, ci și estetic. Unul dintre pereții laterali i-a finisat cu o lavabilă specială pe care poți scrie.

  Buget de 75.000 euro

  Băile sunt bijuteriile penthouse-ului, fiind finisate cu ceramică Apavisa, al cărei design te duce cu gândul la acuarele. 
Baia ce deservește dormitorul matrimonial se remarcă și prin cada neagră, pusă în valoare pe un piedestal iluminat cu LED, iar asta o scoate și mai mult în evidență. Prezența ei este accentuată și de peretele din spate, finisat cu un tapet italienesc înrămat între două scafe cu lumină ambientală.

  Amenajarea întregului apartament a fost gata în cinci luni, iar bugetul investit a fost de 75.000 euro.

  Mobilierul  este realizat integral pe comandă la MobiliCasa și iSofa, după schițele designerului. Perdelele, draperiile și majoritatea finisajelor (plăci ceramice, tapet, stucaturi) sunt comandate din 
Belgia, Olanda și Italia. Corpurile de iluminat sunt cumpărate de la diferite branduri din Italia.

  Tips&tricks de la Laurențiu Paicu

  • Adaugă culoare unei amenajări! O paletă cromatică bine gândită și bine proporționată îi imprimă decorului un aer vesel și optimist.
  • Joacă-te cu texturile lucioase! Luciul creează perspectivă și dă senzația de spațiu mai mare.
  • Pornește amenajarea unei camere de la o temă, pentru a putea creiona un decor armonios și bine proporționat.  Stabilește încă de la început toate elementele decorului, pentru a te asigura că nu dai greș.
  • Investește în calitate! Fie ca vorbim de piese de mobilă, finisaje sau accesorii, calitatea este mai scumpă cu un motiv anume, pe care îl vei vedea în timp.

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de designerul Laurențiu Paicu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Amenajare de 72.000 euro: întreg mobilierul a fost realizat la comandă, iar fi...