DESIGN INTERIOR

Minunea care mi-a permis să umplu pereții cu 20 de rame, oglinzi sau săculeți de depozitare, fără să dau găuri

  Proprietara garsonierei în care locuiesc încă din 2018 e deschisă la propunerile mele de amenajare, am schimbat canapeaua, am transformat balconul în birou, am vopsit pereții, dar nu e deloc de acord să dau găuri în pereți. Doi ani am stat cu pereții goi, până am descoperit soluția salvatoare: un anume tip de benzi autoadezive. 

  În garsoniera mea de 30 metri pătrați, am peste 20 de ilustrații și alte printuri pe pereți, un tablou în toată regula și o oglindă. N-a fost tot timpul așa, până în 2020 pereții erau goi. Încercasem tot felul de benzi dublu adezive care se dezlipeau rapid. Și se lăsa fie cu un strat luat de vopsea, fie cu rame stricate căci picau odată cu banda. 

  În 2020, când intrasem în febra schimbărilor de amenajare, căci lucram de acasă și oricum nu ieșeam aproape deloc, am luat de la Mega Image-ul de lângă bloc un pachet de benzi autoadezive cu „sistem tip arici sustinere tablouri”, în speranța că vor fi mai bune decât cele din trecut. Mi-au schimbat viața. 

  benzi autoadezive command
  Acesta e pachetul minune, care m-a salvat.

  Brandul se numește Command 3M și între timp nu le mai găsesc în Mega Image, dar sunt online pe Emag și atât fizic, cât și online la Brico Depot și Leroy Merlin. Funcționează în pereche: fiecare bandă are pe față arici și pe spate adeziv, ai nevoie de două pentru fiecare punct de prindere. Căci lipești una cu spatele de perete, pe cealaltă cu spatele de obiect și apoi prinzi ariciul unul în celălalt.

  Au și un muțuțui de care să tragi atunci când dorești să le dai jos de pe perete, pe care e musai să-l pui cu capul în jos. 

  benzi autoadezive command
  Instrucțiunile oficiale pe care le găsești pe spatele pachetului.

  Au pachete cu benzi mici sau medii, în funcție de greutatea obiectului pe care vrei să-l agăți. Pot susține, oricum, până la cinci kilograme jumate. Recomandările mele sunt următoarele: pentru ramele mici, până în 21×30 cm (inclusiv), poți folosi o singură pereche de benzi. De la 30X40 cm până la 50X70 cm, câte două perechi (eu le-am pus paralel, pe laturile de sus și jos). Iar pentru cele mari, câte patru perechi. 

  Câteodată poate fi o testare a nervilor să găsești cantul/poziția potrivită pentru lipirea benzilor, dar cu răbdare vei reuși. De asemenea, știu că sunt și alte opțiuni pe piață, dar astea au funcționat cel mai bine pentru mine: se lipesc temeinic, rezistă de mai bine de trei ani, nu lasă urme după dezlipire.

  Ps.: Au și cârlige autoadezive, le recomand și pe ele. Pe ele le-am folosit pentru tablouri mai vechi, cu rame grele și masive, dar și pentru oglinzi decorative, prosoape și în bucătărie, pentru a atârna fundul de lemn, săculeții pentru legume etc.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Minunea care mi-a permis să umplu pereții cu 20 de rame, oglinzi sau săculeț...