LIFE

Primul magazin IKEA din Timișoara s-a deschis cu plantarea unui copac

  IKEA a deschis primul magazin din partea de vest a României și al treilea din țară la Timișoara. Noua incintă a fost inaugurată joi, 8 iunie 2023, cu o ceremonie simbolică de plantare a unui copac. Momentul a adus în prim-plan viziunea companiei de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni.

  Cu o suprafață de 26.000 metri pătrați, noul magazin IKEA din Timișoara oferă o gamă variată de 8.300 de produse de amenajare a locuinței, care reflectă filozofia brandului de design democratic, îmbinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul accesibil.

  plantare copac
  Noul magazin a fost inaugurat printr-o ceremonie de plantare a unui copac

  „IKEA este prezentă pe piața din România de 16 ani și suntem cât se poate de bucuroși de faptul că astăzi avem ocazia să facem acest pas important – deschiderea primului magazin în regiunea de vest a țării. Valoarea totală a investiției este de 60 de milioane de euro, ceea ce ne-a permis să creăm cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de Sud-Est și să aducem 300 de oportunități de angajare în regiune”, spune Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara.

  Magazinul IKEA Timișoara este unic și mulțumită faptului că este primul magazin IKEA cu o grădină a biodiversității, aceasta având o suprafață de 1.600 metri și servind drept cămin pentru plante și insecte specifice regiunii, care sporesc biodiversitatea mediului înconjurător al magazinului. Și reprezintă și o sursă importantă de inspirație, cu numeroase camere amenajate și zone de display care îți pot oferi idei de design pe care să le aplici și la tine acasă. La finalul sesiunii de cumpărături, te poți relaxa în zona IKEA Café, pe terasa în aer liber și la Småland, locul de joacă dedicat copiilor.

  Standarde de construcție și operațiuni de business inovatoare și sustenabile

  magazin ikea timisoara
  Este primul magazin IKEA cu o grădină a biodiversității, aceasta având o suprafață de 1.600 metri și servind drept cămin pentru plante și insecte specifice regiunii

  Noua construcție urmează standardele BREEAM și este realizată în acord cu misiunea IKEA de a fi o companie circulară cu zero deșeuri și emisii reduse de carbon. Totodată, IKEA Timișoara își propune să fie un vecin bun pentru comunitățile din împrejurimi, cât și un loc de muncă excelent.

  Parcarea noului magazin IKEA Timișoara are o capacitate de 754 de locuri disponibile, fiind dotată și cu 12 stații de încărcare a vehiculelor electrice și cu o infrastructură creată pentru o viitoare extindere, care poate susține până la 150 de stații de încărcare. Magazinul folosește energie regenerabilă, fiind dotat cu 1.750 de panouri fotovoltaice pe acoperiș, și utilizează o centrală geotermală pentru consumul de energie.

  Magazinul IKEA Timișoara din comuna Dumbrăvița este deschis în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 21:00, iar în zilele de duminică magazinul va funcționa între orele 10:00 și 20:00. Ziua deschiderii a reunit reprezentanți cheie din partea IKEA – Ekaterina Egorova, CEO IKEA SEE, și Nicoletta Muscinelli, Market Manager IKEA Timișoara, precum și partenerii IKEA împreună cu reprezentanți din partea autorităților locale – Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și Therese Hyden, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în România.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Primul magazin IKEA din Timișoara s-a deschis cu plantarea unui copac