DIY

Cum să faci un candelabru DIY pentru grădină, terasă sau balcon

  Cauți o soluție rapidă pentru iluminatul ambiental pe terasă? Nu te grăbi să iei la pas magazinele home&deco pentru că poți crea cu mâinile tale un corp de iluminat care să îți facă mai plăcute serile petrecute în grădină.

  Ai nevoie de următoarele:

  • borcane goale;
  • lumânări pastilă;
  • sfoară;
  • sticle goale (opțional);
  • bandă dublu adezivă (opțional).
  Un astfel de corp de iluminat te va ajuta să creezi o atmosferă cozy pe terasă

  Începe prin a alege câteva borcane de dimensiuni diferite. Ele vor fi, practic, abajururile candelabrului pentru terasă. Taie sfoara în bucăți cât mai lungi. Apoi leagă câte o bucată de sfoară de o parte și de alta a gurii fiecărui borcan. Capetele nu se leagă în acest punct al proiectului. Următorul pas este să introduci câte o lumânare pastilă în fiecare borcan. Singurul lucru care îți mai rămâne de făcut este să asamblezi candelabrul. Îl poți agăța de pergolă, de boltă sau de crengile unui copac, preferabil deasupra mesei.

  Folosește lumânări parfumate ca să alungi țânțarii

  candelabru DIY
  Borcanele de iaurt au dimensiunea perfectă pentru acest proiect

  Nu pune toate recipientele în același loc. Creează puțină dinamică, atârnând borcanele la înălțimi diferite. Se rezolvă simplu, din sfori. Poți adăugă și câteva sticle goale în care să așezi crenguțe sau florile tale preferate. Partea bună a acestui candelabru improvizat este că nu are nevoie de rețetă. Tu stabilești numărul de borcane, lungimea „cablurilor”, unde îl așezi. Dacă vrei să ții insectele la distanță, folosește lumânări cu miros de lămâie. Proiectul nu ar trebui să îți ocupe mai mult de o jumătate de oră.

  Trucuri pentru un proiect reușit

  Cel mai probabil, ai deja în casă tot ce îți trebuie pentru acest proiect
  • Folosește borcane mici de iaurt sau pastă de tomate. Recipientele mari sunt mai grele și există riscul producerii de accidente nedorite.
  • Îndepărtează etichetele de pe borcan cu o soluție făcută din ulei și bicarbonat de sodiu. Lasă amestecul să acționeze 15-20 de minute, apoi îndepărtează adezivul rămas cu partea abrazivă a unui burete de spălat vase. Limpezește cu apă caldă din abundență.
  • Fixează lumânările de fundul borcanelor cu bandă dublu adezivă. În caz contrar, pereții recipientelor se vor murdări cu ceară topită la fiecare adiere de vânt.

  Sursă foto: Alina Iliceanu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să faci un candelabru DIY pentru grădină, terasă sau balcon