Advertoriale

La ce temperatură ar trebui să setezi aerul condiționat

publicat pe 01 sept. 2023

    În perioada verii, aerul condiționat este un aliat prețios în lupta împotriva căldurii. Totuși, cum se folosește corect acest aparat de climatizare și care este temperatura ideală pentru corpul uman? Mai mult, care este diferența de temperatură dintre interior și exterior care ar trebui setată pentru a nu afecta sănătatea? Vom explora în detaliu pe câte grade Celsius ar trebui să setezi aparatul pentru confortul termic în timpul zilei, cât și a nopții, dar și cum să economisești energie electrică, indiferent că folosești un aparat de aer condiționat split sau un aparat de aer condiționat portabil.

    Care este temperatura optimă în sufragerie pe timp de vară?

    În mod evident, temperatura ideală pe timp de zi diferă de cea din timpul nopții. Pentru sufragerie, specialiștii încurajează ca pe parcursul zilei să setăm aparatul de aer condiționat cu aproximativ 7-10°C mai puțin decât temperatura exterioară. Acest lucru ar trebui făcut pentru ca, în cazul în care trebuie să ieși din locuință, organismul să suporte ușor schimbarea. În caz contrar, tensiunea arterială va crește și pot apărea senzații de amețeală sau chiar leșin.

    Desigur, spunem că temperatura ideală aproximativă ar trebui să fie de 25-26°C, însă acest fapt poate fi ușor influențat de cantitatea de lumină solară directă, calitatea termoizolației și a tâmplăriei, numărul de persoane din încăpere, tipul de activitate întreprins, cât și de umiditatea din cameră. Prin urmare, există șansa de a fi nevoit să setezi AC-ul pe 22-24°C.

    Care este temperatura optimă în dormitor pe timp de vară?

    În dormitor petreci o bună perioadă din timp stând nemișcat, prin urmare poți seta temperatura la o valoare superioară, între 26-27°C. Totuși, multe dintre modelele de aer condiționat de pe piață au și moduri de utilizare pe timp de noapte, mult mai silențioase și care permit programarea opririi în termen de câteva ore.

    Care este temperatura optimă pentru camera bebelușului?

    Când vine vorba de îngrijirea sugarului, una dintre cele mai importante preocupări este climatizarea optimă în camera acestuia. Temperatura dormitorului bebelușului este un factor esențial pentru a-i asigura confortul termic necesar. În mod intuitiv, aceștia nu pot fi expuși la temperaturi extreme, iar ideal este să adaugi 1-2°C peste setarea pe care ai face-o în mod normal pentru dormitorul tău.

    Până la ce temperatură exterioară funcționează aerul condiționat?

    Prognozele meteo sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, așa că este normal să te întrebi ce temperaturi sunt prea ridicate sau prea scăzute pentru ca un aer condiționat să funcționeze corespunzător. Află că în modul de răcire, unitatea exterioară va funcționa în parametri optimi în medii de pana la 47°C. 

    Cât consumă un aparat de aer condiționat?

    În contextul creșterii prețurilor la electricitate, din ce în ce mai mulți români evită să pornească aerul condiționat de teama facturilor mărite. Deși, dacă deții un model clasa A sau A+ nu ar trebui să îți faci probleme, deoarece acesta va consuma cu până la 40% mai puțin comparativ cu un model din clasa energetică C sau D.

    În fișa tehnică a produsului vei găsi informații despre câți kw consumă aparatul tău de aer condiționat, putând astfel să aproximezi, în funcție de prețul oferit de furnizorul de electricitate, care este costul final. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments