TURURI DE CASE

Între cozy și industrial, acasă la o familie de români din Berlin

publicat pe 11 nov. 2019

  Nume: Mădălina Negrilă, asistent recrutare
  Oraș: Berlin, cartierul Kopenick
  Tip de locuință: apartament cu două camere
  Suprafață: 57 de metri pătrați
  Stă aici: de aproape un an, chiriașă
  Împarte casa cu: soțul ei, Lucian, și fiica lor, Sonia

  În 2018, Lucian şi Mădălina au hotărât să se mute definitiv în Berlin, împreună cu fiica lor. Au închiriat un apartament de două camere într-o zonă liniştită din capitala Germaniei, pe care l-au mobilat în întregime.

  Au ales un apartament nou, pe care l-au amenajat de la zero și în care Mădălina a avut spațiu să-și manifeste creativitatea. A fost, într-adevăr, dificil să susțină financiar și mutarea din țară, și amenajarea care a ajuns la 3000 de euro, dar în trei luni au reușit să își aranjeze casa așa cum plănuiau.

  Majoritatea pieselor de mobilier sunt de la Ikea, pe care Mădălina le-a combinat într-un stil aerisit, în culori neutre, împrumutate din natură. A adăugat și câteva elemente industriale, precum corpurile de iluminat din metal, care să se asorteze cu clădirea cu tavan înalt şi nefinisat.

  A fost important pentru ea să creeze o atmosferă intimă și să aducă sentimentul de acasă într-un apartament situat la sute de kilometri de Bucureşti.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Un mix între stilul industrial şi cel boho chic.

  Inspirație: Instagram e sursa mea principală de inspiraţie.

  lustra industriala apartament Berlin
  Lustra de inspirație industrială este preferata Mădălinei. Foto: Mădălina Negrilă

  Elementul preferat: Lustra de inspiraţie industrială, cu becurile aferente tip Edison.

  Cea mai mare provocare: Să legăm firele aferente unei lustre cu opt braţe, iar apoi să o fixăm în tavan fără ajutorul unei scări (în condiţiile în care tavanul aici este mult mai înalt decât cel dintr-un apartament obişnuit din Bucureşti).

  Cel mai bun lucru iarna: Încălzirea din pardoseală. Dimineţile de iarnă sunt mult mai plăcute atunci când te poţi da jos din pat desculţ, fără riscul de a-ţi îngheţa picioarele.

  Cel mai bun lucru vara: Soarele nu bate direct în casă. Și faptul că stăm la parter, iar balconul apartamentului nostru e deschis și are ieșire către curtea blocului. Ne simţim de parcă am sta la casă. Iar locul de joacă din curtea blocului este ideal pentru cea mică.

  Ce spun prietenii: Sunt super impresionaţi de tavanul apartamentului. Și ne întreabă de fiecare dată: „Ahhh, deci încă nu este finalizat blocul?”. Dar întregul concept din spatele acestui bloc, şi al apartamentelor în sine, este unul industrial, ce lasa impresia unei clădiri nefinisate.

  sifonier PAX amenajare industrială
  Șifonierul a fost cel mai costisitor obiect de mobilier. Foto: Mădălina Negrilă

  Cel mai mare răsfăț: Șifonierul a fost cel mai costisitor. Recunosc că încă de când locuiam în Bucureşti visam să am un dulap PAX de la Ikea pe care să-l pot configura după bunul meu plac.

  Proiectul DIY pe care l-ai făcut pentru casa ta: Amenajarea apartamentului a fost în sine un proiect DIY. De la asamblarea mobilei exclusiv IKEA, la îmbinarea firelor pentru a putea monta lustra din living, la montarea galeriilor şi până la vopsirea unui perete negru, pentru a-i oferi Soniei posibilitatea de a-şi dezvolta latura artistică pe el.

  Ce personaj de ficțiune s-ar simți cel mai bine la tine acasă: Cred că personajele din Friends ar aprecia cu siguranţă apartamentul și balconul. Numai bun pentru întâlnirile dintre prieteni.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Cred că cu cât te implici mai mult în amenajarea propriei locuinţe, cu atât este mai mare satisfacţia pe care o vei avea la final. Căci cine poate pune mai mult suflet în amenajarea propriei case, decât tu, cel care vei locui acolo în final.

  Povestea și imaginile din acest apartament ne-au fost trimise de Mădălina. Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Între cozy și industrial, acasă la o familie de români din Berlin