Design exterior

Idei de amenajare pentru un balcon mic

Balconul poate fi dificil de amenajat, mai ales dacă spațiul e limitat, dar, cu câteva trucuri, îl poți transforma în cel mai relaxant loc. Chiar și în blocurile comuniste, unde spațiul a fost „raționalizat”, poți pune în aplicare câteva idei de amenajare pentru un balcon mic și imediat ți se va părea mai încăpător.

Balconul nu e numai loc de depozitare. După ani întregi în care i-am văzut pe părinți și bunici umplând balconul cu tot ce nu voiau să mai vadă prin casă – de la borcane cu murături la rufe puse la uscat – e dificil să ni-l imaginăm altfel. Însă, cu ajutorul câtorva idei de amenajare pentru un balcon mic, poți descoperi că e mult mai spațios decât credeai și îl poți folosi pe post de refugiu: ca să te relaxezi sau ca să lucrezi. 

Idei de amenajare pentru un balcon mic

1. Renunță la dulapuri

Dacă îți dorești să folosești balconul ca pe un spațiu de relaxare și nu ca pe un depozit, pune un dulap numai dacă e absolut necesar.
Mobilierul de depozitare ocupă mult spațiu și încarcă. Știind că îl ai, în loc să arunci ce nu mai folosești și să cumperi numai ce ai neapărată nevoie, vei strânge lucruri inutile încurajată de gândul că ai unde să le pui. Va deveni neîncăpător în scurt timp și vei mai pune încă unul și tot așa până balconul va fi sufocat.

2. Pune plante pe vertical

Montează un suport vertical pentru plante. Foto: Pinterest

Plantele purifică aerul, te fac să te simți ca într-o grădină și dau un aer exotic spațiului. Așează-le pe vertical, ca să ocupe cât mai puțin loc. Poți dedica un întreg perete lor, cât timp montezi pe el un panou sau bare de fier, de care să agăți ghivecele sau jardinierele. 

3. Folosește culoare

idei de amenajare pentru un balcon mic culori
Adaugă accente de culoare peste tot. Foto: Pinterest

În funcție de stilul care ți se potrivește, gândește amenajarea în jurul unei culori sau folosește-o doar în accesorii, pentru accente. 

Dacă pornești de la culoare, vopsește tot balconul într-o nuanță caldă, pe care să pice frumos lumina soarelui. Sau alege o culoare care îți dă energie, în care să vopsești un perete întreg, ca apoi să faci amenajarea în jurul lui. 

Altfel, adaugă accente de culoare prin accesorii, cum sunt pernele, covorul sau lumini. 

4. Pune accentul pe confort

Aranjează câteva pături și perne confortabile pe scaune. Foto: Pinterest

Fie că alegi două scaune, fotolii sau o banchetă, caută să fie cât mai confortabile, cu perne, ca să folosești balconul cât mai des. Măsoară fiecare spațiu și caută piese care să se potrivească la fix, căci e dificil să le modifici, dacă descoperi nepotriviri după ce le-ai cumpărat.

Spune-ți părerea

avatar
  Subscribe  
Notify of
ULTIMELE ARTICOLE