
Idei de amenajare pentru un balcon mic
Balconul poate fi dificil de amenajat, mai ales dacă spațiul e limitat, dar, cu câteva trucuri, îl poți transforma în cel mai relaxant loc. Chiar și în blocurile comuniste, unde spațiul a fost „raționalizat”, poți pune în aplicare câteva idei de amenajare pentru un balcon mic și imediat ți se va părea mai încăpător.
Balconul nu e numai loc de depozitare. După ani întregi în care i-am văzut pe părinți și bunici umplând balconul cu tot ce nu voiau să mai vadă prin casă – de la borcane cu murături la rufe puse la uscat – e dificil să ni-l imaginăm altfel. Însă, cu ajutorul câtorva idei de amenajare pentru un balcon mic, poți descoperi că e mult mai spațios decât credeai și îl poți folosi pe post de refugiu: ca să te relaxezi sau ca să lucrezi.
Idei de amenajare pentru un balcon mic
1. Renunță la dulapuri
Dacă îți dorești să folosești balconul ca pe un spațiu de relaxare și nu ca pe un depozit, pune un dulap numai dacă e absolut necesar.
Mobilierul de depozitare ocupă mult spațiu și încarcă. Știind că îl ai, în loc să arunci ce nu mai folosești și să cumperi numai ce ai neapărată nevoie, vei strânge lucruri inutile încurajată de gândul că ai unde să le pui. Va deveni neîncăpător în scurt timp și vei mai pune încă unul și tot așa până balconul va fi sufocat.
2. Pune plante pe vertical

Plantele purifică aerul, te fac să te simți ca într-o grădină și dau un aer exotic spațiului. Așează-le pe vertical, ca să ocupe cât mai puțin loc. Poți dedica un întreg perete lor, cât timp montezi pe el un panou sau bare de fier, de care să agăți ghivecele sau jardinierele.
3. Folosește culoare

În funcție de stilul care ți se potrivește, gândește amenajarea în jurul unei culori sau folosește-o doar în accesorii, pentru accente.
Dacă pornești de la culoare, vopsește tot balconul într-o nuanță caldă, pe care să pice frumos lumina soarelui. Sau alege o culoare care îți dă energie, în care să vopsești un perete întreg, ca apoi să faci amenajarea în jurul lui.
Altfel, adaugă accente de culoare prin accesorii, cum sunt pernele, covorul sau lumini.
4. Pune accentul pe confort

Fie că alegi două scaune, fotolii sau o banchetă, caută să fie cât mai confortabile, cu perne, ca să folosești balconul cât mai des. Măsoară fiecare spațiu și caută piese care să se potrivească la fix, căci e dificil să le modifici, dacă descoperi nepotriviri după ce le-ai cumpărat.
-
Balcon
Trucuri și soluții pentru amenajarea unui balcon închis sau deschis
-
Balcon
5 criterii de care să ții cont când alegi copertina balconului și 5 modele recomandate de arhitecți
-
Before&After
Before&after dintr-un balcon scos din cărțile lui Jules Verne: au făcut totul singuri, inclusiv tăierea lambriurilor
-
LIFE
6 cazări din țară și din străinătate pe care să le încerci măcar o dată în viață
Nici nu știm care-i mai specială!
-
Apartamente cu 3 camere
Apartament de 120 metri pătrați din centrul Capitalei, amenajat cu 50.000 euro
O amenajare aerisită și practică.
-
LIFE
Hotspot: Rual, Apro-Bistro – localul inedit unde poți mânca bine, în timp ce faci și piața
Pleci de acolo cu desaga și stomacul pline.