
Hotspot: gelateriile bucureștene în care nu vei ști ce să faci mai repede, poze sau să savurezi toate sortimentele deodată (ep. I)
Dacă prin 2015 încă nu era vreo gelaterie în București care să facă furori, în 2021 sunt mai multe care îmbină gustul excelent cu un design bine pus la punct. Cele mai multe sunt deschise de oameni pasionați, care au muncit mult ca să învețe să prepare rețete și să poate pună bazele unor afaceri de lungă durată.
Am povestit cu proprietarii a trei gelaterii din București despre parcursul lor antreprenorial, sortimentele inedite de gelato sau sorbet pe care le pregătesc zilnic din cele mai proaspete ingrediente, dar și despre conceptul de design. Pregătește-ți camera pentru a surprinde cele mai colorate cupe de gelato, corpurile de iluminat formate din conuri reale, formele geometrice și „înghețata topită” de pe pereți.
P.S: am recomandat câte un sortiment delicios pentru fiecare gelaterie din București în parte. Și aici găsești episodul II.
1. Saint Gelato
View this post on Instagram
După o plimbare prin parcul Cișmigiu, pe Bulevardul Elisabeta nr. 26 vei întâlni locația Saint Gelato – o gelaterie cochetă, inaugurată în luna septembrie a anului 2020. Cezar Ailincăi, fondatorul business-ului, a fost pasionat dintotdeauna de înghețată și de bucătăria italiană. Pe cea din urmă a considerat-o ca fiind bine reprezentată la nivel local și național, însă piața de înghețată artizanală, cu toate că era una ofertantă, era insuficient acoperită, spune el. Așa că a decis să pună bazele unei gelaterii care să ofere o sumedenie de gusturi.
„Odată ce am luat decizia de a merge pe acest drum, primul pas a fost să urmez cursuri de gelatier în Italia, țara în care a luat naștere gelato. Ulterior cursurilor au apărut și primele provocări legate de identificarea și alegerea unui spațiu pretabil pentru acest tip de activitate, amenajarea locației încercând să optimizeze spațiului disponibil atât pentru producție (laborator), cât și pentru zona de vânzare și servire”, povestește Cezar.
View this post on Instagram
Din dorința de a face produsul de la zero și de a le oferi clienților săi o înghețată artizanală de înaltă calitate, Cezar a dezvoltat câteva rețete proprii de înghețată, cu gusturi originale. La Saint Gelato găsești atât gusturile clasice, cât și sortimente precum ricotta cu smochine caramelizate, cremă catalană sau migdale și coajă de portocală confiată. În plus, sortimentele de tip sorbet sunt numai bune pentru cei care au intoleranță la lactoză sau sunt vegani.
Gelateria are 85 metri pătrați și este amplasată într-o clădire veche din centrul Bucureștiului. Identitatea vizuală și designul ambiental au fost gândite și implementate de către doi designeri specializați pe branding și amenajări creative, Ruxandra Pipelea și Olivian Bezem. În urma unui concept bine gândit de către echipă, formele și paleta cromatică alcătuită din nuanțe pastelate și gri au fost alese pentru a transpune cât mai bine ideea de gelaterie.
View this post on Instagram