LIFE

Obsesia lunii: fotoliul gonflabil și iluminat care setează mood-ul în orice locuință

publicat pe 15 feb. 2023

  Dacă te gândești să setezi tonul unei amenajări interioare și prin lumină, dar și printr-o piesă de mobilier statement, atunci iată o soluție: un fotoliu gonflabil și iluminat care setează o atmosferă plăcută și cool în orice locuință.

  Știi deja că lumina poate transforma complet un spațiu. La fel și piesele de mobilier alese, care pot transforma cu totul spațiul din punct de vedere vizual. O companie franțuzească a pornit la drum cu aceste idei și a realizat ceva ce nu părea a fi realitate până de curând: piese de mobilier iluminate care setează o atmosferă caldă în orice locuință. Și care, pe lângă faptul că dau tonul amenajării, sunt și gonflabile.

  Fotoliul gonflabil și iluminat, o piesă de mobilier unică

  MOJOW este compania care a realizat astfel de piese de mobilier unicat. Noua lor colecție, denumită Yomi, aduce în prim-plan o serie de fotolii gonflabile și iluminate în diverse culori, perfecte atât pentru proiecte de amenajare la interior, cât și la exterior.

  Fotoliile gonflabile și iluminate au fost prezentate de curând la expoziția Maison & Objet 2023 și au atras toate privirile, fiind considerate niște piese cu design atemporal. Iar faptul că sunt iluminate transformă aceste fotolii în piese de mobilier ideale pentru a ridica orice stare de spirit.

  Fotoliul iluminat și gonflabil e doar o parte din colecția Yomi, MOJOW mai propune și canapele de același tip sau măsuțe. Fotoliul are un cadru metalic negru, iar materialul folosit pentru scaunul gonflabil este un poliuretan termoplastic. Adică este un material reciclabil, biodegradabil și extrem de rezistent. Astfel că pe lângă un mood pe care îl setează, fotoliul este și prietenos cu natura.

  Olivier Santini, unul dintre designerii principali ai companiei din Franța, a creat designul acestui fotoliu. Scaunul are un aspect mătuit pentru a răspândi lumina prin materialul eco. Mulți dintre utilizatori au mai apreciat că fotoliul aduce o atmosferă festivă în spațiul în care este pus, grație felului în care lumina este propagată.

  Detalii tehnice despre fotoliul gonflabil și iluminat

  Fotoliile gonflabile și iluminate din colecția Yomi sunt disponibile în mai multe culori: portocaliu, verde, roz, albastru sau alb. Fotoliile cântăresc aproximativ 10 kilograme și pot susține o greutate de până la 150 kilograme.

  Prețul pentru un astfel de fotoliul iluminat și gonflabil este de aproximativ 550 euro. Iar livrarea, spune MOJOW, se face în 72 ore. În pachet este inclus și un dispozitiv cu care să poți umfla scaunul. Compania mai spune că materialul gonflabil face față eventualelor uzuri provocate de animalele de companie.

  MOJOW are și alte colecții de mobilă gonflabilă. Între celelalte colecții se numără Yoko, Floofy, Helly și Ziba. Fiecare colecție propune piese de mobilier gonflabile statement pentru interior sau exterior, de la scaune, băncuțe sau măsuțe de cafea.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Obsesia lunii: fotoliul gonflabil și iluminat care setează mood-ul în orice l...