Apartamente cu 2 camere

Designerul a comandat toate finisajele din străinătate pentru amenajarea unui apartament din Mamaia

  Mobilier din MDF lucios, stucaturi elegante, oglinzi fațetate, tapet premium, acestea sunt câteva dintre trăsăturile definitorii ale acestui apartament de două camere, situat în Mamaia, a cărui amenajare a costat 60.000 euro.

  După ani petrecuți în afară, o tânără s-a întors acasă, în Mamaia, unde și-a cumpărat propriul apartament (52 metri pătrați). Situat într-unul dintre cele mai prestigioase complexe rezidențiale din Mamaia, apartamentul este amplasat chiar pe plajă, cu vedere la malul mării, și a fost cumpărat în 2021, în stadiul de proiect.

  Pentru amenajare, proprietara a colaborat cu arhitectul Laurențiu Paicu, căruia i-a dat mână liberă în a crea un concept de design potrivit personalității ei. Rezultatul este o amenajare eclectică, cu influențe neoclasice și avangardiste.

  amenajare eclectica living
  Tapetul are motive 3 D, ce sugerează prezența unor arcade.

  „Punctul de pornire a fost propunerea unui concept, alegerea unei palete de culori dominante și crearea unor puncte multiple de interes atât cu ajutorul texturilor și finisajelor, cât și al pieselor de mobilier și decorațiunilor“, spune Laurențiu.

  Cea mai de impact zonă este zona de zi, un open-space ce cuprinde livingul, diningul și bucătăria. Reunite sub o compoziție unitară, acestea se remarcă printr-o paletă de culori atent alese, prin jocuri de lumini și texturi inedite.

  Tapet cu motive 3D

  În living, canapeaua albastră atrage privirea nu doar prin culoarea vibrantă, ci și prin designul special, definit de lamele consecutive. Pe peretele din spatele ei, Laurențiu a ales să folosească stucaturi, la fel ca în dormitor. Iar peretele opus, pe care e montat și televizorul, e decorat cu un tapet premium italian, cu motive 3D, ce sugerează prezența mai multor arcade.

  Zona de dining este compusă dintr-o masă cu blat din quartz negru și șase scaune transparente din plexiglas. O oglindă formată din triunghiuri fațetate, încadrate într-o ramă de stucaturi, accentuează eleganța și aerul sofisticat al zonei de luat masa.

  În imediata apropiere se află bucătăria, mobilată pe comandă cu piese din MDF lucios gri antracit și blat din quartz. Pentru a nu strica armonia decorului, toate electrocasnicele sunt încorporate.

  Pat cu tăblie pe toată lungimea peretelui

  În dormitor, patul tapițat, a cărui tăblie se desfășoară pe toată lungimea peretelui și este completat de un tapet premium ce se continuă din tăblie până în tavan. În fața patului e zona de TV, cu o comodă și o măsuță de machiaj.

  Dressingul, poziționat perpendicular cu patul, este încastrat în perete, iar ușile sunt placate cu oglinzi, pentru a mări vizual spațiul. Tavanul este decorat cu o cornișă de dimensiuni mari, ce ascunde o bandă LED perimetrală.

  Timp și resurse

  Pe foaie, proiectul a fost realizat în aproximativ trei săptămâni, iar șantierul de execuție a durat patru săptămâni de la venirea finisajelor comandate. Mobilierul la comandă a avut un termen de livrare de 70 zile de la plasarea comenzii în execuție. Bugetul de amenajare a fost de 60.000 euro.

  Mobilierul a fost lucrat 90% pe comandă, după schițele lui Laurențiu. Majoritatea finisajelor și elementelor de decor (tapetul, ceramica, perdelele/draperiile, vopselurile și stucaturile) au fost comandate din import, de la brand-uri renumite din Italia, Belgia și Franța.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Laurențiu Paicu

  • Accentuează eleganța unei amenajări cu ajutorul stucaturilor. Pentru montarea lor ca la carte, alege serviciile unui specialist.
  • Alege un pat tapițat, pentru a spori confortul dormitorului tău. Alege o tapițerie în ton cu restul amenajării, pentru a crea un ambient unitar.
  • Folosește un tapet cu efect 3D sau/și multe oglinzi pentru a da senzația de spațiu mai mare.
  • Montează perimetral pe tavan bandă LED, dacă îți dorești o plăcută lumină ambientală, extrem de decorativă.
  • Îndrăznește să folosești pete de culoare îndrăznețe. Acestea vor da energie spațiului și o notă de bună-dispoziție.

  Foto: prin Laurențiu Paicu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Laurențiu Paicu. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Designerul a comandat toate finisajele din străinătate pentru amenajarea unui ...