Apartamente cu 2 camere

Detalii luxuriante și culori tari într-un apartament din Mamaia amenajat ca un hotel de 5 stele

  Ce ai alege între o cameră superbă de hotel de lux și un apartament de 55 metri pătrați ca locuință de vacanță? După ce vezi ce a reușit să facă designerul în acest apartament din Mamaia, mai mult ca sigur vei alege locuința. Detalii glam, confort cât cuprinde și mobilier făcut la comandă.

  Apartamentul, aflat în ansamblul rezidențial Casa del Mare, din Mamaia, are două camere și o suprafață de 55 metri pătrați. Proprietarul, care lucrează în București, în marketing, l-a cumpărat în vara lui 2019 „la gri”. Pentru a se mula pe proiectul de design interior gândit de arhitectul Laurențiu Paicu, a intervenit asupra spațiului cu o serie de modificări, printre care modificări ale prizelor și întrerupătoarelor.

  Punctul de pornire al amenajării a fost stabilirea zonelor funcționale din fiecare cameră. Apoi, Laurențiu și proprietarul au hotărât să meargă pe un stil eclectic, ce pune accentul pe modern și lux.

  apartament Mamaia
  Apartament Mamaia: aapetul italian este importat prin FS Design.

  Laurențiu a început amenajarea din zona de zi, un open-space format din living, bucătărie și holul de intrare, și a tratat spațiul ca pe o compoziție unitară, deși are funcțiuni bine delimitate.

  „Unghiul meu preferat este cel dinspre bucătărie spre zona de living, unde separarea cu ajutorul panourilor de metal auriu creează două sub-zone diferite, dar păstrează ideea de spațiu deschis și aerisit”, spune Laurențiu.

  El a gândit schițele pentru majoritatea pieselor de mobilier, pe care le-a făcut la comandă. Cum ar fi și fotoliul auriu din living, pe care l-a așezat între peretele cu tapet premiun și comoda televizorului. Pentru a crea o continuitate între cele trei zone (living, bucătărie, hol), un joc geometric de stucaturi aurii decorează pereții.

  Bucătăria este mobilată în formă de „L“, pentru a avea cât mai multe spații de depozitare. Blatul frontului de lucru este din quartz antibacterian, iar porțiunea de perete din dreptul lui este finisată cu marmură. La limita bucătăriei cu livingul, în dreptul unuia dintre panourile metalice aurii, se află o mică masă cu patru tabureți, punctată de două lustre moderne.

  A integrat detalii aurii în fiecare încăpere

  Paleta de culori din open-space e și în dormitor, dar aici atmosfera este mai calmă și mai relaxantă. Patul tapițat cu catifea verde-smarald se reazemă pe un perete alb străbătut de trei dungi aurii, laitmotivul amenajării.

  Per total, amenajarea a costat 20.000 euro. Șantierul în sine a durat aproximativ o lună, livrarea finisajelor – circa trei săptămâni, iar a mobilei – încă o lună și jumătate. În buget, a cântărit considerabil și că mobilierul a fost făcut pe comandă. „95% din piesele de mobilier sunt realizate la comandă, căci e cea mai bună metodă de a te asigura că se păstrează ideea designului propus. În acest caz, personalizarea mobilierului a garantat o calitate superioară față de cel în serie”, spune Laurențiu.

   

  Mobila a fost realizată de echipele de la MobiliCasa și iSofa. Tapetul italian și stucatura au fost importate prin furnizorii de la FS Design, iar perdelele și draperiile, de origine belgiană și franceză, au fost importate și croite de Regal Decor.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Laurențiu Paicu

  • Când există un open-space, este important ca sub-zonele să fie marcate. În acest fel, se remarcă rolul lor individual și în același timp se păstrează atmosfera aerisită.
  • Mobilierul lucios este o alegere bună când dorești ca spațiul să pară mai mare. Reflexiile pe care le creează dau amploare și continuitate.
  • Pentru a-i adăuga amenajării un aer luxos, este bine să alegi piese de mobilier sau decorațiuni cu accente metalice (aurii/argintii), oglinzi și perne decorative cu pattern-uri care vor rămâne mereu în trend.
  • Nu îți fie teamă să mixezi stilurile. Unele dintre cele mai bune proiecte de design interior combină multiple stiluri de decor, iar rezultatul este incredibil.

  Foto: prin Laurențiu Paicu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament din Mamaia ne-a fost trimisă de designerul Laurențiu Paicu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  4 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Cosmin
  Cosmin
  3 years ago

  Salut,
  De unde se poate achiziționa covorul din living?
  Mulțumesc.

  Cezara Palade
  Admin
  3 years ago
  Reply to  Cosmin

  Bună, Cosmin. Designerul nu își amintește de unde a fost cumpărat, dar găsești variante asemănătoare prin magazine. Uite trei exemple găsite de noi:

  https://www.laka.ro/covor-180×270-cm-gri-marion-tip-2.html
  https://www.thehome.ro/covoare/covor-argintiu-albastru-din-polipropilena-medellin-lalee-diverse-dimensiuni
  https://mobexpert.ro/products/gishadowlgrdbl080

  Spor la cumpărături 🙂

  Marius
  Marius
  3 years ago

  Autorul acestui articol ar trebui să caute cuvântul luxuriant in dicționar

  Cezara Palade
  Admin
  3 years ago
  Reply to  Marius

  Bună, Marius. Nu sunt autoarea, dar am căutat și iată ce am găsit:

  luxuriant, ~ă a [At: LM / V: (înv) lusu~ / P: ~ri-ant / Pl: ~nți, ~e / E: fr luxuriant, lat luxurians, -tis] 1 (Mai ales d. vegetație) Extrem de abundent. 2 (Fig) Exuberant. 3 (Fig; rar) Deosebit. 4 (Fig; rar) Strălucitor. 5 (Fig; rar) Exotic.

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Detalii luxuriante și culori tari într-un apartament din Mamaia amenajat ca un...