LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

  Primul weekend din luna august aduce o grămadă de evenimente la care să participi. Dacă nu ești plecat din București și încă nu ai planurile făcute, ți-am pregătit o listă de recomandări cu evenimente de weekend la care să mergi. Ateliere, târguri, deja binecunoscutul eveniment cu artere pietonale, festivaluri culinare și un altfel de festival, toate au loc în weekend în Capitală.

  1. Miniatelier de Inner Design, la Ceainăria GreenTea

  ceainaria greentea facebook
  La Ceainăria GreenTea are loc un atelier despre exprimarea de sine și autocunoaștere Foto: Facebook

  Sâmbătă, la Ceainăria GreenTea, aflată pe Strada Dr. Burghelea, numărul 24, se organizează un atelier ca o călătorie de cunoaștere. Denumit Miniatelier de Inner Design, evenimentul este susținut de Loredana Dobrea și începe de la ora 11:00. În cele aproximativ două ore ale atelierului te vei putea conecta cu energia ta creatoare, scopul atelierului fiind să lucrezi pe un subiect de interes pentru tine.

  Astfel, Inner Design se vrea a fi un atelier despre tine, un manifest care are în vedere exprimarea de sine și autocunoașterea prin ilustrație și curaj. Atelierul costă 60 de lei, în preț fiind incluse o băutură răcoritoare și materialele de lucru. Pentru a participa e nevoie să te înscri aici în prealabil, până pe 5 august la ora 23:00. Dacă nu apuci să te înscri la timp, atunci poți scrie un mail pe adresa [email protected].

  2. Târg de viniuri la Club Control

  De sâmbătă, de la ora 12:00, până duminică la ora 20:00, la Club Control o să găsești un târg de viniluri, unul dintre evenimentele recurente ale acestui loc. La târgul de viniluri Paradis Paradis, printre vânzătorii de viniluri îi vei regăsi pe Fonoteca Paradis, pe cei de la Țaca Placa sau pe Spler.

  3. Bazaar de Vară, la CoOperativa bar

  CoOperativa bar facebook
  Târgul de la CoOperativa bar își propune să susțină și să promoveze micile afaceri locale Foto: Facebook

  Un alt eveniment asemănător, Bazaar de Vară se desfășoară sâmbătă și duminică, între orele 11:00 și 19:0, la CoOperativa bar, pe strada Icoanei, numărul 86. Târgul își propune să susțină și să promoveze micile afaceri locale.

  Evenimentul are loc în grădina superbă a localului, acolo unde vei găsi bijuterii, lumânări, decorațiuni, accesorii, haine handmade și vintage, jucării sau uleiuri. Totodată se vor desfășura și ateliere de pictură pe ipsos, ateliere de vitralii și de tatuaje Henna. Există un bar și o un restaurant cu terasă, dar și un food truck la intrare deschis toată ziua. Intrarea este liberă.

  4. Propriul cocktail și un brunch vegan la verv.kitchen

  verv.kitchen facebook
  La verv.kitchen, în weekend, au loc două evenimente interesante la care poți să participi Foto: Facebook

  verv.kitchen, restaurant cu specific vegan, situat pe Strada Italiană 26, are două evenimente interesante în acest weekend. Primul dintre ele se organizează sâmbătă, de la ora 18:00 și presupune să îți imaginezi cum ar arăta și ar gusta propriul tău cocktail. „imagine your own cocktail – gin series” este unul dintre evenimentele preferate ale locului și are ca motto sintagma „să ne ima(gin)năm”. Ginul, ingredientele și atmosfera sunt asigurate de către verv.kitchen. Tu trebuie doar să bifezi prezența.

  Tot la verv.kitchen, dar duminică, între orele 11:00 și 15:00, se desfășoară un brunch vegan, fără gluten și & fără zahăr adăugat. Din meniu fac parte preparate precum: falafel cu legume, arepa cu cârnat beyond & cartofi copți la cuptor, omletă cu legume ca la Baia Mare, ouă scrambled cremoase în stilul franțuzesc și choco banana bread. Iar dacă vii cu prieteni non-vegani, ei își pot adăuga în meniu ouă de la găini crescute în aer liber și brânză cheddar.

  5. Festivalul Turcesc, în Parcul Lumea Copiilor

  Festivalul Turcesc Facebook
  Preparate cu specific turcesc, dansuri și concursuri, pe toate le poți descoperi la Festivalul Turcesc Foto: Facebook

  Lahmacun, Adana Kebab, Lule Kebab, Kataif, Katmer, Gozleme și bineînțeles, baclavale cu arome orientale, toate le poți degusta la Festivalul Turcesc, în Parcul Lumea Copiilor. Evenimentul începe vineri, de la ora 17:00 și ține până la ora 22:00. Iar sâmbătă și duminică se desfășoară între orele 10:00 și 22:00.

  În cadrul festivalului, pe lângă mâncarea cu specific, mai găsiți muzică, dans, produse turcești, tatuaje Henna și pictură pe apă, Ebru. Vor avea loc și concursuri cu premii. Intrarea este liberă.

  6. Străzi deschise continuă și în acest weekend

  strazi deschise facebook
  Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi strada Jean Louis Calderon devin din nou pietonale la „Străzi deschise” Foto: Facebook

  Pe 6 şi 7 august, Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi strada Jean Louis Calderon devin din nou pietonale la „Străzi deschise” și vor fi animate cu zeci de momente de poezie, muzică, proiecte eco şi performance-uri stradale.

  Astfel, zonele pietonale deschise în weekendul 6-7 august, între orele 09:00-22:00 sunt:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;
  • Str. J.L. Calderon între str. Batiște și C.A.Rosetti (Sectorul 2).

  În premieră la „Străzi deschise”, traseul pietonal de pe strada Calderon va include instalaţii de artă, proiecţii video pe carosabil şi ateliere pop-up pe tema sustenabilităţii creative, completate de recitaluri de poezie, DJ seturi şi concerte folk şi pop.

  Pe de altă parte, primul weekend din luna august aduce pe Calea Victoriei la „Străzi deschise” 12 dintre cele mai cunoscute statui vivante produse de Teatrul Masca în ultimii 20 de ani în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României şi instalaţia participativă „De ce iubeşti Bucureşti?” pe faţada magazinului Muzica.

  7. Balkan Jazz Summer Sessions, la Palatul Bragadiru

  În perioada 5-7 august, la Palatul Bragadiru, se desfășoară Balkan Jazz Summer Sessions. Este vorba de o serie de concerte prin care muzicienilor din spațiul balcanic le este oferit contextul de a-și prezenta proiectele personale. Totodată, artiștii sunt invitați să colaboreze în formule inedite alături de artiștii din line-up: DJ Vasile, Asymmetronica sau Frații Cazanoi.

  Balkan Jazz Summer Sessions aduce combinația perfectă între un eveniment cultural cu muzică live și o alternativă bună de a petrecere weekendurile de vacanță în București. Poți să cumperi bilete de aici.

  Foto principală: Facebook verv.kitchen

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 7 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...