LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în București

  Sfârșitul lunii iulie aduce câteva evenimente de weekend importante în București. Vei putea să mergi pe diverse zone pietonale, să cumperi cărți la prețuri speciale, să duci copiii la lecții de istorie pe viu sau să te bucuri de un film în aer liber. Astea sunt recomandările noastre pentru câteva evenimente de weekend la care poți să participi.

  Proiectul „Străzi deschise” se extinde în acest weekend

  strazi deschise facebook
  Proiectul „Străzi deschise” se extinde în acest weekend și strada Jean Louis Calderon Foto: Facebook Străzi deschise

  Pentru weekendul 30-31 iulie, proiectul „Străzi deschise” se extinde  într-o nouă zonă centrală a Capitalei și cuprinde, pe lângă traseele bine-cunoscute de pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff, și strada Jean Louis Calderon.

  Astfel, zonele pietonale, deschise între orele 09:00 și 22:00, din weekendul 30-31 iulie, sunt următoarele:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Șoseaua Kiseleff între strada Arhitect Ion Mincu și strada Monetăriei;
  • Strada Jean Louis Calderon între strada Batiște și C.A.Rosetti (Sectorul 2).

  Pe Calea Victoriei vei avea parte de spectacole de teatru de păpuși prezentate de Teatrul de Animație Țăndărică, momente de magie, spectacole de street dance (prezentate de ARCUB & Asociația Challenge Arts), instalația participativă „De ce iubești București” pe fațada Magazinului Muzica. O lecție interactivă de istorie care va avea loc în fața Muzeului Național de Istorie a României.

  De asemenea, în zona Hotelului Radisson vei putea admira elementele de mobilier stradal din proiectului (Un)balanced.

  Duminică, copiii vor putea lua parte la atelierul de icoane pe sticlă coordonat de Liviu Balâc, distins de Ministerul Culturii cu titlul onorific de Tezaur Uman Viu pentru prelucrarea lemnului – realizare icoane din lemn.

  Pe Șoseaua Kiseleff, copiii vor fi invitați din nou să se joace în aer liber, în zonele de mișcare și de joacă pregătire de PROEDUS.

  În schimb, strada Jean Louis Calderon va găzdui în acest weekend o reeditare a proiectului „Epopeea participativă București ‘21” – un proiect ARCUB, inițiat de Svetlana Cârstean, care are la bază poemul participativ despre București. Inițiativa presupune „ocuparea” străzii cu versuri din acest poem, prilejuind astfel trecătorilor o întâlnire directă, nemediată, cu poezia despre oraș.

  Tot pe Strada Calderon, vor avea lov concerte de jazz, susținute de Albert Tajti (pian), Ioana Spînu (voce), Paolo Profeti (saxofon), recitaluri de muzică pop (Școala de Artă București),  o paradă a cățeilor (ASPA) și vor fi amenajate noi spații de joacă și mișcare pentru copii (PROEDUS).

  Bazar de carte la Librăria Humanitas Kretzulescu

  Sâmbătă, între orele 11:00 și 21:00, Librăria Humanitas Kretzulescu organizează, pe terasa librăriei, o nouă ediție de bazar de carte. Aici poți să găsești sute de titluri la prețuri începând cu 5 lei. Iar duminică, aceeași librărie are o ofertă specială de 20% reducere la toate cărțile.

  Întâlnire cu dacii și romanii

  Terra Dacica Aeterna intalnire daci si romani
  La Muzeul Național de Istorie a României copiii își pot da întâlnire cu dacii și romanii Foto: Facebook Terra Dacica Aeterna

  Tot sâmbătă, între orele 13:00 și 14:30, la Muzeul Național de Istorie a României are loc o lecție de istorie vie în care copiii își pot da întâlnire cu dacii și romanii. Această parte a istoriei țării este pusă în scenă de membrii asociației Terra Dacica Aeterna. Tot ei vor pune la dispoziție replici de arme, armuri, scuturi, coifuri și vor răspunde la toate întrebările legate de strămoșii noștri.

  Prețul biletului include și un tur ghidat la replica Columnei lui Traian, la Tezaurul Istoric al României și un concurs de tip treasure hunt. Înscrierile se pot face nominal (pentru pregătirea unor diplome) doar prin Booktes. Prețul unui bilet este de 64,8 lei.

  Cristal Fest, la Muzeului Geologic Național

  cristal fest facebook Muzeul Geologic Național
  Intrarea la Cristal Fest este doar 5 lei Foto: Facebook Muzeul Geologic Național

  La Cristal Fest, care are loc între 28 și 31 iulie, în curtea Muzeului Geologic Național, poți să găsești cristale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase.

  Prețul unui bilet de intrare este de 5 lei.

  Bucharest Film Awards, la DESCHIS Gastrobar

  cinema deschis gastrobar
  Bucharest Film Awards se vede la DESCHIS Gastrobar Foto: DESCHIS Gastrobar

  Duminică, de la ora 21:00, la DESCHIS Gastrobar (Spaiul Unirii 160), se proiectează pe ecranul generos al localului toate scurtmetrajele câștigătoare la Bucharest Film Awards. Se pregătește un maraton de șase filme scurte, care te vor purta într-un rollercoaster emoțional, cu povești memorabile. Organizatorii oferă și un teaser, ca să înțelegi la ce să te aștepți.

  Filmele beneficiază exclusiv de subtitrare în limba engleză. Pentru o bună organizare, e important să ajungi la DESCHIS Gastrobar cu cel puțin 15 minute înainte de proiecții. Accesul la seara de film se face pe bază de rezervare la numărul de telefon 0753.372.447.

  Foto principala: Facebook DESCHIS Gastrobar

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi în weekend în...