LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

  Dacă nu ai plecat la Electric Castle și ai rămas în București, ți-am pregătit o serie de recomandări cu evenimente de weekend. Ai parte și de concerte rock, expoziții sau plimbări pe trasee pietonale. Sau poate te interesează o seară de film în aer liber. Astea sunt recomandările noastre de evenimente de weekend la care poți să mergi.

  1. Vizitează Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta

  Casa Regală a României a anunțat recent că Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta (Șoseaua Kiseleff, numărul 28) poate să fie vizitată toată vara, începând de vineri, 15 iulie. Momentan, expoziția poate să fie vizitată potrivit unui program prestabilit pentru luna iulie. Programul pentru luna august va fi anunțat ulterior, transmite Familia Regală a României într-o postare pe pagina de Facebook.

  Iată programul de vizitare pentru Expoziția Regală:

  • Vineri, 15 iulie, sâmbătă 16 iulie, duminică 17 iulie: vizitele sunt permise în intervalul orar 10:00-13:00 și intervalul orar 14:00-17:00
  • Vineri, 22 iulie, sâmbătă 23 iulie, duminică 24 iulie: vizitele sunt permise în intervalul orar 10:00-13:00 și 14:00-17:00
  • Vineri, 29 iulie, sâmbătă 30 iulie, duminică 31 iulie: vizitele sunt permise în intervalul orar 10:00-13:00 și 14:00-17:00.

  Dacă vrei să vizitezi expoziția nu ai nevoie de rezervare în prealabil. Biletele costă 20 de lei pentru copii, studenți și pensionari și 40 de lei pentru adulți.

  La Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta poți să admiri următoarele: Salonul Mihai I, Galeria de Artă, Salonul Carol și Elisabeta, Biroul Majestății Sale, Salonul Alb, Sala Regilor, Scările de Marmură și Sufrageria Mare. De asemenea, poate fi vizitată și grădina Palatului Elisabeta, iar la finalul turului vei fi invitat la Magazinul de suveniruri.

  Pentru vizite în grupuri e nevoie de un mail trimis în prealabil la adresa [email protected] în care să se specifice data, ora și numărul de participanți care vor alcătui grupul.

  2. Rock the City, la Romexpo

  După trei ani de pauză, festivalul Rock the City se desfășoară weekendul acesta la Romexpo. Trupa KISS concertează pentru prima dată în România, în cadrul festivalului, fiind, de altfel, în turneul ei de adio, după o carieră de 49 de ani.

  În line-up-ul festivalului mai apar britanicii de la WHITESNAKE, trupă care, de asemenea, își încheie cariera după 44 de ani. Totodată, vor mai concerta două trupe de power-metal, nemţii de la Powerwolf şi turcii de la Saints ’N’ Sinners.

  Festivalul are loc în parcarea A din complexul Romexpo, prețurile biletelor fiind următoarele:

  • Normal Circle – 270 lei;
  • Golden Circle – 440 lei;
  • Diamond Circle – 600 lei;
  • Tribuna VIP – 700 lei.

  3. Străzi deschise, în premieră pe pe strada Alexandru Constantinescu

  strazi deschise facebook
  Pentru prima dată în proiectul „Străzi deschise”, strada Alexandru Constantinescu din sectorul 1 devine pietonală Foto: Facebook

  Proiectul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” are loc și în weekendul 16 – 17 iulie. De la parada căţeilor, la paradă de modă pe biciclete, teatru, ateliere şi muzică, weekendul 16-17 iulie 2022 la „Străzi deschise” se anunţă a fi unul plin de evenimente pe traseele pietonale de pe Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi, în premieră, pe strada Alexandru Constantinescu din sectorul 1.

  Pe parcursul celui de-al zecelea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate trei trasee pietonale, între orele 09:00 şi 22:00:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;
  • Strada Alexandru Constantinescu între Piaţa Domenii şi str. Căpitan Nicolae Drossu.

  Pentru prima dată la „Străzi deschise”, grupul de artişti meşteşugari Romartizana susţin, în ambele zile de weekend, ateliere şi demonstraţii de sculptură şi pictură pentru copii şi adulţi în zona magazinului Victoria.

  Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) readuce pe Calea Victoriei „Parada căţeilor” sâmbătă, 16 iulie, de la ora 17.00. De asemenea, ofertele educaţionale ale universităţilor din Bucureşti pot fi consultate la standurile pregătite de PROEDUS în faţa MNAR. Iar instalaţia participativă de pe faţada magazinului Muzica invită din nou trecătorii să contribuie cu mesaje pentru Bucureşti.

  Sâmbătă, pe Calea Victoriei, se ține „The Dandy Run”, o plimbare urbană cu bicicleta în cele mai cool ţinute. Bucureștenii sunt invitați să pedaleze cu stil pe bulevardele oraşului în cele mai prezentabile costume şi fuste de cycling.

  Pentru prima dată în proiectul „Străzi deschise”, strada Alexandru Constantinescu din sectorul 1 devine pietonală şi este animată de numere de circ prezentate de Circul Metropolitan Bucureşti, activităţi sportive organizate de PROEDUS şi de numere de magie susţinute de un alt câştigător al Apelului deschis, Andrei Magus.

  4. Campionat de baschet la Veranda Mall

  baschet 3x3 veranda mall facebook
  Naționala de baschet 3×3 a României joacă în acest weekend la Veranda Mall Foto: Facebook

  Între 15 și 17 iulie, pe terenul de baschet de pe esplanada de la Veranda Mall (terenul Decathlon) are loc Liga Națiunilor la Baschet. Aici vor avea loc meciurile de baschet 3×3 între echipele naționale (feminin și masculin) ale României, Austriei, Cehiei, Estoniei, Lituaniei și Poloniei. Participarea este gratuită, iar meciurile se desfășoară între orele 15:00 și 21:30.

  5. Rooftop Cinema la DESCHIS Gastrobar

  deschis gastrobar seara filme facebook
  DESCHIS Gastrobar se transformă în cinema în aer liber în weekend Foto: Facebook

  Duminică, 17 iulie, de la ora 21:00, DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii, numărul 160) se transformă în cinema în aer liber, în cadrul evenimentului Rooftop Cinema: Sunset Shorts. „În inima orașului se spun și se văd povești de peste tot din lume. Ți-am pregătit refugiul cu filme scurte, chiar la apus”, spun organizatorii. Astfel, vor fi proiectate mai multe scurtmetraje din genuri precum dramă, ficțiune, comedie, student film, experimental, music video.

  Accesul la seara de film se face pe bază de rezervare la numărul de telefon de pe pagina DESCHIS Gastrobar: 0753.372.447.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 5 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...