LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi weekendul ăsta în București

  Luna iulie are de oferit o grămadă de evenimente de weekend în București. Dacă nu ai planuri și vrei să știi ce se mai întâmplă prin oraș, ți-am pregătit o listă cu evenimente de weekend la care poți să mergi. Spectacole, filme, expoziții și festivaluri culinare, toate fac parte din recomandările noastre de weekend.

  1. „Străzi deschise”, doar pe Bulevardul Bucureștii Noi

  Proiectul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” continuă și în weekendul 9 – 10 iulie. Însă doar pe Bulevardul Bucureștii Noi, cu evenimente în aer liber. Astfel, pe Bulevardul Bucureștii Noi devine pietonal între strada Jimbolia şi strada Subcetate, între orele 09:00 și 22:00. Calea Victoriei şi zonele centrale nu devin pietonale în acest weekend.

  Dacă alegi să mergi pe străzile Bulevardului Bucureștii Noi, vei descoperi spectacole de muzică, parada costumelor de la Circul Metropolitan București, spectacole de teatru oferite de Teatrul de Animație Țăndărică, ateliere și activități sportive.

  2. Marșul Bucharest Pride

  Tot în acest weekend are loc Marșul Bucharest Pride. Asociația Accept, organizatorul evenimentului, îi invită sâmbătă, 9 iulie, pe toți cei care vor să celebreze puterea comunității LGBTQIA+ din România să coloreze Calea Victoriei în culorile iubirii.

  Iată programul evenimentului:

  17:00 – 18:00 – Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei între Strada Sevastopol și Strada General Gheorghe Manu.

  18:00 – 19:00 – Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei până în Parcul Izvor. Traseu: Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor.

  19:00 – 22:00 – Finalul marșulului Bucharest Pride în Parcul Izvor.

  În Parcul Izor, în cadrul Pride Park, comunitatea și cultura queer sunt sărbătorite deja printr-o serie de performance-uri, concerte și proiecții de filme și scurtmetraje, alături de activiști și membri ai comunității LGBTQIA+ din România. Intrarea la evenimentele din parc este gratuită.

  3. Reîncepe Simfonia Apei

  Începutul lunii iulie marchează și reînceperea spectacolelor Simfonia Apei, care au loc în Piața Unirii, în zona fântânilor. Apa Nova a anunțat că spectacolele reîncep de la ora 21:30. E vorba de spectacole pe teme variate, unde apa și muzica se sincronizează pentru un efect nemaiîntânit. Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

  Fântânile urbane de la Piața Unirii beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație în materie de divertisment cu apa. Sistemul este monitorizat complet digital, fiecare dintre cele 44 de fântâni putând să fie controlată independent. Lungimea totală a fântânilor este de 1,4 kilometri. În 2019, Fântânile din Piața Unirii au fost recunoscute drept „Cel mai lung șir de fântâni coregrafice cincronizate din lume”, de către Academia Recordurilor Mondiale. Investiția în reabilitarea fântânilor a costat 7 milioane de euro.

  Ține minte că traficul va fi restricționat treptat, în funcție de numărul de persoane, dacă vrei să mergi în zona fântânilor de la Piața Unirii. Polițiștii vor supraveghea, în intervalul orar 19:30 – 23:00, pe Bulevardul Unirii, porțiunea de drum cuprinsă între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței și vor restricționa traficul.

  4. Două filme în aer liber, la Grădina cu filme

  La Grădina cu filme, din Piața Alexandru Lahovari numărul 7, poți să vezi, vineri, la Seara Filmului Internațional, de la ora 21:00, filmul „Joker”. Cu un Joaquin Phoenix spectaculos în rol principal, pentru care a și primit un Oscar, „Joker” prezintă povestea devenirii lui Arthur Fleck într-unul dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC.

  „Cu o viziune amplă și complexă, regizorul Todd Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck, un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip. Ce se obține este un studiu de personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci și o poveste moralizatoare”, se arată în sinopsis-ul filmului.

  Poți să cumperi bilete pentru „Joker” de aici.

  Duminică, tot la Grădina cu Filme, se proiectează și „Bohemian Rhapsody”, cu Rami Malek, Mike Myers, Lucy Boynton, Aidan Gillen, Tom Hollander, Gwilym Lee, Ben Hardy. „Bohemian Rhapsody” este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă.

  Bilete pentru proiecția „Bohemian Rhapsody”, aici.

  5.Asian Food Fest în Parcul Titan

  asian food fest
  Asian Food Fest a ajuns deja la a doua ediție Foto: Facebook

  Între 8 și 19 iulie, în Parcul Titan, din Sectorul 3 al Capitalei, în zona scenei, are loc Asian Food Fest, primul festival ce promovează gastronomia țărilor asiatice. Ajuns la a doua ediție, festivalul se ține vineri între orele 13:00 și 22:00, apoi sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 22:00.

  Printre preparatele pe care le vei regăsi la festival se numără: pad thai, kimbap, colțunași, cataif, baclava, cig kofte, kebab turcesc, samosa, tikka masala, mâncare chinezească, sushi, ramen, delicatese libaneze și siriene, înghețată thailandeză și multe alte specialități. Pe lângă mâncare, la Asian Food Fest mai ai parte de ateliere de creație și ateliere culinare, spectacole, concerte și proiecții de filme asiatice.

  Intrarea este liberă.

  6.Două expoziții simultane

  art safari la muzeul antipa
  Este pentru prima dată când se face un schimb de opere între două muzee din țara noastră Foto: Facebook

  Până pe 10 iulie poți să vizitezi două expoziții simultane marca Art Safari și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, cu un schimb de artă între cele două instituții. Este pentru prima dată când un astfel de schimb de opere are loc între două muzee din țara noastră.

  Astfel, în cadrul celei de-a 9-a ediții Art Safari poți să vezi:

  -o expoziție-fenomen cu peste 150 de lucrări ale primului mare maestru al picturii românești, Theodor Aman;

  -expoziția „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri”, cu arta grafică a lui Pablo Picasso și Salvador Dali, realizată pentru magnificul spectacol de balet cu care muzica lui Manuel de Falla și-a făcut debutul internațional;

  -expoziția „Roșu, galben și albastru” semnată de superstarul artei românești contemporane, Irina Dragomir;

  -o expoziție de fotografie semnată de celebra fotojurnalistă germană Barbara Klemm, care cuprinde și fotografii din România comunistă;

  -o expoziție dedicată lui Marcel Iancu, artist-fenomen al secolului al XX-lea, aflat în centrul mișcării de avangardă din România și Israel.

  Programul de vizitare pentru expoziții este:

  Art Safari: joi-duminică (12:00 – 21:00), în perioada 12 mai – 7 august 2022, Palatul Dacia-România, strada Lipscani nr. 18 – 20;

  Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: marți-duminică (10:00-20:00), Șoseaua Kiseleff nr. 1.

  Poți să iei bilete online sau de la intrare. Organizatorii recomandă achiziționarea biletelor online, pentru evitarea aglomerației.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 6 evenimente la care să mergi weekendul ăsta...